ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ετοιμάζεται για πόλεμο το Μαξίμου, αλλάζει τις ισορροπίες η εκλογή Μητσοτάκη

Τέλος στην «υψηλή συνεννόηση» Τσίπρα - Καραμανλή - Παυλόπουλου 

Νέους πολιτικούς συσχετισμούς φέρνει στο πολιτικό σκηνικό η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, αφού δυσκολεύει τους χειρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου, κυρίως σε στιγμές κρίσης, αφού «σπάει» το άτυπο «τρίγωνο» Καραμανλή-Παυλόπουλου-Τσίπρα. 

Το βασικό χαρακτηριστικό που οδηγεί σε πλήρη αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και αφορά στην εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πως πλέον, η ΝΔ περνά σε «ξένα χέρια» από τους «καραμανλικούς». Μ’ άλλα λόγια, ο πρώην πρωθυπουργός από χθες το βράδυ χάνει τον έλεγχο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης –και με τον τρόπο αυτό, καταργείται μία «δικλίδα ασφαλείας» που υπήρχε για την κυβέρνηση σε περίπτωση… δύσκολων περιστάσεων.

Ανοιχτή γραμμή

Εξάλλου, κατά την προεκλογική περίοδο για την ανάδειξη του αρχηγού της ΝΔ έγινε παραπάνω από φανερό ότι ο Κώστας Καραμανλής βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον πρωθυπουργό, έστω κι αν οι άμεσες επικοινωνίες τους είναι πολύ λιγότερες από τις θρυλούμενες. Επί της ουσίας, όλο το προηγούμενο διάστημα –για την ακρίβεια, από τότε που η ΝΔ είχε φύγει από τα χέρια του Αντώνη Σαμαρά…- λειτουργούσε ατύπως ένα… πολιτικό και πολιτειακό «τρίγωνο», που φάνηκε ιδιαίτερα χρήσιμο στο Μαξίμου τόσο μετά το δημοψήφισμα, όσο και στους χειρισμούς που έπρεπε να γίνουν όταν η κυβέρνηση Τσίπρα έχανε την δεδηλωμένη λόγω της «αποστασίας» των «λαφαζανικών». Μ’ άλλα λόγια ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν –και συνεχίζει να βρίσκεται- σε ανοιχτή γραμμή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος, με την σειρά του, βρίσκεται επίσης σε ανοιχτή γραμμή (αν και όχι καθημερινή, όπως παλαιότερα…) με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Μέσω αυτού του «τριγωνικού» άτυπου πολιτικού και πολιτειακού καναλιού, αλλά και με δεδομένο ότι ο έως πριν 1,5 μήνα πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανήκει στον σκληρό πυρήνα των «καραμανλικών», το Μαξίμου είχε διαμορφώσει ένα «σωσίβιο» και έναν δίαυλο συνεννόησης για όλα τα κρίσιμα θέματα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, καθ’ όλη τη διάρκεια της εσωκομματικής προεκλογικής περιόδου στη ΝΔ, ήταν ο περισσότερο συναινετικός ή, τέλος πάντων, ο λιγότερο επιθετικός προς την κυβέρνηση.

Πολιτική φθορά

Ωστόσο, τώρα πλέον το πολιτικό σύστημα αλλάζει χαρακτήρα ως προς την «άτυπη» συνεννόηση του «τριγώνου» και γυρίζει στα βασικά και πυρηνικά χαρακτηριστικά του: δηλαδή, στον διπολισμό: ένα κόμμα που κυβερνά και δέχεται την κοινωνική οργή υφιστάμενο την πολιτική φθορά και ένα κόμμα στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που προσπαθεί να μεγιστοποιήσει τις αντιδράσεις σε βάρος της κυβέρνησης και να πείσει την κοινωνία ότι είναι καλύτερο να υπάρξει κυβερνητική αλλαγή. Μ’ άλλα λόγια, έπειτα από αρκετούς μήνες κατά τους οποίους η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας έπαιζαν χωρίς αντίπαλο, πλέον αυτό αλλάζει. Η κυβέρνηση θα βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να εφαρμόζει σκληρά μέτρα, χωρίς να λαμβάνει συναίνεση, αλλά και μετρώντας τα πλήγματά της από τη σε βάρος της άσκηση αντιπολίτευσης.

«Όχι επιστροφή στα Ζάππεια»

Σε κάθε περίπτωση, για λόγους «πολιτικού πολιτισμού», όπως λένε συνομιλητές του, αλλά και ουσίας, ο πρωθυπουργός εντός της εβδομάδας θα συναντηθεί με τον νέο πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να διαμηνύσει στον νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν σκοπεύει να τα παρατήσει, ότι θα κρατήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων ακόμη κι αν παρουσιαστούν δυσκολίες και πως, όπως έχει δείξει και στο παρελθόν… δεν φοβάται τον λαό. Ταυτόχρονα, ο Αλέξης Τσίπρας, όταν κλείσουν οι πόρτες του Μαξίμου, θα ζητήσει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποδείξει στην πράξη το «μεταρρυθμιστικό» του προφίλ, ασκώντας σοβαρή και προγραμματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. «Εμείς δεν λέμε να μας χειροκροτούν, αλλά μην γυρίσουν και στα Ζάππεια», έλεγε χθες βράδυ ειρωνικά κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, αναδεικνύοντας με μία φράση τις επιθυμίες του Μαξίμου από την νέα ηγεσία της ΝΔ.

 

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΝΜαν. 14:55 11/01/2016

  ΠΑΝΟΣ:[[[«Αφού αναφέρεστε σε όσα λένε στην τηλεφωνική τους συνομιλία ο Βλαστός και ο Τρομπούκης για το όνομά μου, γιατί δεν λέτε τίποτε για την εμπλοκή του ονόματος του Βαρδινογιάννη στην ίδια συνομιλία;» διερωτήθηκε ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας μιλώντας στο βραδυνό δελτίο ειδήσεων του MEGA, προσθέτοντας ότι απ’ όσα διάβασε στην συνομιλία του Βλαστού με τον Τρομπούκη, «ο κ. Βαρδινογιάννης έδωσε εντολή για τη δολοφονία μπράβου της νύχτας».]]]……..

  Αποκαλύψεις βόμβα στην υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου
  ==============================================
  Πρόσφατα άρθρα: Ρενάτα Γρυπάρη
  http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=7511
  Βαριά σκιά πάνω από το Μαξίμου, καθώς από τις ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ του Π. Βλαστού – του φερόμενου ως «εγκεφάλου» της συμμορίας των απαγωγέων του εφοπλιστή Π. Παναγόπουλου – με τους συγκατηγορουμένούς του προκύπτει εμπλοκή πολιτικών προσώπων, δικηγόρων, εισαγγελικών λειτουργών και αστυνομικών σε θέσεις – κλειδιά.
  Σύμφωνα με αρκετά δημοσιεύματα του Τύπου, ο Βλαστός αναφέρεται – μεταξύ άλλων – στη σύζυγο του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης Χρ. Μαρκογιαννάκη, στον υφυπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Π. Καμμένο και στον επιχειρηματία πρώην εκδότη Χρήστο Καλογρίτσα.
  Σε μια από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, που έχουν έλθει στη δημοσιότητα, η σύζυγος του Π. Βλαστού συνομιλεί με τον διευθυντή των φυλακών Μιχάλη Κυριακάκη για τη μεταγωγή του και εκείνος επικαλείται για την υπόθεση την εμπλοκή της συζύγου του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Μαρκογιαννάκη.
  O αναπληρωτής υπουργός εξέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης (8/7) την εξής ανακοίνωση: «Σχετικά με τα διαλαμβανόμενα στην από 27-05-2009 συνομιλία μεταξύ Μιχάλη Κυριακάκη Δ/ντη φυλακών Αγιάς Χανίων και Χήρας Ιωάννας του Σπυρίδωνα διευκρινίζεται ότι πράγματι ο Μιχάλης Κυριακάκης μετέφερε την παράκλησή του στη σύζυγό μου, που εργάζεται ως μετακλητή υπάλληλος στο Γραφείο μου, να διερευνηθεί η δυνατότητα τοποθέτησης τελειόφοιτου σπουδαστή της Σχολής Μηχανικών Αεροσκαφών (ΣΜΑ) στα Χανιά. Οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια ερμηνείας δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα».
  Στην εικόνα προστέθηκε η γραμματέας του υφυπουργού Υγείας, Μ. Σαλμά και υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ το 2004, Μαρία Σωτηρίου, που παραιτήθηκε χθες και διατηρούσε σχέσεις με το Γ. Τρομπούκη, στον οποίο αποδίδεται προσπάθεια ξεπλύματος μέρους των λύτρων της συμμορίας.
  Ο ίδιος ο Τρομπούκης σε συνομιλία του με τον Γ. Βλαστό εμπλέκει και τον υφυπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Π. Καμένο. Ο κ. Καμμένος, από την πλευρά του, σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί το όνομά του, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση μεταγωγής του Βλαστού σε άλλη φυλακή, ενώ άφησε σαφείς αιχμές κατά της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

  «Αφού αναφέρεστε σε όσα λένε στην τηλεφωνική τους συνομιλία ο Βλαστός και ο Τρομπούκης για το όνομά μου, γιατί δεν λέτε τίποτε για την εμπλοκή του ονόματος του Βαρδινογιάννη στην ίδια συνομιλία;» διερωτήθηκε ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας μιλώντας στο βραδυνό δελτίο ειδήσεων του MEGA, προσθέτοντας ότι απ’ όσα διάβασε στην συνομιλία του Βλαστού με τον Τρομπούκη, «ο κ. Βαρδινογιάννης έδωσε εντολή για τη δολοφονία μπράβου της νύχτας».
  «Αβάσιμα» χαρακτήρισε μέσω του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εσωτερικών Κ. Γκιουλέκας, όσα ακούγονται για εμπλοκή μελών της κυβέρνησης στην υπόθεση.
  Ερωτηθείς σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος δήλωσε την Τετάρτη (8/7) ότι πρόκειται για «φημολογίες και αστήρικτους ισχυρισμούς, που δεν μπορούν να συνιστούν μομφή για κάποιο πολιτικό πρόσωπο».

 2. Ψήφισες Καμένο? Τι »άλλο θέλεις στη ζωή σου?»

  ΕΝΑ! απίστευτο σύστημα δηλητηρίαζε την ελληνική κοινή γνώμη για μήνες
  Ο Τέρενς Κουϊκ, το Kontra, Ο Χρυσαυγίτης Σεραφείμ Πειραιώς ?και η βοήθεια που αρνήθηκε δήθεν ο ΓΑΠ
  Και τι δεν έχει το βίντεο που βρήκαμε με ημερομηνία 22 Δεκεμβρίου 2011. Έχει Τέρενς Κουϊκ ως δημοσιογράφο, στο Kontra του Γιώργου Κουρή, έχει τον χρυσαυγίτη Σεραφείμ Πειραιώς, έχει επιστολή του Ιβάν Σαββίδη, μέχρι και το εγκέφαλο Καμένο olympia.gr έχει. Δείτε πώς αυτό το απίστευτο σύστημα δηλητηρίαζε την ελληνική κοινή γνώμη για μήνες ενάντια στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος υποτίθεται αρνήθηκε πακτωλό δισεκατομμυρίων και βοήθειας που δήθεν έδιναν για την ψυχή της μάνας τους οι Ρώσοι.
  Όλο αυτό το σύστημα γελοιοποιείται στο έπακρο με τις εξελίξεις στην Κύπρο.
  Η ζημιά όμως που έχουν κάνει με τις θεωρίες συνομωσίας στην Ελλάδα είναι τεράστια…

 3. ΠΟΙΟΣ »ΕΦΑΓΕ» ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ κ.ΤΣΙΠΡΑ?

  ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ..ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΓΑΛΑΤΑΣ ΤΟΥ ?

  ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ‘’ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ’’ ΑΚΟΜΗ ?

  [[Μέχρι τώρα έχει αποκαλυφθεί ότι ο ίδιος άνθρωπος εμφανίζεται να εκπροσωπεί 158 υπεράκτιες εταιρίες γνωστού εφοπλιστή.]]
  ΒΟΜΒΑ: ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ , ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΗ ΧΛΙΔΗ, ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ.
  Αποκάλυψη – βόμβα !
  Πολυτελή ακίνητα απλησίαστα για τους κοινούς θνητούς, κρυμμένα πίσω από offshore εταιρίες, συμβόλαια μεταξύ ισχυρών, πακτωλός χρημάτων, αχυράνθρωποι και στο βάθος του τούνελ ένα προβεβλημένο πολιτικό πρόσωπο, ηγέτης αντιμνημονιακού κόμματος…
  Η νέα έρευνα του ΣΔΟΕ που ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες, εξελίσσεται σε «καυτή πατάτα» στα χέρια των ελεγκτών, καθώς έχει σκοντάψει σε ισχυρά πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα της χώρας, ωστόσο οι επιτελείς στο κτίριο της οδού Πειραιώς, δηλώνουν αποφασισμένοι να την συνεχίσουν όποιον κι αν αγγίζει.
  Η έρευνα είχε ξεκινήσει με εισαγγελική παραγγελία και με άλλο αντικείμενο, ωστόσο στη συνέχεια και όσο προχωρούσε η διασταύρωση στοιχείων για το πόθεν έσχες, αποκαλύφθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του briefingnews.gr, ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός αρχηγός νοικιάζει υπερπολυτελές ακίνητο από offshore εταιρία. Εκτός από το ζήτημα που τίθεται για το αν το νόμιμο είναι και ηθικό για έναν αρχηγό κόμματος που επέλεξε την οδό των υπεράκτιων εταιριών, οι οποίες βρίσκονται στο στόχαστρο για εκτεταμένη φοροδιαφυγή, η συμφωνία ενοικίασης έκρυβε και ένα άλλο μυστικό.
  Το όνομα Γέωργιος-Αλέξανδρος Α. που εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρίας. Αμέσως στους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς όλων των βαθμίδων, σήμανε συναγερμός καθώς πρόκειται για όνομα στο οποίο έχουν «σκοντάψει» δεκάδες φορές. Μέχρι τώρα έχει αποκαλυφθεί ότι ο ίδιος άνθρωπος εμφανίζεται να εκπροσωπεί 158 υπεράκτιες εταιρίες γνωστού εφοπλιστή. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ προσπαθούν τώρα να ξετυλίξουν το κουβάρι ώστε να αποκαλυφθεί πλήρως η σχέση του πολιτικού με τον εφοπλιστή πίσω από τον οποίο αναζητούν εδώ και καιρό ίχνη πολιτικού χρήματος, καθώς στο παρελθόν είχε συνεργαστεί και με άλλο πολιτικό πρόσωπο στις αγοραπωλησίες ακινήτων.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.