ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

Έγγραφο Κατρούγκαλου

«Κούρεμα» ως και 35% στο εφάπαξ

Εμπιστευτικό έγγραφο του υπουργού Εργασίας, κ. Κατρούγκαλου προς τα ταμεία πρόνοιας και αποκαλύπτει τα τρία σενάρια, τα οποία φέρνουν περικοπές στο εφάπαξ για όλους, από δημόσιο και ΔΕΚΟ μέχρι τράπεζες και ιδιωτικό τομέα ως και 35%.

Ο Υπουργός Εργασίας ζητάει από όλα τα ταμεία πρόνοιας αναλογιστικές μελέτες με 3 σενάρια υπολογισμού και ενιαίο ποσοστό αναπλήρωσης.

Συγκεκριμένα, περικοπές έως και 35% για 70.000 δικαιούχους Δημοσίου, ΔΕΚΟ, τραπεζών, ιδιωτικού τομέα που είναι σε λίστα αναμονής από τον Σεπτέμβριο του 2013.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν με βάση το πρώτο σενάριο ένα ποσό για τα έτη ασφάλισής τους ως το 2013 με τις μειώσεις που ήδη έχουν εφαρμοστεί και στο Δημόσιο για παράδειγμα φτάνουν ως και το 38%, ενώ για τα υπόλοιπα έτη θα λαμβάνουν ένα ποσό αντιστοιχεί στην έντοκη επιστροφή των εισφορών τους.

Με βάση το δεύτερο σενάριο που έρχεται στο φως όλο το ποσό του εφάπαξ θα υπολογίζεται με βάση τη συσσώρευση εισφορών και μόνο με τις αποδόσεις της Τράπεζας της Ελλάδος.

Το τρίτο και πιο σκληρό σενάριο από όλα προβλέπει για το τμήμα του εφάπαξ ως το 2013 υπολογισμό βάσει νέου ποσοστού αναπλήρωσης για όλους τους ασφαλισμένους για όλα τα έτη και το υπόλοιπο ποσό από το 2014 και μετά με βάση τη συσσώρευση των εισφορών με τις αποδόσεις της ΤτΕ.

efapaxpinakas

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.