ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχόλιο για την εκλογή Μητσοτάκη

Ρ. Σβίγκου: Η ΝΔ θα κληθεί να απαντήσει στα επίδικα και όχι να μένει σε μια αδιέξοδη καταγγελία

Με την εκλογή αρχηγού, η ΝΔ αναγκαστικά θα κληθεί να απαντήσει πάνω στα επίδικα και όχι να μένει σε μια ανέξοδη καταγγελία χωρίς να προτείνει τίποτα, όπως για παράδειγμα στο ασφαλιστικό, τόνισε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου μιλώντας στον Real fm .

Το βασικό ζήτημα είναι, προσέθεσε η κ. Σβίγκου, ποια θα είναι η πολιτική στρατηγική και ποιος θα είναι ο πολιτικός προσανατολισμός της ΝΔ, καθώς είναι ένα κόμμα που έχει συντριβεί κοινωνικά από την κυβερνητική διαχείριση και την πρόσδεσή του στις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Επισήμανε πως ο νέος πρόεδρος της ΝΔ φαίνεται ότι εκφράζει το σκληρό νεοφιλελεύθερο μπλοκ, τις πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες απόψεις, όπως για παράδειγμα για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, θέσεις και απόψεις, όμως, που έχουν απορριφθεί από τον ελληνικό λαό που εμπιστεύτηκε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το δεύτερο θέμα που έθεσε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ποια θα είναι η σχέση της ηγεσίας της ΝΔ με την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματος, η οποία και στήριξε στον β' γύρο τον κ. Μητσοτάκη. Η πτέρυγα αυτή, τόνισε, δεν μπορεί να συμβαδίσει με το ευρωπαϊκό προφίλ που ευαγγελίζεται ο κ. Μητσοτάκης, οπότε μένει να δούμε ποιο θα είναι τελικά το πολιτικό στίγμα της νέας ηγεσίας, αλλά και πώς θα καταφέρουν στη ΝΔ να συμβιβάσουν τις διάφορες απόψεις.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, η κ. Σβίγκου διευκρίνισε ότι είναι άλλο πράγμα ο διάλογος με τα άλλα κόμματα και άλλο πράγμα η συναίνεση. Εμείς, είπε, διάλογο ζητήσαμε και για το ασφαλιστικό, αλλά βρήκαμε κλειστές πόρτες. Ζητήσαμε ένα εθνικό μέτωπο για την υπεράσπιση των συντάξεων χωρίς να δούμε καμιά θετική ανταπόκριση από τις άλλες πλευρές, συμπεριλαμβανομένης και της ΝΔ, προσέθεσε και εκτίμησε ότι αυτά τα πράγματα θα φανούν και όταν θα αρχίσει στη Βουλή ο διάλογος για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.