ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

Έντονες αντιδράσεις

Προς αποχή διαρκείας οι δικηγόροι της Αθήνας για το ασφαλιστικό

Σε αποχή διαρκείας από τα καθήκοντά τους προσανατολίζονται οι δικηγόροι της Αθήνας αντιδρώντας στο κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ κατά την έκτακτη συνεδρίασή του αναφορικά με το προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, το οποίο κοινοποίησε η κυβέρνηση, ομόφωνα καταλήγει ότι :

1. Διαφοροποιείται απόλυτα από την συνολική λογική του προσχεδίου νόμου, που οδηγεί αναπόδραστα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας του δικηγορικού κόσμου.

2. Η επιβάρυνση του κάθε δικηγόρου με ποσοστό 38,5% επί του ετήσιου φορολογητέου εισοδήματος, το οποίο έρχεται σε συνέχεια του 26% φόρου από το πρώτο ευρώ, του ΦΠΑ 23% , της προκαταβολής φόρου επόμενης χρήσης 75% και
100%, του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης, οδηγεί σε μηδενισμό του εισοδήματός του. Ενώ είναι γνωστό, ότι ήδη σήμερα οι δικηγόροι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ισχύουσες – συνεχώς αυξανόμενες – ασφαλιστικές εισφορές.

3. Εμμένει στην πάγια θέση του ΕΤΑΑ για τη διατήρηση της (οικονομικής και διοικητικής) αυτοτέλειας του ασφαλιστικού μας φορέα.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ θα μεταβεί τη Δευτέρα στον αρμόδιο υπουργό  Γιώργο Κατρούγκαλο, για να διατυπώσει τις θέσεις του δικηγορικού σώματος. Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, εκπροσώπους των Δικαστών, Συμβολαιογράφων και Δικαστικών Επιμελητών, καθώς και με εκπροσώπους λοιπών ελευθέρων επαγγελματιών.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.