ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

Στοιχεία της ΑΔΕΔΥ

Οι συντάξεις μειώνονται τουλάχιστον 30% με το σχέδιο της κυβέρνησης!

Συνέντευξη τύπου, εν όψει της Γενικής Απεργίας στις 4 Φεβρουαρίου, παραχώρησε η ΑΔΕΔΥ με θέμα ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης στην οποία αντιτίθενται τα συνδικάτα.

Ο προεδρεύων της ΑΔΕΔΥ Σταύρος Κουτσιουμπέλης ανέφερε ότι «απ'ότι φαίνεται η αποστολή της κυβέρνησης είναι να αποτελειώσει ότι έχει απομείνει από τα δύο προηγούμενα μνημόνια με μια αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση που οδηγεί σε νέες μειώσεις στις συντάξεις και διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης στη χώρα».

Σύμφωνα με παραδείγματα που παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη τύπου, με το νέο προσχέδιο νόμου οι συντάξεις που θα δίνονται θα είναι μειωμένες κατά 15%-30% σε σχέση με τις σημερινές. Αυτό για δύο λόγους: Επειδή τα ποσοστά αναπλήρωσης  στην κυβερνητική πρόταση «βυθίζονται» στο 37,5% για τα 35χρόνια ασφάλισης, όταν στο ισχύων σύστημα φτάνουν το 80%, και επειδή τα ποσοστά αυτά θα υπολογίζονται και σε πολύ μικρότερο συντάξιμο μισθό, αφού αυτός θα είναι πλέον ο μέσος μισθός ολόκληρου του εργάσιμου βίου και όχι της τελευταίας πενταετίας όπως ισχύει. Ειδικότερα με το παλαιό σύστημα ένας μισθωτός με 35 χρόνια υπηρεσίας και μισθό την τελευταία 5ετία γύρω στα 1.500 ευρώ και ποσοστό αναπλήρωσης 70% έπαιρνε σύνταξη 1.040 ευρώ, ενώ με το νέο σύστημα ο συντάξιμος μισθός θα είναι 1.026 ευρώ.

Επίσης, έγινε λόγος για χαντάκωμα για τη νέα γενιά και τις συντάξεις αναπηρίας, για κατάργηση του ΕΚΑΣ και του Εφάπαξ, ενώ τονίστηκε ότι με θα θιγούν σε τεράστιο βαθμό και οι επικουρικές συντάξεις. Όπως αναφέρθηκε το προσχέδιο έχει δημοσιονομικό χαρακτήρα και προβλέπει περικοπές 1,8 δισ.ευρώ το οποίο έχει ως βασικό στοιχείο την άμεση κατάργηση ου μεταβατικού χαρακτήρα της εφαρμογής σε βάθος 35ετίας του Ν.3863/2010(Λοβέρδου-Κουτρουμάνη).

Ακόμα, τονίστηκε ότι με τον ένα ενιαίο τρόπο υπολογισμού τον συντάξεων θα συνεπάγεται εισφορές για τον ΟΓΑ και τον ΟΑΕΕ 20% με πολύ χαμηλή εισπραξιμότητα. Η ΑΔΕΔΥ έκανε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Πέμπτης στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος που διοργανώνεται μαζί με τη ΓΣΕΕ ενώ θα γίνει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέχρι την ημέρα της κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή «ώστε να μην περάσει». Όπως υποστηρίζει η ΑΔΕΔΥ υπάρχει κι άλλος δρόμος και κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το νόμο και να ξεκινήσει το διάλογο για ένα νέο ασφαλιστικό.

5 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΝΒ 19:51 01/02/2016

  ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ..ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ?

  »ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ..ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΠΑΝΟ»?

  Η ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  Έλληνα ,ούτε διακοπές ούτε μέλλον. Φρόντισε ο άθλιος Μπουχέσας.

  Όταν εσύ έλληνα δεν μπορείς να πας, όπως άλλοτε διακοπές να ξεκουραστείς και να χαρούν τα παιδιά σου, γιατί η κλίκα Καραμανλή ΔΙΕΛΥΣΕ τα πάντα, κάποιοι ‘’άλλοι’’ θα κάνουν διακοπές απεριόριστες και προ-πληρωμένες από σένα και μάλιστα πολυτελείας και φοροδιαφυγής.
  *Που θα κάνει διακοπές ο Πάνος?
  ΜΑΑΑΑ! στο »κοινόχρηστο» αγροτοξενοδοχείο που κτίστηκε από τη »μαμά», με χρήματα των Ελλήνων και των Ευρωπαίων ? Μόνο που τώρα Η ΕΠΑΥΛΗ της απάτης δεν…νοικιάζει δωμάτια , αφού τα έχει ‘’κλείσει’’ ΟΛΑ ο Πάνος !

  *Και με ποιο κότερο θα πηγαίνει βόλτα τους …γλάρους του?
  Μα , με το κότερο του μπαμπά του , που δεν ήταν του μπαμπά του, αλλά της ΟΦΣΟΡ από το 1992 !!! και το »δάνειζε» στον Πάνο, να πηγαίνει βόλτες στο Αιγαίο, για να »ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ» οι μετανάστες και να προτιμούν άλλα κότερα !!!

  *Τώρα ο ΙΒΑΝ, τι θέλει να μιλήσει ΠΑΛΙ με τον ΥΠΕΡ-ΠΑΝ?
  Ποιος θα πληρώσει τα έξοδα του διαδικτύου?
  *Ποιος θα γράψει τη νέα ΔΩΡΕΑ των ..20 δις. που έγραψε η… ελληνική εφημερίδα και το ‘’διάβασε’’ ο Ιβάν και το είπε στον Πάνο και ‘’πατώσαμε’’ στη συκοφαντία και στην ψευδολογία?

  Μα ααα! Ο Πάνος δεν του είχε υποσχεθεί ότι θα γίνει πρωθυπουργός μόλις…ρίξουν τον Παπανδρέου?
  Τώρα άραγε τι θα του πεί ο Πάνος?
  Τι άλλη μα@@@κία θα ‘’ρίξει’’ στον αδίστακτο Γεωργιανό που μόλις έπεσε το τείχος από καπνεργάτης έγινε πάμπλουτος ?
  Πάνο πές αλεύρι? Ο ΙΒΑΝ , σε γυρεύει .
  Πάνο πές αλεύρι? Ο Ελληνικός λαός σε γυρεύει ……!

 2. freeman 18:15 01/02/2016

  Με ή χωρίς πρόσφυγες, δεν νοείται χώρα που δεν μπορεί να φυλάξει τα σύνορά της
  Το Εθνικό Κόστος της ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ μιας ολόκληρης Κοινωνίας το 2010-2011, να αποδεχτεί την αναγκαιότητα της Μνημονιακής Σκληρής Χρηματοδότησης-Ελέγχου επί 3ετίας (όπως συνέβει Σε Πορτογαλία, Ιρλανδία ,Κύπρο) , ως την λιγότερο επώδυνη εφικτή λύση για την πτωχευμένη οικονομία μας , αποτέλεσμα τραγικής Κυβερνητικής Διαχείρισης των ταμειακών ροών το 2005-2009 σε μια οικονομία από 10ετίες χωρίς Εθνική παραγωγή, ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΤΡΑΓΙΚΑ σε ΚΑΘΟΛΙΚΗ αποεπένδυση σε περιβάλλον min 8ετούς ύφεσης.
  Μόλις στις εκλογές 20/9/2015 το εκλογικό σώμα μπόρεσε και απέβαλε την ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΙΑ από το Εκλογικό του σκεπτικό ψηφίζοντας 83% Μνημονιακές Πολιτικές-Κόμματα που το 2010-2011 θεωρούσε αναφανδόν προδοτικές . ΑΡΓΗΣΑΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ . . . 6 χρόνια . . . είναι ΜΟΙΡΑΙΑ πάρα πολλά ΑΠΛΆ για συνειδητοποιήσουμε το ΤΙ ΣΥΝΕΒΕΙ το 2009 ! Ο Θεός της Ελλάδας, ας μας λυπηθεί ! ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ !!!

  • S. Porky 22:03 01/02/2016

   Γιατί σκαλίζεις; Θα είσαι ο πρώτος που θα γυρίσει τον τροχό της ιστορίας ανάποδα.
   Αφού ψήφισες τον Τσίπρα, δεν τον ψήφισες,; Τώρα γιατί φωνάζεις;
   Και αν δεν είναι καλός ο Τσίπρας και δεν σου κάνει υπάρχουν άλλοι π.χ Μητσοτάκης, τόν ψηφίζεις τον Κυριάκο μας; Βλέπεις ούτε κι’ αυτός σου κάνει, τήν Φώφη; Τι λες γιατην Φώφη; ούτε αυτή κάνει; δαγκωματιές έχει και δεν την γουστάρεις ψήφισε τον Νίκο νά σου φυλά και τα σύνορα. Παπανδρέου δεν σου συστήνω γιατί το ξέρεις από μόνος σου ότι είναι χαμένη η ψήφος σου (και για να εξηγούμαστε δεν είναι Θέμα αξιότητας) αλλά πάει αυτός είναι ιστορία. Έτσι τον μεταχειρίζεστε Εσύ κι’ ο Νιβιτας και μην μου πεις οχι. Αστε τόν άνθρωπο τουλάχιστον μόνο του να γράψει τα απομνημονεύματά του.
   Α’
   είναι κίό ωραίος αυτός από την τηλεόραση, έτσι κι’ αλλιώς εμάς δεν μας ψηφίζεις, η το σκέφτεσαι; Σκέψου το εμείς ακολουθούμε το μέσο χωρίς υποσχέσεις και χωρίς υπερβολές.

 3. Ένας ΕΛΛΗΝΑΣ εισαγγελέας δεν υπάρχει?
  ΑΜΝΗΣΙΑ ΛΑΟΥ Η, ‘’ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ’’ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ?
  *Πόσο αναιδής και πόσο σαν καραγκιόζης μπορεί να αισθάνεται ο ‘’ψυχογιός’’ της χούντας, Αλέξης?
  *Πόσο μεγαλύτερη και πόσο πιο βρόμικη ΑΠΑΤΗ εις βάρος των ελλήνων από την συνεχή και άμετρη ψευδολογία του προδότη της ‘’αριστεράς’’ ?
  *Η δικαιοσύνη φαίνεται και…βλέπει και δεν..ακούει, διαφορετικά θα ‘’βρισκόταν’’ κάποιος ΕΛΛΗΝΑΣ εισαγγελέας να πράξει το καθήκον του.
  *Φαίνεται, ότι όλες οι δικτατορίες στην Ελλάδα ‘’ευλογήθηκαν’’ από την εκκλησία και ‘’προστατεύτηκαν’’ από επίορκους δικαστές .
  *Η νέα αμερικανοκίνητη δικτατορία , μετά αυτήν του 67, φαίνεται πως είναι του Αλέξη και του Πάνου, αφού ο λαός, ούτε μιλά, αλλά ούτε και ΑΝΤΙΔΡΑ.

  *Ίσως η νεολαία αποδείξει, ότι το ‘’ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ’’ …

  Μίλησε για τρομοκρατία του λαού o Αλέξης :
  —————————————————————-
  -Προσπαθούν τώρα να τρομοκρατήσουν τον λαό.
  Με πρακτικές μονταζιέρας.
  Με διαστρέβλωση και βιασμό της πραγματικότητας.
  Μας εκφοβίζουν με την επικείμενη καταστροφή
  οι καταστροφείς της κοινωνίας και της οικονομίας.
  Για άλλη μια φορά εγγυήθηκε τις καταθέσεις και τις συντάξεις:
  -Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών.
  Εγγυάται τις επιδοτήσεις των αγροτών. Εγγυάται αξιοπρεπείς συντάξεις.
  Η κυβέρνηση Σαμαρά το μόνο που έχει ως στόχο
  είναι να βάλει και άλλο χέρι στις καταθέσεις, στις συντάξεις, στις επιδοτήσεις.
  Οι καταθέσεις κινδυνεύουν από τους φόρους και τα χαράτσια του Σαμαρά.
  Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη:
  -Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται και δεσμεύεται ότι θα καταργήσει το 2015 τον ΕΝΦΙΑ και θα σταματήσει κάθε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας.
  Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, είναι το σύνθημά μας.
  Η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά έχει ήδη συμφωνήσει νέους φόρους, δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων και πλειστηριασμούς στη πρώτη κατοικία.
  ΣΧΟΛΙΟ: Πόση προδοσία ‘’αντέχει’’ ο ψυχογιός της χούντας Αλέξης?

 4. NB 17:57 01/02/2016

  »Αριστεροί’’ φοροφυγάδες της..προόδου?

  ΚΑΙ Η ΧΑΡΟΥΛΑ ΦΟΡΟΦΥΓΑΣ?

  «Η πηγή μου, μου αποκάλυψε γιατί βγήκε στην αντίσταση για το μνημόνιο η Χαρούλα. Έχασε μου είπε 2 εκ από το κούρεμα των ομολόγων»
  «Κλαίω από το πρωί για το δράμα της Ζυριζαίας Δημήτρας Γαλάνη που ζεί με 3 χιλιάδες ευρώ το χρόνο.. να γιατί κάνει αντίσταση στο μνημόνιο»
  «Απόψε το βράδυ μετά την προσευχή θα κρατήσω λίγο από το βραδυνό μου να το δώσω στην Δημ.Γαλάνη που ζεί με 3 χιλιάδες το χρονο η κακομοίρα»
  «Όσοι έχετε παλιά ρούχα τα μαζεύουμε στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής για να τα δώσουμε στην Γαλάνη και τον Κότσιρα που υποφέρουν…»

  «Όταν η Χαρούλα έλεγε να φύγει η χούντα.. το ΣΔΟΕ εννοούσε;»

  «Αυτοί οι δήθεν αριστεροί, τύπου Χαρ. Αλεξίου και Γαλάνη που δεν πλήρωσαν ποτέ φόρο.. είναι οι πιό σιχαμένοι»

  «Άντε καληνύχτα Γαλάνη
  Εσύ φαντάζομαι με 3000 ευρώ εισόδημα τον χρόνο… κοιμάσαι κάτω από την γέφυρα..και ετοιμάζεσαι
  για την ταξική μάχη»

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.