ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιμέτωπο με «ανατροπή σκηνικού»

Συναγερμός στο Μαξίμου για την αλλαγή των διαθέσεων της κοινωνίας

Στην Ελλάδα είναι ιστορικά αποδεδειγμένο πως, μόλις μία κυβέρνηση πάρει πολιτικά την κάτω βόλτα, η πορεία προς την εκλογική ήττα είναι αναπότρεπτη.

Ως εκ τούτου, στο Μέγαρο Μαξίμου έχει ηχήσει συναγερμός, καθώς πριν καν έρθουν τα δύσκολα του Ασφαλιστικού, του αγροτικού και της πρώτης αξιολόγησης, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να χάνει τα κοινωνικά ερείσματα και τις συμμαχίες του και η κυβέρνηση κινδυνεύει να απολέσει την «περίοδο χάριτος» που απολάμβανε ως τώρα, έστω και… με τα δόντια.

Ήδη, οι πρώτες δημοσκοπήσεις (Metron Analysis, Alco) που έκαναν την εμφάνισή τους μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ δείχνουν την ΝΔ να προηγείται καθαρά με διαφορά άνω των τριών ποσοστιαίων μονάδων, ενώ ταυτόχρονα στα ποιοτικά στοιχεία η κυβέρνηση φαίνεται πως χάνει έδαφος. Βεβαίως, στο Μαξίμου ανέμεναν ότι την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη θα συνόδευε μία δημοσκοπική «ευφορία» και, μάλιστα, συνομιλητές του πρωθυπουργού εκτιμούν πως σιγά σιγά, οι δημοσκοπήσεις θα «ισορροπήσουν». Σε κάθε περίπτωση, στον ΣΥΡΙΖΑ και στο Μαξίμου αρκετοί υπέστησαν σοκ, αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για τις πρώτες σφυγμομετρήσεις μετά το… 2013 που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στην δεύτερη θέση.

Πολιτική αντεπίθεση

Ταυτόχρονα, σε μία ευαίσθητη συγκυρία που και οι ίδιοι οι βουλευτές καταλαβαίνουν το «μούδιασμα» που επικρατεί στην κοινωνία και έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός σχεδιάζει επικοινωνιακή και πολιτική αντεπίθεση προκειμένου να μην χάσει η κυβέρνηση την πρωτοβουλία των κινήσεων. Έτσι, όπως αποφασίστηκε χθες σε κλειστή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει την διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το Ασφαλιστικό, με στόχο να «εκθέσει» τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, θέτοντας δύσκολα προς απάντηση διλήμματα, όπως: «προτιμάτε μείωση κύριων συντάξεων ή αύξηση των εργοδοτικών εισφορών»;

Συν τοις άλλοις, ο Αλέξης Τσίπρας θα υπερασπιστεί τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του και θα προβεί σε απολογισμό του έργου του την ερχόμενη Κυριακή, σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που διοργανώνει στο Ταε Κβον Ντο, με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από την πρώτη εκλογική νίκη της Αριστεράς, στις 25 Ιανουαρίου του 2015. Στόχος του πρωθυπουργού είναι να «υπενθυμίσει» στην κοινωνία ότι η κυβέρνησή του δεν είναι ένας «απλός διεκπεραιωτής του Μνημονίου με κοινωνική ευαισθησία» και πως «δεν είναι σαν τους άλλους». Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να επικαλεστεί θετικές πτυχές της διαπραγμάτευσης και της συμφωνίας, όπως την προστασία του 65% των υπερχρεωμένων δανειοληπτών, αλλά και τις αποκαλύψεις που έρχονται για την «λίστα Μπόργιανς» και τις άλλες λίστες μεγαλοκαταθετών εξωτερικού. Μόνο που τα ονόματα και τα πρόστιμα από τις λίστες αυτές ακόμη χρονίζουν, ενώ φαινόμενα όπως ο διορισμός της μητέρας και του αδελφού του γραμματέα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημόσιο προφανώς και δεν βοηθούν τον πρωθυπουργό να πείσει τους πολίτες ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν είναι σαν τις προηγούμενες…»

 

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 20:08 19/01/2016

    Ό ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται.Ό Τσίπρας είναι και ψεύτης και κλέφτης.Είπε δύο φορές ψέματα, για κατάργηση ΕΝΦΙΑ, για σκίσιμο μνημονίου σε ένα νόμο και ένα άρθρο, για κατάργησηση εφαρμοστικών Νόμων, για Εθνική αξιοπρεπεια.
    Μας έκλεψε την ελπίδα, μας γέμισε δολοφόνους ισλαμιστές λαθρομετανάστες, μας υποβάθμισε την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια.Είναι ο μακράν ο χειρότερος Πρωθυπουργός που πέρασε ποτέ από την εξουσία της Ελλάδας.Ότι συναγερμό και να σημάνει το Μαξίμου, οι λακέδες και προδότες του ΣΥΡΙΖΑ είναι καμμένα χαρτιά, μαζί με αυτούς και ο Καμμένος.

  2. NM 12:43 19/01/2016

    ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ
    ΛΕΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ,
    ΄Η,
    ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ??
    Ακούμε και βλέπουμε κάθε μέρα, ένα πρωτόγνωρο και άθλιο συνονθύλευμα , λόγων, νέων υποσχέσεων και βασανιστικά προκλητικών επαναλήψεων, ενός νέου τείχους της ντροπής, μιας ασύδοτης και αδιάντροπης προπαγάνδας, ότι ..όλα τελειώσανε, σε..όλα είχαμε επιτυχίες διαπραγματευτικές και ΔΥΣΤΥΧΩΣ ζούμε μέσα στην ΑΠΑΤΗ, στην παραπληροφόρηση, στον νέο χουντο’’αριστερισμό’’.
    Δυστυχώς όμως, η χρεοκοπία ΖΕΙ-ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ και ο Πάκης ‘’προεδρεύει’’.
    Μας θυμίζουν διαρκών οι βρικόλακες του ’’καπιταλιστικού σταλινισμού’’ , τόσο την βρόμικη προπαγάνδα , όσο και τις άθλιες καταστροφές που δημιούργησαν προκειμένου να εξαπατήσουν τον λαό, κατηγορώντας υπονομεύοντας και πυρπολώντας κάθε προσπάθεια που έκανε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου , για να σωθεί η χώρα από την χρεοκοπία των καραμαλητών.
    Ισχυρίζονται χωρίς ΤΣΙΠΑ, ντροπή , φιλότιμο και συνείδηση, ότι ‘’εκτελούν τον πρόγραμμα’’ που ψήφισε ο λαός..
    Αν λοιπόν, έτσι έγιναν τα πράγματα και αυτός είναι ο σημερινός μας κυβερνήτης, γιατί παραπονούμαστε και αγανακτούμε που μας ‘’ΚΛΕΒΕΙ’’ συνειδητά και ισχυρίζεται ότι εμείς του δώσαμε, με την ψήφος μας, το δικαίωμα και την δυνατότητα να μας ξεπουλήσει κυριολεκτικά.
    *Εμείς του δώσαμε ‘’δικαίωμα’’ να μας βγάλει τα σπίτια στον πλειστηριασμό, τα σπίτια αυτά, που δώσαμε και δίνουμε το αίμα μας για να ξεπληρώσουμε? ?
    *Εμείς συμφωνήσαμε να μας φορολογήσει με ΝΕΟ ΕΝΦΙΑ?
    *Εμείς συμφωνήσαμε να υπογράψει ΝΕΟ μνημόνιο και μάλιστα αυξημένο πολλαπλά λόγω ανικανότητας ηλίθιας απόπειρας ‘’κουτσαβακισμού’’ στους Ευρωπαίους?
    *Εμείς συμφωνήσαμε να επιβάλει όλα αυτά τα γενοκτόνα μέτρα εθνικού ξεριζωμού?
    *Εμείς συμφωνήσαμε να φορολογήσει τη γή μας και τις ιδιοκτησίες μας, για να τα εγκαταλείψουμε, ώστε να τα πάρουν οι ξένοι ‘’για ένα κομμάτι ψωμί’’ και ταυτόχρονα να αποτρέψουμε την επιστροφή των νέων στην επαρχία, που θα αποτελούσε σωτήρια λύση για ένα μεγάλο μέρος νέων ανέργων και ταυτόχρονα θα αυξάναμε την αγροτοπαραγωγή μας και το εθνικό μας εισόδημα?
    ΟΛΑ αυτά και άλλα πολλά ακόμη ισχυρίζεται ο ‘’εν αγνοία του’’ πρωθυπουργός εις τρόπον ώστε να μας θεωρεί και ηλίθιους και ανθέλληνες.
    Συμφωνούμε ΟΛΟΙ ότι η συμπεριφορά του αυτή, τον χαρακτηρίζει σαν εθνοκτόνο, επικίνδυνο ανθέλληνα και πολιτικό ΑΠΑΤΕΩΝΑ ?
    Και πως οι νέοι που πίστεψαν σε τόσες υποσχέσεις και ψέματα, δεν αντιδρούν στις τόσο προσβλητικές και απάνθρωπες εθνοκτόνες πολιτικές και εφαρμογές των ΞΕΝΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ?
    Πως δέχονται την καΜένη φασιστική ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ να επιβουλεύεται, να υπονομεύει και να καταστρέφει και τα τελευταία υπολείμματα εθνικής και κυβερνητικής αξιοπιστίας τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα?
    Αλήθεια τι ‘’ΚΕΡΔΟΣ’’ έχουν οι Αμερικάνοι, ή όποιο άλλοι που τον ‘’έκαναν’’ πρωθυπουργό?
    Μήπως καταστρέφοντας και χρεοκοπώντας την Ελλάδα, γίνουμε η αιτία και η αφορμή σαν το κράτος μέλος της Ε.Ε που την διέλυσε?

  3. N Bράχος 12:35 19/01/2016

    Τότε που ο Σαμαράς έλεγε τα ίδια με όσα λέει τώρα ο Τσίπρας
    =================================================
    Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014.
    Βουλή των Ελλήνων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απευθύνεται στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του. Είναι κατηγορηματικός και σαφέστατος: «Αν τολμήσουν να ζητήσουν την υπογραφή μας στα μνημόνιά τους, θα πάρουν εκ νέου την απάντηση που πήραν και την προηγούμενη φορά. Ψάξτε αλλού για συνένοχους στο έγκλημα! Εμείς ούτε τις επικύψεις συνηθίζουμε ούτε μας κρατάνε από πουθενά για να μας εκβιάζουν και να απαιτούν την υπογραφή και τη συναίνεσή μας στην πολιτική που καταστρέφει τη χώρα!» διακηρύσσει χωρίς περιστροφές.
    Βουλή των Ελλήνων και πάλι.
    Αυτή τη φορά, αίθουσα της ολομέλειας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι λάβρος κατά της κυβέρνησης: «Δεν θα γίνουμε συνένοχοι! Oπως απορρίψαμε το μνημόνιο 1, έτσι θα απορρίψουμε και αυτά που προεξοφλούνται με το μνημόνιο 2… Τα μνημόνια είναι η πολιτική δέσμευση για μια επ’ άπειρον ασφυξία της οικονομίας. Αν θέλετε συναίνεση στην ασφυξία, να τη βρείτε αλλού! Πέρυσι βρήκατε άλλους να σας στηρίξουν, φέτος θα είναι πιο δύσκολο λόγω λαϊκής κατακραυγής» δηλώνει αταλάντευτος. Αν όμως νομίζετε ότι αυτός που είπε τα παραπάνω λόγια ήταν ο Αλέξης Τσίπρας σε κάποια προηγούμενη παρέμβασή του στη Βουλή, κάνετε λάθος. Η σκηνή που σας περιγράψαμε στο κοινοβούλιο έχει λάβει χώρα πριν από τρία χρόνια.
    Την Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011.
    Τότε όμως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ήταν ο Τσίπρας, ήταν ο… Αντώνης Σαμαράς! Ο Σαμαράς είπε λοιπόν τα όσα προαναφέρθηκαν! Το τι έκανε ο ίδιος όταν ανέλαβε την εξουσία είναι μια άλλη, θλιβερή ιστορία, αλλά δύσκολα μπορεί κάποιος να ισχυριστεί στα σοβαρά ότι υπάρχει ουσιαστική διαφορά ανάμεσα σε αυτά που έλεγε τότε ο Αντώνης Σαμαράς και σε αυτά που λέει τώρα ο Αλέξης Τσίπρας!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.