ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέχρι να ξεκαθαρίσει τη στάση της η κυβέρνηση στο διαδικτυακό στοίχημα

Τετράμηνη αναστολή του πρόσθετου τέλους των 5 λεπτών στα παιχνίδια ζητούν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ

Την αναστολή εφαρμογής του πρόσθετου τέλους των 5 λεπτών ανά στήλη στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ για ένα τετράμηνο, ώστε να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τη στάση της απέναντι στο διαδικτυακό στοίχημα, ζητάει η ομοσπονδία πρακτόρων του οργανισμού (ΠΟΕΠΠΠ).

Η διοίκηση της ΠΟΕΠΠΠ επικαλείται την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η αναβολή για ένα τετράμηνο, στην εφαρμογή του Ν.4346/15 αρθ.13 για την επιβολή του «τέλους», όπως ζήτησε η ΠΟΕΠΠΠ, νομίζουμε ότι είναι αναγκαία, για να τακτοποιηθούν αυτά τα ζητήματα».

Όπως επισημαίνει η ΠΟΕΠΠΠ, «από την αρχή που άνοιξε το θέμα της νέας φορολόγησης των νόμιμων τυχερών παιχνιδιών σαν ισοδύναμο στη συμφωνία με τους δανειστές, από τη συνέντευξη Τύπου της ΠΟΕΠΠΠ, την 16η Νοέμβριου 2015 και τη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Αλεξιάδη την ίδια ημέρα, είχε προταθεί άμεση τακτοποίηση της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών στη χώρα μας με κανονική αδειοδότηση των ιντερνετικών εταιρειών και τη φορολόγησή τους, σύμφωνα με τους νόμους του κράτους. Μια πράξη που θα αποφέρει στο ελληνικό Δημόσιο πολλαπλάσια έσοδα. Δυστυχώς, όπως επισημαίνεται, σ' αυτή τη λογική, δίκαιη και συμφέρουσα πρόταση δεν δόθηκε η δέουσα σημασία από το ΥΠΟΙΚ και, έτσι, προχώρησε η επιβολή του ''τέλους'' στα παιχνίδια της ΟΠΑΠ ΑΕ, με τον Ν.4346/15 αρθ 13».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.