ΚΟΣΜΟΣ

Βομβιστική επίθεση στο Ιράκ

Μακελειό με 27 νεκρούς σε γραφείο τελετών

Στους 27 ανέρχονται οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα στην επαρχία Ντιγιάλα, στο ανατολικό Ιράκ, σύμφωνα με αστυνομικές και νοσοκομειακές πηγές.

Άλλοι 55 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση αυτή που έγινε κατά τη διάρκεια της κηδείας ενός σιίτη πολιτοφύλακα στη Μουκνταντίγια, μια πόλη που απέχει 80 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βαγδάτης.

Ο δράστης της επίθεσης ήταν ένας άνδρας που πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος ανάμεσα στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για την κηδεία, ανέφεραν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας.

Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, στόχος της επίθεσης ήταν δύο τοπικοί διοικητές της σιιτικής οργάνωσης Χασίντ Σάαμπι, οι οποίοι παρακολουθούσαν την κηδεία. "Ο βομβιστής αυτοκτονίας τους πλησίασε και ανατινάχθηκε, σκοτώνοντας και τους δύο καθώς και πολλούς άλλους" είπε ένας ταγματάρχης της αστυνομίας που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, όμως πολύ συχνά τέτοιου είδους βομβιστικές επιθέσεις εναντίον σιιτών είναι έργο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, της οργάνωσης που ελέγχει μεγάλα τμήματα στο βόρειο και δυτικό Ιράκ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.