ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Mήνυμα αγωνίας του ΠτΔ

Παυλόπουλος: Στα πρόθυρα της έκρηξης η ελληνική κοινωνία

Τι είπε σε σύσκεψη με στενούς συνεργάτες του για προσφυγικό, αξιολόγηση και εκλογές

Mήνυμα αγωνίας εκπέμπει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος διαπιστώνοντας πως «η κοινωνία βρίσκεται στα πρόθυρα της έκρηξης». Λίγες ημέρες πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος παρουσίας του στο Προεδρικό Μέγαρο- είχε εκλεγεί στις 18 Φεβρουαρίου- ο κ. Παυλόπουλος αφήνει σαφείς αιχμές για τις ευθύνες του ΔΝΤ στην αποτυχία των μνημονιακών προγραμμάτων στην Ελλάδα ενώ στέλνει και σαφές μήνυμα προς την Τουρκία και την ΕΕ πως η χώρα μας δεν πρόκειται να εκχωρήσει ούτε στο ελάχιστο την εθνική της κυριαρχία αλλά θα τη θωρακίσει ακόμα περισσότερο.

Σε σύσκεψη με στενούς συνεργάτες του, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Real News, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως οι θεσμοί πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τουλάχιστον δύο πράγματα: πως οι θυσίες του ελληνικού λαού είναι τεράστιες και η κοινωνία βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση και στα πρόθυρα της έκρηξης, και δεύτερος πως για την αποτυχία των μνημονιακών προγραμμάτων φέρουν μεγάλη ευθύνη εκείνοι που τα σχεδίασαν.

«Ας μη διανοηθεί κανείς εντός ή εκτός ΕΕ ότι η Ελλάδα θα εκχωρήσει με αφορμή αυτή την κρίση, έστω και στο ελάχιστο, την εθνική της κυριαρχία. Το αντίθετο, θα τη θωρακίσει ακόμα περισσότερο», τονίζει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παυλόπουλος εκτιμά πως «οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις πρέπει να είναι ενωμένες στο προσφυγικό» καθώς «μόνο έτσι μπορούμε να απαιτούμε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη». Για το θέμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζει πως »μετά την εκπλήρωση των δικών της υποχρεώσεων, η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικήσει και να απαιτήσει την αλληλεγγύη των εταίρων της. Πολλώ δε μάλλον όταν η ΕΕ αντέδρασε, παρά τις επανειλημμένες έγκαιρες προειδοποιήσεις μας, πολύ καθυστερημένα. Πρώτον ως προς τη ρίζα του κακού, που είναι ο πόλεμος στη Συρία. Και δεύτερον, ως προς την αντιμετώπιση των ίδιων των προσφύγων».

Τέλος ο κ. Παυλόπουλος απορρίπτει τις εκλογές σημειώνοντας πως «ευτυχώς όλες, σχεδόν, οι δημοκρατικές δυνάμεις αντιλαμβάνονται, με όρους ευθύνης, πως δεν είναι η λύση των προβλημάτων». Επισημαίνει την ανάγκη συνεννόησης στα μεγάλα και τα σημαντικά προσθέτοντας: «δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω το αυτονόητο: όταν μιλώ για συνεννόηση δεν εννοώ συγκυβέρνηση. Κάθε άλλο».

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΜΝΗΜΩΝ 14:39 14/02/2016

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑΣ

    Είναι περίεργο και πρωτόγνωρο αυτό που συμβαίνει σήμερα .
    Όλοι μας γνωρίζουμε , τι ακριβώς συνέβη, ποιοι ευθύνονται και σε τι κατάσταση βρισκόμαστε σήμερα.
    *Ποιος αμφισβητεί πλέον,
    το δίκιο του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, τον αγώνα που έκανε να υψώσει το ανάστημά του και να αγωνιστεί για τη σωτηρία της Ελλάδας?
    * Ποιος πλέον αμφισβητεί
    το πόσο πιο ήρεμα, πιο μαλακά, πιο ανώδυνα θα είχαμε αντιμετωπίσει με επιτυχία, όλα όσα σήμερα μας κάνουν τη ζωή δύσκολη και το μέλλον δυσοίωνο για εμάς και τα παιδιά μας?
    *Ποιοι μας ξεσήκωσαν εναντίον του υποσχόμενοι ‘’Παραδείσους και ρύζι’’?
    *Γιατί αφού όλα με τον Γιώργο ήταν λάθος, όπως μας έλεγαν , σήμερα αγωνίζονται να εφαρμόσουν, ένα μέρος από αυτά που είχε αποφασίσει?
    *Γιατί «βγάζουν ακόμη χολή και μίσος»?

    * Έβλαψε τη διαφθορά και ψήφισε νόμους για τους διεφθαρμένους, και αυτό ήταν ‘’η αιτία» του ανίερου πολέμου εναντίον του?
    *Ήθελε ο Βενιζέλος και του »ΚΛΕΨΕΙ» τη θέση και ξεπούλησε τα πάντα για το σκοπό αυτό?
    *Ήθελε ο Σαμαράς να γίνει πρωθυπουργός και συμφώνησε με τους Μπαρόζους να καταστρέψει την πατρίδα μας?
    *ΤΕΛΙΚΑ που, έβλαψε ο Παπανδρέου τον μη προνομιούχο έλληνα, τον αδύναμο, τον συνταξιούχο, τον εργαζόμενο?
    *Ποιος σήμερα αρνείται ότι παρέλαβε μια «σχηματισμένη προδοσία» από έξω κι από μέσα?
    *Γιατί ξεπουλάνε την πατρίδα μας?
    *Κι όμως ξεπουλήσαμε τον Γιώργο Παπανδρέου, που είχε το θάρρος και τον ανδρισμό να πεί το νέο ΟΧΙ στους ‘’αιρετούς φασίστες’’ ΜΕΡΚΟΖΥ της κεντρικής και όχι μόνο νεοφασιστικής Ευρώπης?
    *Και κανείς δεν μιλά σήμερα για το έγκλημα που διεπράχθη όταν ‘’έδιωξαν’’ τον Παπανδρέου!!!
    *Όλοι γνωρίζουμε την αλήθεια και παραμένουμε απαθείς στην καταστροφική μανία κάθε ‘’δηλωσία’’ εξουσιολάγνου.
    **Ψηφίσαμε Σαμαρά και μετά Τσίπρα, όλα τα ΧΟΥΝΤΙΚΑ απολειφάδια και απομεινάρια?
    *Κατηγορούσαμε τον Παπανδρέου σαν ‘’Αμερικάνο’’ και τώρα γίναμε έρμαιο των επιδιώξεων του κάθε Σόρος και δεν μιλάει ΚΑΝΕΙΣ?
    *Μεταβάλλαμε τη δημοκρατία μας σε ‘’κέντρο χουντογενών και χουντοφιλικών’’ υπερασπιστών και κληρονόμων?
    Μήπως η δημοκρατική φύση , δομή και πιστεύω του Γιώργου Παπανδρέου δεν ‘’συμβάδιζε’’ με τις χουντικές αντιλήψεις και υποδείξεις της χουντογενιάς που κυβερνάει σήμερα την Ελλάδα?
    [[Πρόεδρος της Δημοκρατίας
    =====================
    Η γνωριμία της οικογένειας του με τον πατέρα του Αλέξη Τσίπρα, ανάγεται στα χρόνια της δεκαετίας του 1980, όταν ο Βασίλης Παυλόπουλος, ο πατέρας του Προκόπη και ο Παύλος Τσίπρας, ο πατέρας του Αλέξη, ήταν φίλοι και στήριζαν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο [Κοτσώνη], τότε προκαθήμενο της Ελλαδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, στη διάρκεια της χούντας της 21ης Απριλίου, που είχε επικεφαλής το Γεώργιο Παπαδόπουλο]]]….
    Αυτός είναι ο λόγος? Είναι ΠΟΛΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ο Γιώργος Παπανδρέου και τους χαλάει τα σχέδια?
    Τελικά έχουμε ότι μας αξίζει? ΄Η γίναμε ‘’κυβερνητικοί’’ ιδιοτελείς ?

  2. ΝΜ 13:43 14/02/2016

    ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟ ΓΙΑ ΝΑ »ΓΙΝΕΙ» ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ »ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» ????

    Παυλόπουλος To ΠΑΣΟΚ μαγείρεψε το έλλειμμα»
    ==========================================
    Νέους ενδοκυβερνητικούς τριγμούς προκαλεί η απόφαση να βγει από το αρχείο η «καυτή» υπόθεση της τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009.
    Ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στον Real fm, χαρακτήρισε την υπόθεση «τεράστια ιστορία» και κατηγόρησε ευθέως το ΠΑΣΟΚ ότι επιχείρησε να «σκεπάσει» την υπόθεση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η αλήθεια είναι πως υπήρχαν, ιδίως από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και αναφέρομαι στις ανακοινώσεις του κ. Παπανδρέου, προσπάθειες ώστε να μείνει η ιστορία στο ημίφως ή στο σκοτάδι».
    Ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε πως «το έλλειμμα τον Οκτώβριο του 2009 ήταν μεγάλο αλλά διαχειρίσιμο», ωστόσο, όπως ανέφερε, «με την άφρονα πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση Παπανδρέου τους τρεις πρώτους μήνες, το έλλειμμα εκτοξεύτηκε».

    ‘’ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗ ΔΑΝΤΗ’’…. !!
    =======================
    Ο επικεφαλής διευθυντής της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) Βάλτερ Ράντερμαχερ ήταν εξαιρετικά αποκαλυπτικός για την κατάσταση που επικρατούσε την περίοδο 2004 – 2009 σε σχέση με τα στοιχεία που έδινε η Ελλάδα για την κατάσταση της οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα υπερασπίζεται τον επικεφαλής της ΕΛΣΑΤ Ανδρέα Γεωργίου χαρακτηρίζοντας «Κόλαση του Δάντη» τις διώξεις που υφίσταται στη χώρα μας!!!!
    -Οι ποινικές διώξεις που διεξάγονται έναντι του νυν διευθυντή της Ελληνικής
    Στατιστικής Υπηρεσίας δεν είναι ανησυχητικές για τη φερεγγυότητα της χώρας;
    -Θα έλεγα ότι είναι τουλάχιστον παράξενο γεγονός. Και δύσκολο να το κατανοήσουμε οι εκτός Ελλάδας: για πρώτη φορά, υπάρχει Δντής της Στατιστικής Υπηρεσίας ο οποίος κάνει τη δουλειά του και ο οποίος δεν συνδέεται με κανένα κόμμα. Και αυτός κατηγορείται τώρα ότι υπερέβαλε σε ότι αφορά στους αριθμούς. Ενώ οι προκάτοχοί του, οι οποίοι επί χρόνια παρέδιναν ψεύτικα στοιχεία, δεν ενοχλούνται .
    Αυτό μοιάζει με την κόλαση του Δάντη

  3. ΝΒ 13:38 14/02/2016

    Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ, ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΚΟΠΗ ΤΟΥ..ΑΛΕΞΗ !

    ΕΠΙΟΡΚΟΣ ΕΜΠΑΘΗΣ ΑΝΤΙΠΑΘΗΣ, ΠΡΟΚΟΠΗΣ!!!

    ΚΑΛΑ ΡΕ »αριστεροί» , ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ?

    Και έρχεται σήμερα ο ‘’αριστεριστής’’ Τσίπρας της Χούντας και ‘’τακιμιάζει’’ μία φορά ακόμη με την δεξιά του Κυρίου, για να αναπαλαιώσει τις σχέσεις ‘’αίματος και προδοσίας’’ που είχαν παραμείνει στο ‘’βρόμικο 89’’ και προτείνει Παυλόπουλο για Πρόεδρο. Ποιον? Τον φυσικό αυτουργό της καταστροφής μας.
    Τον πολιτικό που γέμισε τις δημόσιες υπηρεσίες με όλο το χαφιεδότσουρμο. Που κουκούλωσε όλη τη βρωμιά του Καραμανλή.
    Έτσι αντί για ειδικό δικαστήριο για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, έρχεται σήμερα ο Τσίπρας , ο αμνός της ΧΟΥΝΤΑΣ και επιλέγει τον Παυλόπουλο για Πρόεδρο, διασώζοντας τον Καραμανλή και προσπαθώντας να ρίξει λήθη και στάχτη στα μάτια του κόσμου.
    Τι να καταλάβει και πώς να αντιδράσει τούτος ο χιλιοπροδομένος λαός μας?
    Πώς να δεχτεί ΞΑΝΑ ο λαός μας, ότι οι ηγεσίες της αριστεράς μια ζωή, ήταν πουλημένες στις ξένες μυστικές υπηρεσίες, όπως με ΝΤΡΟΠΗ καταγράφει ο έντιμος και αφανής ιστορικός της εθνικής μας παρακαταθήκης?

  4. NMan. 13:33 14/02/2016

    Όλος αυτός ο χαμός ήταν για να γίνει ΠτΔ ο Παυλόπουλος;;;
    ======================================
    Όλο αυτό το νταβαντούρι που προηγήθηκε πριν τα Χριστούγεννα, ο πολιτικός χαμός, οι συνεχείς αναμετρήσεις στη Βουλή για ΠτΔ, η διάλυση της Βουλής, οι βουλευτικές εκλογές κλπ έγιναν για να γίνει ΠτΔ ο κ. Παυλόπουλος (του Δεκεμβρίου του 2008) και όχι ο κ. Δήμας;;;

    Αναρωτιόμαστε τι θα γινόταν αν εκλεγόταν ο ΠτΔ από το λαό; Ποιοι Έλληνες
    άραγε θα ψήφιζαν τον κ. Παυλόπουλο για ΠτΔ, όταν μόνος του δεν κατέβηκε στις τελευταίες εκλογές γιατί προφανώς δεν θα εκλεγόταν ούτε βουλευτής;;

    Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ο κ. Παυλόπουλος είναι ο εμπνευστής του bonus των 50 εδρών και ο εμπνευστής της εκλογής Δημάρχων κ.λ.π. με 42%!!!

    Πρώτο αυτογκόλ του Τσίπρα. Το επόμενο ήταν το μνημόνιο.

    Τελικά ένας απλός διαχειριστής του συστήματος είναι και ο κ. Τσίπρας; Δεν μπόρεσε άραγε η ‘’Τσιπτοαριστερά’’ να βρει έναν άλλο Έλληνα από τα δέκα εκατομμύρια πέρα από την Καραμανλική προσκόλληση???

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.