ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξιάδης: Στα 23 εκατ.ευρώ οι οφειλές των καναλιών

«Κόφτε το κανάτσιο» είπε ο Ν. Παππάς

Στη Βουλή συζητείται η διάταξη της κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες.  Σε ένδειξη διαμαρτυρίας η ΕΣΗΕΑ κήρυξε επτάωρη στάση εργασίας στα κανάλια μέχρι τη 01:00 της Παρασκευής.

«Κόφτε το κατενάτσιο και μπείτε στο γήπεδο να παίξετε μπάλα», κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, κατά την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής στην οποία έχει κατατεθεί η τροπολογία για το ΕΣΡ, καθώς με την έναρξη της διαδικασίας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έθεσε θέμα νομιμότητας της διαδικασίας και ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας, αίτημα το οποίο υποστηρίχθηκε και από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Η αντιπολίτευση έχει βάλει ένα επιχείρημα περί βιασύνης που δεν μπορούμε να αντιγυρίσουμε γιατί εσείς επί 25 χρόνια δεν βιαστήκατε και ζήσατε μαζί και με το καθεστώς της ανομίας» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν αιφνιδίασε καθώς το νομοσχέδιο συζητήθηκε πριν από τρεις μήνες και ζητήθηκε από την κυβέρνηση να συμβάλλει στην συγκρότηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, όμως αντί να συμβάλλει θέτει διαρκώς εμπόδια.

Αναλυτικότερα, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε, ότι η τροπολογία είναι «εκπρόθεσμη και άσχετη» με το νομοσχέδιο για την «κύρωση σύμβασης οδικών μεταφορών με την Λευκορωσία» και αυτό συνιστά παραβίαση του κανονισμού, ενώ απευθυνόμενος στην κυβέρνηση είπε ότι εάν η κυβέρνηση επιμείνει το θέμα θα κριθεί από τη Δικαιοσύνη και την ιστορία.

«Προκλητική αντισυνταγματική και επιβλαβή» χαρακτήρισε την διαδικασία της συζήτησης της τροπολογίας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε ότι, «δεν αντέχει το πολίτευμα αυτή τη συμπεριφορά».

«Κολυμπήθρα του Σιλωάμ για τα κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας» χαρακτήρισε την τροπολογία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παπάς.

«Η κυβέρνηση δεν βιάζεται αλλά είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει το Σύνταγμα», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι αρνήθηκε όλες τις προσπάθειες της κυβέρνησης για συναίνεση και συνεργασία.

Θέμα συνταγματικότητας έθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης, και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «βιάζεται».

«Ψευδοαντιπαράθεση» με στόχο την αναδιανομή της αγοράς χαρακτήρισε τις διαφωνίες για το ποιος θα δίνει τις τηλεοπτικές άδειες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, ενώ υποστήριξε ότι τίθενται σε κίνδυνο τα δικαιώματα των εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Τέλος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων Δημήτρης Καράς, ζήτησε να υπάρξει γνωμοδοτική έκθεση της επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής για το θέμα και να υπάρξει «ανοικτή και διευρυμένη συζήτηση».

Τρ.Αλεξιάδης: Στα 23 εκατ. ευρώ οι οφειλές των καναλιών

Τα χρέη από τον φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς, στο σύνολο της Αττικής είναι 18.086.000 ευρώ, όταν στην υπόλοιπη χώρα φτάνουν τα 181.000 ευρώ , ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία προστίμων του ΕΣΡ, από τα 7 εκ. ευρώ που καταλογίστηκαν συνολικά, τα 4 εκ. 800.000 είναι για τους τηλεοπτικούς σταθμούς στην Αττική.

Καταθέτοντας τα παραπάνω στοιχεία, τα οποία πιστοποιούνται από έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, απάντησε σε όσους αμφισβήτησαν τα στοιχεία που είχε καταθέσει προ εβδομάδος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δ. Καμμένου.

Μιλώντας στην Ολομέλεια, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι επίσης ο πίνακας των στοιχείων που παρέθεσε τότε ενώπιον της Ολομέλειας και αφορούσε το πλήθος των προστίμων του ΕΣΡ προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τον ειδικό φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων, προήρχοντο από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

«Επειδή υπήρξε αμφισβήτηση για το ποιους αφορούν τα χρέη για τον φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων και για τα θέματα των προστίμων του ΕΣΡ και υπήρξε ανακοίνωση της Ένωσης σύμφωνα με τα οποία αυτά δεν αφορούν τα μεγάλα κανάλια των Αθηνών αλλά την Περιφέρεια, σας καταθέτω το απαντητικό έγγραφο της ΓΓΔΕ. Σύμφωνα με αυτό: Τα στοιχεία φόρου τηλεοπτικών διαφημίσεων στο σύνολο της Αττικής είναι 18.086.000 ευρώ. Σε όλη την υπόλοιπη χώρα είναι 181.000 ευρώ. Τα στοιχεία προστίμων ΕΣΡ από τα 7 εκ. συνολικά τα 4.800.000 ευρώ είναι στην Αττική» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης.

«'Αρα ας σταματήσουν κάποιοι που προσπαθούν να κρυφτούν. Τα στοιχεία είναι δεδομένα, τα χρέη των καναλιών είναι δεδομένα και αν κάποιους δεν τους βολεύουν τα νούμερα η λύση δεν είναι να μάθουμε εμείς άλλη αριθμητική. Η πραγματικότητα είναι αυτή και πρέπει να καταλάβουν ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια σημαντική πολιτική σύγκρουση, το περιεχόμενο της οποίας η κυβέρνηση καταλαβαίνει πολύ καλά και θα τη βγάλει πέρα», προσέθεσε ο κ. Αλεξιάδης.

Απαντώντας επίσης, στην κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση για νομοθέτηση με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, επικαλέστηκε άλλη ΠΝΠ στις 31 Δεκεμβρίου, με την οποία - όπως είπε - τον φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων που ήταν στο Μνημόνιο του 2010 «η τότε ανεξάρτητη ΓΓΔΕ, με συγκεκριμένους επικεφαλής, έφερνε διατάξεις εδώ και παρέπεμπε την εφαρμογή τους ένα χρόνο μετά». «Στερούσατε εκατομμύρια ευρώ από το Δημόσιο από τον φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων» κατηγόρησε τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, που συμμετείχαν στις προηγούμενες κυβερνήσεις, επισημαίνοντας «εμείς τέτοιες μεθοδεύσεις δεν κάνου

 

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. NMan. 23:23 11/02/2016

  Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ
  =================================
  Καμαρώστε τους…ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ με την …δεξιά τσέπη…
  Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ

  Καμαρώστε τους…ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ με την …δεξιά τσέπη…
  Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ

  Μου έστειλαν την παρακάτω λίστα, την προωθώ για να ξέρουμε σε τι κωλοχανείο ζούμε
  ΟΙ ΚΟΜΣΟΜΟΛΟΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ!

  Αν ισχύουν για ΟΛΟΥΣ, η Αριστερά είναι στην … ΕΞΟΥΣΙΑ!
  Μήπως έχουμε δικτατορία του προλεταριάτου και δεν το γνωρίζουμε…
  * Γιώργος Μπόμπολας: Ο ΕΠΟΝίτης που έγινε βαρόνος. Δε χρειάζονται πολλές συστάσεις. Καναλάρχης, μεγαλοεκδότης, κατασκευαστικές εταιρείες, τα πάντα όλα. Έχει ακόμα μεγάλη αδυναμία στο ΚΚΕ.
  * Σταύρος Ψυχάρης: Κληρονόμος-Πρόεδρος του ΔΟΛ (Λαμπράκη), Πρόεδρος του Δ.Σ. του mega κ.τ.λ. Από κομμουνιστική οικογένεια, έκανε τα πρώτα του βήματα στο ΚΚΕ.
  * Μάνια Τεγοπούλου: Εκδότρια Ελευθεροτυπίας, MEGA κ.τ.λ. Κόρη του καπετάνιου του ΕΛΑΣ, Κίτσου Τεγόπουλου, θεωρείται ακροαριστερή.
  * Κώστας Γιαννίκος: Γνωστός κομμουνιστής, προερχόμενος από την πρώην ΕΣΣΔ.
  Για ένα φεγγάρι είχε αγοράσει την διεθνούς φήμης κομματική εφημερίδα «Πράβντα».
  Είναι βασικός μέτοχος (και διευθύνων σύμβουλος) του καναλιού Alter, ιδιοκτήτης των ραδιοφωνικών σταθμών John Greek, Oasis, Captain Jack, ιδιοκτήτης της εκδοτικής εταιρείας Modern Times, των τηλεοπτικών περιοδικών Tivo και Avanti, των δισκογραφικών εταιρειών Legend, MBI, Eros, Κίνησις, ΛΥΡΑ κ.λπ.

  * Αναστασιάδης Θέμος: ΑΝΤ 1, ΚΝΕ…..
  * Στρατής Λιαρέλης: Διευθυντής ειδήσεων του ΑΝΤ 1. ΚΝΕ.
  * Νίκος Ευαγγελάτος (ή Εισαγγελάτος): ΚΝΕ.
  * Όλγα Τρέμη: MEGA, ΚΝΕ.
  * Παύλος Τσίμας: MEGA, πρώην δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη, ΚΚΕ.
  * Μανώλης Αναγνωστάκης: MEGA Σαββατοκύριακο, ΚΝΕ.
  * Οι του Ιού της Ελευθεροτυπίας: ΚΚΕ εσωτερικού και εν συνεχεία Β’ Πανελλαδική (ακροαριστερή διάσπαση της νεολαίας του ΚΚΕ εσωτ., το 1978, εξέδωσαν το περιοδικό «Σχολιαστής»).

  * Στην Β’ Πανελλαδική συμμετείχαν επίσης και οι Χρύσανθος Λαζαρίδης, (της λεγόμενης «γενιάς του πολυτεχνείου»), σήμερα πολιτικός σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά.
  * Παναγιώτης Παναγιώτου, (ή Παν. Παν.): στέλεχος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού του Μπόμπολα (Έθνος κ.α.)
  * Αλέξης Παπαχελάς: Καθημερινή, ΣΚΑΪ κ.λπ., ο οποίος μάλιστα ήταν Γραμματέας της Β’ Πανελλαδικής στο. Κολέγιο Αθηνών.

  * Σταύρος Λυγερός: Καθημερινή, της «γενιάς του πολυτεχνείου», ήταν και στην «συντονιστική επιτροπή» του πολυτεχνείου, ΟΣΕ («Οργάνωση Σοσιαλιστική Επανάσταση»).
  * Τάσος Τέλλογλου: ΣΚΑΪ, ΚΚΕ εσωτ.
  *Βασίλης Λυριτζής: (ο επονομαζόμενος «Τρότσκι», λόγω καταπληκτικής ομοιότητος): στην πρωινή «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΪ, ΚΚΕ εσωτ.
  * Δήμος Βερύκκιος: Alpha, ΚΝΕ.
  * Λάκης Λαζόπουλος: Alpha, Κνίτης,…το πουλάκι μας.
  * Γιώργος Κύρτσος: Ο. «φιλελεύθερος» εκδότης και τηλεσχολιαστής, κι αυτός στην ΚΝΕ ήτανε.
  * Μάκης Τριανταφυλλόπουλος (κοινώς. «Ταρζάν», «Ζούγκλας», ή «Κατακίτρινος»):
  Αριστεριστής γενικώς, φίλος των Ξηρών και μόνιμος απολογητής της κόκκινης τρομοκρατίας, «αδέσποτος» σήμερα, άγνωστο αν ήταν κάπου οργανωμένος παλαιότερα.
  * Γιώργος Βαρεμένος: τηλεσχολιαστής, τελευταίως έχει χαθεί, ΚΚΕ, σπουδές Μόσχα.
  Αλέξης Οικονόμου: Ο σημερινός. «αριστερός πατριώτης» του Καρατζαφέρη, προηγουμένως δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη και στέλεχος του ΚΚΕ.
  * Παντελής Καψής: γιός του υπουργού του ΠΑΣΟΚ, αδερφός του Μανώλη, του
  φανατικού. εκσυγχρονιστή του MEGA, Διευθυντής στα ΝΕΑ, ΚΚΕ εσωτ.
  * Χρήστος Μαχαίρας: Διευθυντής στο Έθνος του Μπόμπολα, ΚΚΕ εσωτ.
  * Θανάσης Τσεκούρας: ΝΕΤ, ΚΚΕ εσωτ.
  Νίκος Μεγγρέλης: έχει περάσει από πολλά κανάλια (MEGA, ΑΝΤ1), τώρα είναι Διευθυντής Διεθνών Τηλεοπτικών Εκπομπών της ΕΡΤ Α.Ε., ΚΚΕ εσωτ.
  * Μπάμπης Παπαπαναγιώτου: ΝΕΤ τώρα ΣΚΑΪ, ΚΚΕ εσωτ.
  * Σεμίνα Διγενή: Έχει χαθεί τελευταία, ΚΝΕ και αυτή.

  ΤΕΛΙΚΑ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΔΕΞΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ !!!
  * Γιάννης Λάτσιος: O κύριος, life style του ΑΝT1, ΚΚΕ εσωτ.
  * Σταμάτης Μαλέλης: Γενικός Δερβέναγας του.
  κουτσομπολίστικου καναλιού STAR και αναμφισβήτητος. άρχοντας του life style. Ακροαριστερός (τροτσκιστής) στα νιάτα του.
  * Γιάννης Βλαστάρης: Διευθυντής σύνταξης της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, ΚΝΕ.
  * Δημήτρης Τσιόδρας: Πρώην διευθυντής του Flash (Κόκκαλης) και νυν υπεύθυνος πολιτικού της Ελευθεροτυπίας, ΚΝΕ.
  * Ηλίας Θεοφύλακτος: Διευθυντής στην εφημερίδα Ισοτιμία, ΚΝΕ.
  * Στέλιος Κούλογλου: «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα» στην ΝΕΤ (συμμετέχει και στο Δ.Σ. της κρατικής αυτής εταιρείας), TVXS κ.τ.λ. Στο. υπερεπαναστατικό ΕΚΚΕ ήταν ο κύριος (σύντροφος).
  * Μπήλιω Τσουκαλά: ΝΕΤ, στο ΕΚΚΕ κι αυτή.
  * Σπύρος Παπαδόπουλος: Ο ακριβοπληρωμένος της ΝΕΤ «στην υγεία μας βρε παιδιά» ή «στην υγεία σας κορόϊδα»), ΕΚΚΕ.
  * Ανδρέας Μικρούτσικος: Ο big brother. Έχει χαθεί τελευταία, αλλά δεν αποκλείεται να επανεμφανιστεί. Επαναστάταρος του ΕΚΚΕ κι αυτός.
  * Δημήτρης Ψυχογιός: Βήμα, οργανωτής της αριστερίστικης «20ης του Οκτώβρη».
  ***Επειδή και οι δημοσκόποι έχουν άμεση σχέση με τα ΜΜΕ, ας μπούμε για λίγο στον θαυμαστό κόσμο τους:

  **Ηλίας Νικολακόπουλος: Ο. πατέρας όλων των δημοσκόπων. Παλιό δραστήριο μέλος αριστερίστικων οργανώσεων σε Ελλάδα και Γαλλία (29η Μάη, Curiel Apparat). Παλιά έγγραφα της ΚΥΠ τον ενέπλεκαν και με την τρομοκρατία. Ωστόσο, δεν αποδείχθηκε τίποτα.

  **Γιάννης Μαυρής: Γενικός Διευθυντής της Public Issue, ΚΚΕ εσωτ.
  **Χριστόφορος Βερναρδάκης: Γενικός Διευθυντής της VPRC, ΚΚΕ εσωτ.
  **Στράτος Φανάρας: Γενικός της Metron Analysis, ΚΚΕ εσωτ.
  **Τάκης Ρουτζούνης: Γενικός της Κάπα Research, τ. Γραμματέας Οργάνωσης Σπουδάζουσας της ΚΝΕ.
  **Τάκης Θεοδωρικάκος: Γενικός της GPO, τ. Γενικός Γραμματέας της ΚΝΕ.

  Να πως διαμορφώνονται οι συνειδήσεις στην Ελλάδα.
  Αυτά τα ολίγα

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.