ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν.Δ.

Ψάχνει κτήριο, χρήματα ο Μητσοτάκης - Απολύσεις στο κόμμα

Άμεση ανάγκη η εγκατάλειψη της «ακριβής» Συγγρού - Απολύσεις στο κόμμα.

Απάντηση στο τεράστιο οικονομικό πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας αναζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας από την μετακόμιση των υπηρεσιών του κόμματος σε άλλο κτήριο, τη μείωση του προσωπικού αλλά και την αναζήτηση πόρων από συνδρομές μελών και φίλων της Ν.Δ.

Τα συσσωρευμένα χρέη υπερβαίνουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ, την ίδια στιγμή που η προβλεπόμενη χρηματοδότηση από το κράτος, για το 2016, κυμαίνεται στο 1,5 εκατομμύριο, το 60% του οποίου παρακρατείται από τις τράπεζες έναντι των δανείων που έχει λάβει το κόμμα.

Η μερίδα του λέοντος από τα γαλάζια χρέη αφορά στις τράπεζες, και φθάνει τα 197 εκατομμύρια, περίπου 10 εκατομμύρια οφείλονται σε ενοίκια και προμηθευτές ενώ πολύμηνες είναι και οι καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας των περίπου 200 ατόμων που φέρονται να απασχολούνται στο κόμμα.

Στόχος του κ. Μητσοτάκης είναι τα λειτουργικά έξοδα του κόμματος να καλύπτονται με ίδιες δυνάμεις, δηλαδή μέσω οικονομικής εξόρμησης και συνδρομών και το σύνολο της κρατικής χρηματοδότησης να αφορά στην κάλυψη του τραπεζικού δανεισμού.

Για να συμβεί, ωστόσο, αυτό, η Ν.Δ. καλείται να λάβει μία σειρά από αποφάσεις:

- Μετακόμιση από τη Συγγρού, όπου το ενοίκιο είναι 90.000 ευρώ το μήνα (ασχέτως αν δεν έχει καταβληθεί κάποια χρόνια!!!). Στο επιτελείο του νέου Προέδρου της Ν.Δ. έχουν προταθεί δύο κτίρια στην λεωφόρο Κηφισιάς , ένα κτίριο επί της οδού Πατησίων, ένα επί της Αχαρνών και ένα στο κέντρο της Αθήνας, με κριτήριο την... οικονομία, την προσβασιμότητα αλλά και την τήρηση των βασικών κανόνων ασφαλείας (σ.σ. ιδανικά το κτήριο θα πρέπει να είναι αυτόνομο)

- Ριζική μείωση στον αριθμό των μισθοδοτούμενων από το κόμμα, που φθάνουν τους 200, έστω κι αν αρκετοί εξ αυτών δεν πατούσαν καν στη Συγγρού. Ο αριθμός των μισθοδοτούμενων αναμένεται να περιοριστεί στα 50 έως 80 άτομα, κάτι που προοιωνίζεται πολλές απολύσεις.

- Αντικατάσταση των αποσπασμένων, περίπου 80, που απασχολούνται στο κόμμα. Ήδη οι αποσπάσεις όσων υπηρετούσαν, αρκετοί εκ των οποίων σε διευθυντικές θέσεις, έληξαν (σ.σ. όχι χωρίς εντάσεις, αφού όλοι είναι επιλογές κάποιων μέσα στη Ν.Δ.) και πλέον ο κ. Μητσοτάκης θα επιλέξει ο ίδιος ποια στελέχη από το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα θα έρθουν, καθώς σε αυτούς, επί της ουσίας, θα βασιστεί για τη λειτουργία του κόμματος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.