ΕΛΛΑΔΑ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες - Εως τις 12 το μεσημέρι κλειστά τα Τέμπη

Κυκλοφοριακό μπλακ-αουτ στα Τέμπη καθώς οι αγρότες σκληραίνοντας ακόμη περισσότερο την στάση τους, έκλεισαν την Κοιλάδα από τις 12 το μεσημέρι χθες μέχρι και τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής. Στις προθέσεις του είναι εν συνεχεία τα Τέμπη να ανοίξουν μόνο για λίγες ώρες και να κλείσουν εκ νέου.

Παράλληλα, βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας ολοκληρωμένων προτάσεων που θα καταθέσουν προς συζήτηση και έχουν την προσοχή τους στραμμένη στην ερχόμενη Τρίτη, οπότε όπως ενημερώθηκαν, θα συνεδριάσει στην Βουλή διακομματική επιτροπή-αίτημα άλλωστε το οποίο είχαν οι ίδιοι θέσει- προκειμένου να εξετάσει τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Με 24ωρους, αλλά και επ' αόριστον αποκλεισμούς, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες δηλώνουν εκ νέου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «δεν φεύγουμε γιατί δεν έχουμε που να πάμε». Τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο μεγάλα, λόγω των αγροτικών μπλόκων και στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί που θα αποφασίσουν να ταξιδέψουν θα πρέπει να είναι «οπλισμένοι» με περισσή υπομονή.

Οι ζυμώσεις και οι συζητήσεις μεταξύ των μπλόκων της χώρας συνεχίζονται, ενώ οι γενικές συνελεύσεις στα κατά τόπους σημεία όπου έχουν «κατασκηνώσει» τρακτέρ, διεξάγονται πλέον περισσότερες από δύο φορές στη διάρκεια της ημέρας.

Κοινή συνισταμένη όλων παραμένει η απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό και φορολογικό και η εκ νέου κατάρτισή του με τη δικής τους συνδρομή, αλλά και η συγκρότηση διακομματικής επιτροπής, προκειμένου όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων να τοποθετηθούν επί των θεμάτων που οδήγησαν τον κλάδο στα μπλόκα.

Σκληραίνουν τη στάση τους, στο τελωνείο του Προμαχώνα

Κλειστό παραμένει για έβδομη ημέρα σήμερα το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία και η ουρά που σχηματίζουν νταλίκες και φορτηγά «υπερβαίνουν» πλέον τα 25 χλμ», όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Βισαλτίας, Στέργιος Λίτος, μέλος στη συντονιστική.

Το συγκεκριμένο μπλόκο, με τη δύναμη των τρακτέρ να υπερβαίνει τα 1.400, αποτελεί ένα από τα πιο σθεναρά και όπως μας επισήμανε ο κ. Λίτος «είναι δύσκολη και κουραστική υπόθεση αυτό που κάνουμε, αλλά δεν θα σταματήσουμε. Θα το πάμε μέχρι τέλους και θα μείνουμε στο μπλόκο όσο καιρό χρειαστεί».

Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ αποκλείστηκε για ένα 24ωρο η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Καβάλας, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή, Γιάννη Παναγή.

Στα διόδια των Μαλγάρων, όπου υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα, ο αποκλεισμός ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι και στόχος είναι να «ανοίξει την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί και από τις καιρικές συνθήκες», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Χαλάστρας, Αχιλλέας Καμπούρης, επικεφαλής του συντονιστικού.

Σε επ' αόριστον αποκλεισμό βρίσκεται για έκτη ημέρα σήμερα ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης -Βέροιας. Στο μπλόκο η δύναμη μετρά περισσότερα από 750 τρακτέρ.

Στον κόμβο της Κουλούρας (Ημαθία), επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης- Βέροιας καθημερινά γίνεται συμβολικός αποκλεισμός μιας ώρας το απόγευμα από τις 16.00, ενώ η δύναμη στο μπλόκο υπερβαίνει τα 400 τρακτέρ.

Στον νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη σε επίπεδο Νομού αφορά στα εξής: σε Έδεσσα και Αμύνταιο γίνεται αποκλεισμός 12.00-13.00 το μεσημέρι και 19.00-21.00 το βράδυ, ενώ σε Μελίσσι, Μαυροβούνι, Μεσσημέρι και Αλυσίδα 'Αρνισσας θα κλείσουν 17.30-20.30 το βράδυ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.