ΕΛΛΑΔΑ

Εντείνονται οι κινητοποιήσεις

Σε ποια σημεία και ποιες ώρες προχωρούν σε αποκλεισμούς δρόμων οι αγρότες

Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, οι οποίοι προχωρούν σε συνεχείς αποκλεισμούς στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Ειδικότερα, τα Τέμπη θα παραμείνουν σήμερα κλειστά έως τις 10 το βράδυ, ενώ για την Πέμπτη οι αγρότες σκοπεύουν να αφήσουν στο σημείο ανοικτό προκειμένου να διευκολυνθεί η διέλευση εκείνων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής –πανεργατικής απεργίας.

Στις Μικροθήβες ο δρόμος παραμένει σήμερα κλειστός από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα. Το ίδιο θα ισχύσει και αύριο Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη θα είναι ανοικτός. Όσον αφορά στο μπλόκο της Νίκαιας το συγκεκριμένο κομμάτι της ΠΑΘΕ παραμένει κλειστό από την πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων λόγω του όγκου των τρακτέρ.

Στην Μελούνα Ελασσόνας σήμερα και αύριο ο δρόμος στο ύψος του αγροτικού μπλόκου παραμένει κλειστός από τις 4 μέχρι τις 7 το απόγευμα, όπως και την Πέμπτη. Από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι κλειστή θα είναι η εθνική οδός Τρικάλων-Καρδίτσας.

Αύριο στις 11 το πρωί θα κλείσει και πάλι η Εθνική οδός στο Κάστρο Βοιωτίας έως τις 5 το απόγευμα, ενώ τη σκυτάλη στη συνέχεια θα δώσουν σε συναδέλφους τους στη Θήβα όπου θα αποκλειστεί η Εθνική μέχρι 10 το βράδυ. Την ίδια ώρα θα κλείσει και η παλιά εθνική οδός Λαμίας- Αθηνών στα όρια της Φθιώτιδας με την Βοιωτία. Ο δρόμος Λαμίας-Δομοκού θα κλείσει αύριο 12-2 το μεσημέρι.

Σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Άρτας –Αντιρρίου στο ύψος του χωριού Κομπότι, αλλά και των παράδρομων από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ, αποφάσισαν πριν από λίγο αγρότες και κτηνοτρόφοι του μπλόκου.

Στο παλιό γεφύρι της Άρτας, στην είσοδο της πόλης, τα τρακτέρ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, σήμερα θα προχωρήσουν σε τρίωρο αποκλεισμό από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ. Ωστόσο, αποφάσισαν να κλιμακώσουν την κινητοποίηση τους από αύριο και να αποκλείσουν τον δρόμο από τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης, έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Στον κόμβο του Λούρου στην Πρέβεζα, ο δρόμος σήμερα και αύριο παραμένει κλειστός από τις 12 έως τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Στην είσοδο του λιμανιού στην Ηγουμενίτσα, το μπλόκο των αγροτών θα κλείσει σήμερα από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ την έξοδο της Εγνατίας.

Στα Ιωάννινα, στο 12ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ιωαννίνων –Κακκαβιάς κτηνοτρόφοι και αγρότες κλείνουν καθημερινά από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ το δρόμο και τους παράδρομους.

Από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, αγρότες της Αιγιαλείας θα κλείσουν την εθνική οδό Πατρών – Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου, ενώ τις ίδιες ώρες αναμένεται να κλείσει η εθνική οδός και την Τετάρτη.

Επίσης, αγρότες της δυτικής Αχαΐας θα κλείσουν την εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας, από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 9:00 το βράδυ. Την Τετάρτη, οι αγρότες θα κλείσουν τις ίδιες ώρες την εθνική οδό.

Στην Ηλεία οι αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου και συγκεκριμένα στους κόμβους Κουρτεσίου και Μαραθιά αναμένεται να κλείσουν αύριο Τετάρτη την εθνική οδό από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 3:00 μετά το μεσημέρι.

Στην Αιτωλοακαρνανία, κλειστή μέχρι τις 12:00 τα μεσάνυχτα θα παραμείνει η εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου του Κεφαλόβρυσου. Επίσης, από τις 6:00 το απόγευμα, μέχρι τις 9:00 το βράδυ αναμένεται να κλείσει η εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος της γέφυρας του ποταμού Ευήνου.

Αύριο Τετάρτη, αναμένεται να κλείσει από τις 10:00 το πρωί έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα η εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου του Κεφαλόβρυσου.

Επίσης, τρίωροι αποκλεισμοί από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 3:00 μετά το μεσημέρι αναμένεται να γίνουν αύριο στο ύψος του κόμβου του Αγίου Νικολάου, στην Βόνιτσα και στον κόμβο του Ξηροπήγαδου, στην περιμετρική της Ναυπάκτου. Ακόμη, αύριο από τις 6:00 το απόγευμα μέχρι τις 9:00 το βράδυ, αναμένεται να κλείσει η εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος της γέφυρας του ποταμού Ευήνου.

Μια εβδομάδα παραμένει κλειστή η εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ισθμού από τους αγρότες που διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό και την φορολόγηση τους. Οι αγρότες του Ισθμού παράλληλα κλείνουν και την παλαιά εθνική οδό στο Καλαμάκι τις ώρες 11.00 με 11.30, 16.00 με 16.30 και 20.00 με 20.30 καθημερινά, ενώ δεν επιτρέπουν να περάσουν στην Αττική αγροτικά και φορτηγά αυτοκίνητα με αγροτικά προϊόντα.

Στην Αρκαδία για πολλοστή ημέρα οι αγρότες στις 12.00 έκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο στα διόδια Νεστάνης και θα κρατήσουν κλειστό το δρόμο ως τις 5.00 το απόγευμα.

Στην Μεσσηνία οι αγρότες παραμένουν στο μπλόκο του Ασπροχώματος και στην πλατεία των Γαργαλιάνων, ενώ λόγω της εορτής της Υπαπαντής δεν προχωρούν σε αποκλεισμό δρόμου σήμερα.

Μεγάλη συγκέντρωση αγροτών υπάρχει σήμερα στο Καλό Νερό Κυπαρισσίας, όπου δημιούργησαν νέο μπλόκο και θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Πύργου – Κυπαρισσίας και Τσακώνα - Κυπαρισσία σήμερα από τις 18.00 ως τις 19.00 το απόγευμα.

Στο Νομό Ηρακλείου , οι αγρότες διακόπτουν την κυκλοφορία ανά διαστήματα στα μπλόκα σε Αρκαλοχώρι, Ατσιπάδες, Άγιοι Δέκα, Στόλους και στη διασταύρωση των Λουρών, ενώ παραμένει και το μπλόκο στην είσοδο του Οροπεδίου Λασιθίου.
Επίσης αγρότες από τις Αρχάνες προγραμματίζουν στις 18:00 το απόγευμα συγκέντρωση και μπλόκο στον κόμβο της περιοχής.

Με δύο μπλόκα στον κόμβο Κλαδισού στη δυτική είσοδο της πόλης ο οποίος παραμένει κλειστός όλη την ημέρα και στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, όπου οι συγκεντρωμένοι προχωρούν σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό της εθνικής οδού Χανίων- Ρεθύμνου συνεχίζονται στα Χανιά οι αγροτικές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό.

Αύριο Τετάρτη οι αγρότες που βρίσκονται και στα δύο μπλόκα θα παραμείνουν στις θέσεις τους με τους αγρότες από το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια να κάνουν γνωστό ότι ο αποκλεισμός της εθνικής οδού θα είναι μεγαλύτερης διάρκειας.

Με κλείσιμο της Εθνικής οδού στο ύψος του Ατσιπόπουλου, στον κεντρικό κόμβο του Ρεθύμνου επί της Εθνικής οδού, συνεχίζονται και σήμερα οι κινητοποιήσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων του νομού. Με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα η εθνική θα κλείσει σήμερα το βράδυ από τις 8 έως και τις 9. Για αύριο, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Ρεθύμνου Γιώργος Βενετάκης, έχει αποφασισθεί να κλείσει η Εθνική οδός από τις 12 το μεσημέρι και για μία ώρα, ενώ το απόγευμα οι αγρότες θα κλείσουν εκ νέου τη διέλευση των οχημάτων από τις 8 έως και τις 9 το βράδυ.

Στα διόδια των Μαλγάρων το «μπλοκάρισμα» αποφασίστηκε για το χρονικό διάστημα 12:00-20:00. Το μπλόκο της Χαλκηδόνας, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Θόδωρο Νέλλα, θα κλείσει από τις 18:00-21:00.

Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, ενώ «κλείνει και η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας από τις 16:00-21:00 το βράδυ.

Σε τρία ανέρχονται πλέον τα μπλόκα που έχουν στηθεί στον νομό Δράμας. Στα μπλόκα των Κοκκινογείων και στο τελωνείο της Εξοχής συνεχίζονται οι αποκλεισμοί από τις 12 έως τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 7 έως τις 9 το βράδυ.

Στον νομό του Κιλκίς, στα τελωνεία των Ευζώνων και στη Δοϊράνη, γίνονται αποκλεισμοί 12:00-14:00 και 19:00-21:00 (συνήθως παρατείνεται κατά μία ώρα το βράδυ) στο πρώτο και 12:00-15:00 το μεσημέρι και 19:00-21:00 το βράδυ στο δεύτερο.

Στον νομό Πέλλας, τα μπλόκα σε Έδεσσα και Αμύνταιο προχωρούν σε αποκλεισμούς 12:00-13:00 το πρωί και 19:00-21:00 το βράδυ, ενώ σε Μελίσσι, Μαυροβούνι, Μεσσημέρι και Αλυσίδα 'Αρνισσας θα κλείσουν 17:30-20:30 το βράδυ.
Στον κόμβο της Κουλούρας, στην Ημαθία, οι συμμετέχοντες και κλείνουν καθημερινά συμβολικά μία ώρα το οδόστρωμα 16:00-17:00.

Στο μπλόκο Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, από χθες αποφασίστηκε ο επ΄αόριστον αποκλεισμός του ρεύματος προς Βέροια. Στον νομό Θεσσαλονίκης, έχουν στηθεί μπλόκα, στο Δερβένι (12:00-14:00 και ως τις 18:00 θα λειτουργεί η μία λωρίδα και στις δύο πλευρές), στην αερογέφυρα Θέρμης επί της Μουδανίων(κλείνουν τρεις λωρίδες και προς Χαλκιδική και από τον γειτονικό Νομό και αφήνουν τη μία από 16:00-18:00). Το μπλόκο επί της διασταύρωσης του κρατικού αερολιμένα θα κλείσει 18:00-20:00 το βράδυ.

Το πρόγραμμα κλεισίματος στα μπλόκα της Δυτικής Μακεδονίας είναι: τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και Νίκης με τα Σκόπια 12:00-14:00 και 19:00-21:00 αντίστοιχα και τα άλλα έχουν ως εξής: Γρεβενά πρώτη έξοδος προς την Εγνατία οδό προς τα Ιωάννινα 12:00-14:00 το μεσημέρι και 17:30-20:30, Νεάπολης Τσοτυλίου (12:00-18:00), στο 'Αργος Ορεστικού κάθετα στην Εγνατία στο δρόμο προς Καστοριά 12:00-13:30 και 16:30-18:30 και Αγία Κυριακή και Δεσκάτη ελεύθερα, ενώ στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης σήμερα θα γίνει αποκλεισμός 12:00-13:00.

Μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στην πόλη της Ζακύνθου, έχουν δημιουργήσει τα μπλόκα των αγροτών στις εισόδους της πόλης. Εκτός από την περιοχή της Λούμπας, όπου τα τρακτέρ κλείνουν το δρόμο ανά τακτά χρονικά διαστήματα, νέο μπλόκο στήθηκε από σήμερα στη γέφυρα του Αγίου Γερασίμου. Να επισημανθεί ότι ο συγκεκριμένος δρόμος οδηγεί στο λιμάνι της Ζακύνθου και όταν κλείνει, τα μεγάλα οχήματα όπως (φορτηγά και λεοωφορεία) δεν μπορούν να προσεγγίσουν το λιμάνι. Στην Κεφαλονιά συνεχίζεται ο αποκλεισμός του κόμβου στην είσοδο του Αργοστολίου .

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.