ΚΟΣΜΟΣ

Και η κόντρα του με το Fox News

Ο Τραμπ είναι το απόλυτο φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

Πέντε ημέρες πριν από την αυλαία των προκριματικών εκλογών στην Αϊόβα, ο δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται ως ο απόλυτος κυρίαρχος στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών και συνθλίβει τον ανταγωνισμό.

Τα ποσοστά που συγκεντρώνει στις δημοσκοπήσεις είναι τα υψηλότερα από ποτέ και ο υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έχει την πολυτέλεια να μποϊκοτάρει την τελευταία τηλεοπτική αναμέτρηση με τους αντιπάλους του, που θα διεξαχθεί αύριο Πέμπτη.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στα σώματα των εκλεκτόρων της Αϊόβας, που θα ψηφίσουν νωρίτερα από την υπόλοιπη χώρα, την επόμενη Δευτέρα, και θ’ αποφασίσουν ποιος από τους 12 υποψηφίους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και τους 3 του Δημοκρατικού Κόμματος θα πάρει το χρίσμα ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Ποτέ άλλοτε ο Ντόναλντ Τραμπ δεν τύγχανε τέτοιας επιδοκιμασίας από το ρεπουμπλικανικό εκλογικό σώμα, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 41% στην πρόθεση ψήφου σε εθνικό επίπεδο σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση του τηλεοπτικού δικτύου CNN έναντι 19% του γερουσιαστή του Τέξας Τεντ Κρουζ, ενός υπερσυντηρητικού που φαίνεται πως γοητεύει τους ευαγγελικούς ψηφοφόρους.

Οι δύο άνδρες επρόκειτο να διασταυρώσουν τα ξίφη τους κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας που οργάνωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News αύριο στο Ντε Μόιν, την πρωτεύουσα της Αϊόβας, όμως ο μεγιστάνας ακύρωσε χθες Τρίτη τη συμμετοχή του, καταγγέλλοντας το δίκτυο και την κεντρική παρουσιάστριά του Μέγκιν Κέλι.

«Ο Τραμπ γνωρίζει πότε μια υπόθεση μπορεί να έχει κακή κατάληξη. Το Fox News κερδίζει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια διοργανώνοντας τηλεοπτικές αναμετρήσεις, σπάει ρεκόρ τηλεθέασης, την ώρα που τα προηγούμενα χρόνια οι τηλεμαχίες διοργανώνονταν υστερόβουλα χωρίς την παρουσία κοινού» επισήμανε η ομάδα που έχει αναλάβει την εκστρατεία του προέδρου την Τρίτη.

«Αντιθέτως με τους πολύ ηλίθιους ανθρώπους, που είναι σε μεγάλο βαθμοί ανίκανοι και κυβερνούν – ποιος ξέρει πώς – την χώρα μας, ο Τραμπ γνωρίζει να αποσύρεται εγκαίρως. Ο Ρότζερ Έιλς (διευθύνων σύμβουλος) και το Fox News νομίζουν ότι μπορούν να παίξουν μαζί του, όμως ο Τραμπ δεν παίζει» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News αντέδρασε σφόδρα καταδικάζοντας την «τρομοκράτηση» του δικτύου και της Μέγκιν Κέλι από την ομάδα του Τραμπ.

Ο μεγιστάνας απαιτεί η κεντρική παρουσιάστρια να μην είναι η συντονίστρια της αναμέτρησης καθώς την κατηγορεί ότι του συμπεριφέρθηκε με αγένεια στην πρώτη τηλεμαχία της σεζόν, τον περασμένο Αύγουστο.
Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος τον είχε ρωτήσει σχετικά με τον τρόπο που συμπεριφέρεται στις γυναίκες, με αποτέλεσμα εκείνος να εξοργιστεί εξαπολύοντας ύβρεις και διατυπώνοντας παράπονα ότι δεν τυγχάνει ίσης μεταχείρισης.

ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΕ «ΧΑΖΟΓΚΟΜΕΝΑ» ΣΕ TWEET ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ

Σήμερα μάλιστα το φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων κλιμάκωσε την αντιπαράθεση με το Fox News και χρησιμοποίησε τη λέξη «χαζογκόμενα» (bimbo) σε ένα μήνυμα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter που αναφερόταν στην παρουσιάστρια.

«Αρνούμαι να αποκαλέσω τη Μέγκιν Κέλι χαζογκόμενα, διότι αυτό δεν θα ήταν πολιτικά ορθό» έγραψε στο Twitter.
«Αντιθέτως θα την αποκαλέσω απλά μια ανίκανη δημοσιογράφο».

Μετά την απόφασή του να μη συμμετάσχει στο ντιμπέιτ, ο βασικός αντίπαλος του Τραμπ στην Αϊόβα, ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ από το Τέξας καταφέρθηκε εναντίον του δισεκατομμυριούχου.

Σε μηνύματα που ανήρτησε στο Twitter ο Κρουζ συνέδεσε την απόσυρση του Τραμπ από την τηλεοπτική αναμέτρηση ως μια κωμική οπισθοχώρηση από ένα σκετς των "Monty Python" κατηγορώντας τον ότι «τρέμει στο ενδεχόμενο να του υποβάλει ερωτήσεις» η Κέλι.

Ο Κρουζ χρησιμοποιήσει την ετικέτα #DuckingDonald για να χλευάσει τον Ντόναλντ Τραμπ καθώς αποσύρθηκε κακήν κακώς από το ντιμπέιτ και ανήρτησε ένα φωτομοντάζ όπου ο Ντόναλντ Ντακ με το κεφάλι του Ντόναλντ Τραμπ κάθεται σε ένα βουνό από χρήματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.