ΚΟΣΜΟΣ

Προσπαθούσε μόνος να διασχίσει την Ανταρκτική

Πέθανε ο διάσημος Βρετανός εξερευνητής Χένρι Γουέρσλι

Ο Βρετανός εξερευνητής Χένρι Γουέρσλι πέθανε στη Χιλή λίγο πριν κατορθώσει να διασχίσει πεζή, μόνος και χωρίς βοήθεια την Ανταρκτική, ανακοίνωσε η οικογένειά του. Μόνο 48 χιλιόμετρα τον χώριζαν από τον στόχο του.

Ο 55χρονος πρώην στρατιωτικός αναγκάσθηκε να καλέσει σε βοήθεια την 71η ημέρα του εγχειρήματός του. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Πούντα Αρένας, στο νότιο άκρο της Χιλής, όπου και πέθανε την Κυριακή.

henry

«Με σπαρακτική λύπη σας ανακοινώνω ότι ο σύζυγός μου Χένρι Γουέρσλι πέθανε συνεπεία πλήρους ανεπάρκειας των οργάνων του», εξηγεί σε ανακοίνωσή της η σύζυγός του.

henry b

Ο εξερευνητής, πατέρας δύο παιδιών, είχε διασχίσει απόσταση 1.600 χιλιομέτρων στην Ανταρκτική και υπέφερε από εξάνλτηση και αφυδάτωση. Στην Πούντα Αρένας οι γιατροί διέγνωσαν επιπλέον βακτηριακή περιτονίτιδα.

henry c

Το σχέδιο του Γουέρσλι ήταν να ολοκληρώσει την διέλευση της Ανταρκτικής που είχε αφήσει ανολοκλήρωτη ο εξερευνητής Ερνεστ Σέικλετον το 1915. Σύμφωνα με τους διοργανωτές της επιχείρησης, θα ήταν η πρώτη φορά που κάποιος θα διέσχιζε την Ανταρκτική μόνος, πεζή και χωρίς βοήθεια.

henry d

«Ήταν ένας άνθρωπος που έδειξε μεγάλο θάρρος και αποφασιστικότητα» ανακοίνωσε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, χορηγός της αποστολής. «Χάσαμε ένα φίλο, αλλά θα παραμείνει για εμάς όλους πηγή έμπνευσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η προσπάθεια του Χένρι Γουέρσλι επέτρεψε τη συγκέντρωση περισσότερων των 130.000 ευρώ υπέρ των τραυματισμένων στρατιωτικών μέσω του Endeavour Fund, το οποίο υποστηρίζεται από τον δούκα και την δούκισσα του Κέμπριτζ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.