ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από τις 20 έως τις 28 Φεβρουαρίου

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Λάρισα

Μικρού μήκους ταινίες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, σεμινάρια, εργαστήρια, εκθέσεις φωτογραφίας, φεστιβάλ μαθητικών ταινιών και ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στη μεταναστευτική κρίση, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πρόγραμμα του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 28 Φεβρουαρίου, σε μια σειρά από χώρους στη θεσσαλική πόλη, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το φεστιβάλ που διοργανώνεται και φέτος από τη μη κερδοσκοπική εταιρεία «Artfools», τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έχει τη στήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του ΤΕΙ Θεσσαλίας, εθελοντών, ιδιωτών αλλά κυρίως του κοινού.

Τα Victoria cinemas θα είναι και φέτος ο κεντρικός χώρος των προβολών, προβολές όμως θα πραγματοποιηθούν στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στο Χατζηγιάννειο, στη Δημοτική Πινακοθήκη, στο Μικρό Θέατρο, στο Stage, στο Λίντο, στο Μεταλλουργείο, στο Kaveh Kanes, στο ξενοδοχείο Metropol, αίθουσες οι οποίες διατίθενται για τη φετινή διοργάνωση, ώστε να γίνεται πράξη το μότο του φεστιβάλ «όλη η πόλη ένα απέραντο σινεμά».

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μια προσπάθεια 8 ετών, μεγαλώνει, ενδυναμώνεται αποκτά υπόσταση και ξεφεύγει από τα στενά όρια της Λάρισας. Εδώ το όνειρο συναντά την πραγματικότητα» ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο κ. Αγοραστός τόνισε πως η περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει το θεσμό αυτό με όλες της τις δυνάμεις γιατί πιστεύει στους νέους ανθρώπους, πιστεύει στον πολιτισμό, την τέχνη, τον κινηματογράφο, που αποτελούν διεξόδους στην σκληρή καθημερινή πραγματικότητα. «Όπως είπε και ο φιλόσοφος Γουίλ Ντουράντ, «πολιτισμός είναι η επικράτηση του δικαίου πάνω στη δύναμη, της πειθούς πάνω στη βία, του διαλόγου στο μονόλογο, του πνεύματος στην ύλη». Καλούμε όλους να έρθουν να συμμετέχουν, να απολαύσουν, να διασκεδάσουν, να προβληματιστούν» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων Πάνος Σάπκας τόνισε πως η μεγάλη δύναμη αυτού του φεστιβάλ έγκειται στο γεγονός ότι έχει αγκαλιαστεί από τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.