ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

CanSat 2016

Ελληνικό σχολείο στους φιναλίστ διαγωνισμού του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος

Η ομάδα DIASat από το Λύκειο Γαζίου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος», στο Ηράκλειο Κρήτης, είναι μεταξύ των πέντε ομάδων που έχουν ήδη επιλεγεί για τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό CanSat 2016, ο τελικός του οποίου θα πραγματοποιηθεί στην Πορτογαλία από τις 22 έως τις 26 Ιουνίου 2016, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Εκπαίδευσης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA).

Ομάδες από την Ολλανδία και την Ισπανία έχουν επίσης επιλεγεί, ενώ οι υπόλοιπες δέκα ομάδες θα γίνουν γνωστές τους επόμενους μήνες.

Η ESA καλεί τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό CanSat από το 2010. Είναι μια πρωτοβουλία της για να ενθαρρύνει τους νέους να στραφούν σε μια καριέρα στα πεδία STEM (επιστήμη-τεχνολογία-μηχανική-μαθηματικά), με απώτερο στόχο την εξασφάλιση δυναμικού υψηλής εξειδίκευσης στη διαστημική βιομηχανία του μέλλοντος.

Είναι η πέμπτη φορά που ένα ελληνικό σχολείο βρίσκεται ανάμεσα στη λίστα των φιναλίστ από την έναρξη του διαγωνισμού CanSat το 2010. Το 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης έχει συμμετάσχει τρεις φορές σε προηγούμενες προκλήσεις, κερδίζοντας τη δεύτερη θέση στον τελικό τις δύο τελευταίες χρονιές.

To 2014 η ομάδα ViannoSat από το Λύκειο Βιάννου Κρήτης βραβεύθηκε ως η μικρότερη ομάδα που κατόρθωσε ποτέ επιτυχημένη εκτόξευση και ολοκλήρωση της αποστολής της στον διαγωνισμό CanSat (στην κατηγορία αρχαρίων). Το 2015, η ομάδα g-Rosetta από το 1ο Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο Αθηνών και το 1ο Επαγγελματικό Σχολείο των Αγίων Αναργύρων επιλέχθηκε και εκπροσώπησε την Ελλάδα στον τελικό.

Κάθε ομάδα αποτελείται από μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ηλικίας 16 ετών και άνω, μαζί με έναν εκπαιδευτικό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.