Neo

Ευρωπαϊκός μεταρρυθμιστικός… λαϊκισμός

Ένας νέος όρος φαίνεται ότι μπαίνει στην πολιτική ζωή του τόπου. Ο … «ευρωπαϊκός μεταρρυθμιστικός λαϊκισμός». Το copy right ανήκει κατά το ήμισυ στον εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργο Πεταλωτή και κατά το ήμισυ σε έναν φίλο του. Εξηγούμαι. Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Παπανδρέου, θέλησε να σχολιάσει την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για …απόσυρση του Ασφαλιστικού.

«Και ξαφνικά ο "μεταρρυθμιστής" Κυριάκος Μητσοτάκης βρήκε τη λύση και καλεί την -πελαγωμένη και χωρίς πυξίδα ούτως ή άλλως- κυβέρνηση να αποσύρει το Ασφαλιστικό. Και όλα καλά...», γράφει, «όχι να προβεί σε μία σοβαρή, κοστολογημένη και με ορίζοντα δεκαετιών μεταρρύθμιση που είναι σαφώς απαραίτητη αφενός μεν ως γενικώς ζητούμενο για τη χώρα αλλά και για να κλείσει η αξιολόγηση και να λάβουμε τα απαραίτητα χρήματα της δόσης, αλλά ζητά απλώς να την αποσύρει, προφανώς πρός τέρψιν πελατειακήν», συνεχίζει. Θυμίζει δε πως το ίδιο ακριβώς έγινε το 2001 με το Ασφαλιστικό Γιαννίτση, για το οποίο σήμερα όλοι λέμε ότι αν θεσπιζόταν τότε, σήμερα δεν θα είχαμε θέμα Ασφαλιστικού.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο είναι που επικαλείται τον φίλο του και τον νέο όρο που του επισήμανε στην πολιτική επιστήμη. Τον «μεταρρυθμιστικό» λαϊκισμό. Ο ίδιος, μάλιστα, τον …εξέλιξε κομματάκι, κάνοντας λόγο για «ευρωπαϊκό μεταρρυθμιστικό» λαϊκισμό. «Δυστυχώς», όπως καταλήγει με νόημα…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.