ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Για τα 151 χρόνια από την γέννηση του

Στον Wilbur Scoville και στην καυτερή πιπεριά αφιερωμένο το doodle

Στην επέτειο των 151 χρόνων από την γέννηση του Αμερικανού φαρμακοποιού Γουίλμπορ Σκόβιλ Λίνκολν αφιερώνει το σημερινό της Doodle η Google.

Έμεινε γνωστός στην ιστορία της φαρμακευτικής για την «κλίμακα Scoville» που επινόησε το 1912, καθώς εργαζόταν στο φαρμακευτική εταιρεία Parke-Davis.

Η κλίμακα Scoville είναι μια μέτρηση της καυστικότητας διαφόρων κόκκινων πιπεριών (chilli peppers). Ο αριθμός των μονάδων Scoville δείχνει την ποσότητα της υπάρχουσας καψαϊκίνης (capsaicin).Η μέθοδός του ήταν γνωστή ως «Οργανοληπτικό Tεστ Scoville» (Scoville Organoleptic Test). Στο τεστ λάμβαναν μέρος συνήθως γευσιγνώστες, οπότε έπαιζε ρόλο η αξιολόγηση των ατόμων.

Γεννημένος στο Μπρίτζπορτ του Κονέκτικατ στις 22 Ιανουαρίου του 1865, ο Wilbur Lincoln Scoville ήταν χημικός, βραβευμένος ερευνητής, καθηγητής φαρμακολογίας και δεύτερος αντιπρόεδρος του αμερικανικού Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Στο βιβλίο του, «Η Τέχνη της παρασκευής συνθέσεων», γίνεται μια από τις πρώτες αναφορές του γάλατος ως αντίδοτο για το κάψιμο του πιπεριού! Ωστόσο, είναι πιο γνωστός για την οργανοληπτική εξέτασή του, η οποία χρησιμοποιεί ανθρώπους για πειραματόζωα για να μετρήσει την καυστικότητα στις πιπεριές.

Αυτή τη φορά, η google δεν έφτιαξε απλά ένα doodle... δημιούργησε ένα απλό και έξυπνο παιχνιδάκι βασισμένο στην έρευνα που έκανε τον Αμερικανό τόσο διάσημο σε όλο τον κόσμο. Παγώστε τις καυτερές πιπεριές με τις μπάλες παγωτού και βοηθήστε τον Σκόβιλ να συνεχίσει την έρευνά του και να μην... παραδοθεί στην καυτερή πιπεριά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.