ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Διασφαλίζεται πλήρως η έρευνα και η διάσωση

Ο Καμμένος για τη συνεργασία με το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

«Η σημερινή απόφαση κλείνει ένα κεφάλαιο το οποίο πλήρωσε η Ελλάδα πάρα πολύ ακριβά. Κλείνει το κεφάλαιο της παράνομης μετανάστευσης» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, μετά τη λήξη της υπουργικής συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Πρόσθεσε ότι «αλλάζει εντελώς τα πράγματα όσον αφορά το θέμα της μετανάστευσης».

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι η Ελλάδα σε συνεργασία με τη Γερμανία και με άλλες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ κατάφεραν, με σκληρές διαπραγματεύσεις των τελευταίων 24 ωρών, να έχουν τη σύμφωνη γνώμη όλων των χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

«Η Ελλάδα μέχρι τώρα έχει πληρώσει πάρα πολύ ακριβά και εν μέσω οικονομικής κρίσης το μεταναστευτικό, δυσανάλογα προς τις άλλες χώρες της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας.

Όπως εξήγησε ο Καμμένος η σημερινή απόφαση διασφαλίζει ότι οι νατοϊκές δυνάμεις, οι οποίες θα αναπτυχθούν στο Αιγαίο, στην ακτογραμμή της Τουρκίας, θα διασφαλίσουν ότι οι μετανάστες που θα συλλαμβάνονται θα επιστρέφουν άμεσα πίσω στην Τουρκία.

Επισήμανε ότι στην κοινή δήλωση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, γίνεται απόλυτα ξεκάθαρο ότι ο σκοπός της νατοϊκής δύναμης στο Αιγαίο, είναι να σταματήσει η εγκληματική συμμορία και οι ενέργειες αυτών που διακινούν ανθρώπους.

«Πληρώσαμε μέχρι τώρα με την απώλεια δέκα χιλιάδων παιδιών, με χιλιάδες νεκρούς» ανέφερε.

Ο κ. Καμμένος επεσήμανε ότι υπάρχει από όλους τους εταίρους ο πλήρης σεβασμός της εθνικής κυριαρχίας και των συνόρων.

«Είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι στις δυνάμεις που θα συμμετέχουν στη νατοϊκή αυτή ομάδα, η Τουρκία θα επιχειρεί μόνο εντός τουρκικών υδάτων και τουρκικού εναερίου χώρου και η Ελλάδα εντός των ελληνικών υδάτων και του ελληνικού εναερίου χώρου» δήλωσε.

Πρόσθεσε ότι ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το γεγονός ότι διασφαλίζεται πλήρως η έρευνα και η διάσωση και αναγνωρίζεται η κυριαρχία της Ελλάδας επ’ αυτού.

«Σε δεύτερη φάση, οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ που είναι και μέλη της ΕΕ ξεκινούν με αυτή την απόφαση να κινητοποιούν και τη Frontex προκειμένου, αντί να επιχειρεί στα ελληνικά νησιά, να επιχειρεί πλέον στην παραμεθόριο της Τουρκίας, μετά τη μετατροπή της Frontex σε ευρωπαϊκή ακτοφυλακή, που απαιτεί μια πολιτική απόφαση» σημείωσε ο κ. Καμμένος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.