Neo

Και η προσφυγική κρίση, μπορεί να γίνει ευκαιρία

Στο Βερολίνο και το Bellevue Forum βρέθηκε χθες Παρασκευή η πρόεδρος του Δικτύου για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη Άννα Διαμαντοπούλου.

Παρουσία εκπροσώπων πολλών ευρωπαϊκών κρατών, η πρώην υπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα ως η πιο βαριά χτυπημένη από τη δημοσιονομική κρίση χώρα της ΕΕ δεν μπορεί να σηκώσει παράλληλα και το βάρος της πιο μεγάλης προσφυγικής κρίσης μόνη της.

«Η λύση στο πρόβλημα πρέπει να είναι συλλογική, ευρωπαϊκή και οι μεμονωμένες ακραίες επιλογές ορισμένων κρατών που προσπαθούν να βρουν έναν αποδιοπομπαίο τράγο, δεν προσφέρουν κάτι», είπε, σημειώνοντας ότι το κλείσιμο των συνόρων συνιστά μία αλυσιτελή πρακτική, καθώς οι ροές δεν θα σταματήσουν αλλά θα αλλάξουν δρομολόγιο.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η αποστροφή του λόγου της ότι «για την Ευρώπη η κρίση αυτή μπορεί να εξελιχθεί σε ευκαιρία εμπλουτισμού του εργατικού δυναμικού της γηράσκουσας Ηπείρου». Ως προϋπόθεση, ασφαλώς, έθεσε τη δημιουργία νέων ισχυρών ευρωπαϊκών μηχανισμών (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου), την αλλαγή των υφιστάμενων προβληματικών (Δουβλίνο ΙΙ) και την απαρέγκητη τήρηση του action plan μεταξύ ΕΕ – Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.