ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Σε τι κόσμο φέρνουμε τα παιδιά μας;

Ή ο γιαλός είναι στραβός ή στραβά αρμενίζουμε: Σε κάθε περίπτωση η λογική μοιάζει να έχει χαθεί. Βγαίνει -για παράδειγμα- ο δόκτορας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και θυμάται  πως υπάρχει και μια χώρα που λέγεται Ελλάδα και πως καλό θα ήταν να την πετάξουμε εκτός … ευρώ. «Είναι δύσκολο για την Ελλάδα να λύσει τα προβλήματα της οικονομίας της χωρίς το εργαλείο της υποτίμησης του νομίσματος», διεμήνυσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, υποδεικνύοντας ουσιαστικά εκ νέου τον δρόμο της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα.

Και για να γίνει ακόμη πιο πειστικός έσπευσε να δώσει χροιά… κοινωνικής δικαιοσύνης στην πρότασή του λέγοντας, ότι η έξοδος από το ευρώ θα έπληττε τη χώρα άπαξ και θα είχε αποφευχθεί η «ατελείωτη διαδικασία» των σκληρών μέτρων για τους Έλληνες πολίτες. Ως επιστέγασμα, δε, του… φιλικού προς την ελληνική κοινωνία Grexit ήρθε και η αποκάλυψη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι και το 2011 είχε προτείνει στον Ευάγγελο Βενιζέλο να εξετάσει την έξοδο από την ευρώ με αντάλλαγμα μια «τεράστια οικονομική βοήθεια» για την Ελλάδα. Για όσους θυμούνται ήταν η περίοδος που ουσιαστικά η ίδια η Καγκελάριος Μέρκελ φέρεται να συγκράτησε τον υπουργό της και να συμβάλλει στην παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη… Με άλλα λόγια σαν να υποδυόταν ο κάθε ένας τον ρόλο του καλού και του κακού αστυνόμου..

Πολλά θα μπορούσε να πει κανείς για το τι είδους παρεμβάσεις θα μπορούσε να κάνει  ο δοκτορ Βόλφγκανγκ εάν αγαπούσε τόσο πολύ την Ελλάδα που θα ήθελε να συνεχίσει να της δίνει συμβουλές …τέτοιου τύπου, το αστείο όμως της υπόθεσης είναι ότι ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, έχει την ίδια ακριβώς φρασεολογία και «επιχειρηματολογία» με την μερίδα εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ που μετείχε στην πρώτη του Κυβέρνηση… αλλά βρέθηκε εκτός Κουμουνδούρου και έστησε δικό της κόμμα, πριν τις τελευταίες εκλογές.. Ναι είναι οι ίδιοι που αποκαλούσαν τους φιλοευρωπαϊστές «Γερμανοτσολιάδες» Αντίθετα, ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ και νυν Πρωθυπουργός επέλεξε ξεκάθαρα  της οδού της Ευρώπης…

Πέρα από αυτό όμως και ποιος θα φανταζόταν ότι μια αριστερή Κυβέρνηση όχι μόνον θα σκεφτόταν να βάλει φόρο 50% για τους «πλούσιους» (…. ως επί το πλείστον βεβαίως μισθωτούς που δεν μπορούν να κρύψουν εισοδήματα), αλλά θα εισέπραττε την «κίτρινη κάρτα» των «κακών δανειστών» της για αυτή ακριβώς την επιλογή της!!

Και μάλιστα για να πουν «κομψά» το Όχι στους σχεδιασμούς σου για αύξηση της φορολογίας, να σου «επιστρέφουν» τα επιχειρήματα που αξιοποιούσες εσύ κάποτε για να ανέβεις στην εξουσία: «Το σχέδιο αυτό δίνει ξεκάθαρο κίνητρο για φοροδιαφυγή, ενώ έχει σαφή αντιαναπτυξιακό πρόσημο».

Είναι τελικά να διερωτάται κανείς από την μια «πως τα φέρνει η ζωή» και από την άλλη … «σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας»;;

 

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. NB 23:45 06/02/2016

    ΚΑΛΟ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΤΩΝ ..’’ΟΛΙΓΩΝ’’
    Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας:
    -Πέντε χρόνια καταστροφής και φόβου φτάνουν στο τέλος τους. Μείναν 6 και μια ημέρες για να σηκώσει ο λαός το ανάστημά του. Είναι ιστορική στιγμή για όλη την Ευρώπη γιατί ο λαός και ο ΣΥΡΙΖΑ δίνουν αγώνα για την αξιοπρέπεια και την προκοπή.
    -Ο λαός μας είναι έτοιμος να γράψει ιστορία και θέλω να τιμήσουμε σήμερα τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και έχουν την τύχη να δουν δυο φορές στη ζωή τους ανάσταση. Τα όνειρα θα πάρουν εκδίκηση την άλλη εβδομάδα για όσους αγωνίστηκαν για τις αξίες της δημοκρατίας.
    -Πρίν 5 χρόνια το πιο διεφθαρμένο σύστημα παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας και φόρτωσαν στον λαό τα χρέη των τραπεζών. Φόρτωσαν στον κόσμο της εργασίας τα χρέη λίγων οικογενειών.
    – Αντικατέστησαν το Σύνταγμα με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Η χώρα κυβερνάται με αλληλογραφία από κατώτερους υπαλλήλους της τρόικας. Και σήμερα θέλουν να πάρουν και τα κλειδιά των σπιτιών μας.
    -Λογαριάζουν, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο!
    Και εν προκειμένω, λογαριάζουν δίχως να υπολογίζουν την αντίδραση του λαού μας.
    ΣΧΟΛΙΟ Ν Β: Πίστευε ο Αλέξης και η χουντοπαρέα του, ότι ο λαός είναι ‘’ηλίθιος’’ και θα μπορούν να τον εξαπατούν αισαεί χωρίς να κινδυνεύει το ευτελές πολιτικόν τους σαρκίον. Σήμερα και προ του κινδύνου ΟΛΙΚΗΣ καταστροφής και εξαφάνισής τους, βλέπουν ότι ο λαός δεν είναι ηλίθιος αλλά ‘’άλλοι’’ που λέει και ο Σόϊμπλερ, αγανακτισμένος από τις κουτοπόνηρες αγραμματοσύνες του Τσίπρα και της κλίκας του.
    Η ώρα του ‘’ψευτοαριστερού’’ τρομοκράτη των Ελλήνων πλησιάζει και προσπαθούν να αλλάξουν το ποτάμι της λαϊκής οργής και της εκδίκησης. Θέλουν να την ‘’κοπανήσουν’’ αλλά δεν ξέρουν ΠΩΣ(?) αφού τόσο οι έλληνες ,όσο και οι ευρωπαίοι τους σιχάθηκαν, βαρέθηκαν τα ψέματά τους και φοβούνται για ακόμη χειρότερη καταστροφή.
    Και υπάρχουν ΠΑΝΤΑ αφορμές για εξωπέταγμα. Η ώρα ήγγικεν.

  2. Mνήμων 23:41 06/02/2016

    Άλλο ένα θύμα του Δεν Πληρώνω»:
    Πίστεψε στη μπαρουφολογία του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα του ζητούν €22.000

    Θυμάστε το κίνημα «Δεν Πληρώνω», το οποίο υποστήριζε με όλες τις δυνάμεις του ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση;
    Ο Γιώργος Θεοφάνους ήταν ένας από εκείνους τους πολίτες, οι οποίοι πίστεψαν πως ο Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη του κυβερνώντος – πλέον – κόμματος, θα έμεναν πιστοί στα λεγόμενά τους.
    Τα πράγματα όμως, δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενε. Ένα χρόνο μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ο μέχρι πρότινος συμβασιούχος αρχαιολόγος και νυν άνεργος, καλείται να πληρώσει 22.000 ευρώ στην εφορία, για μη καταβολή διοδίων ύψους 420 ευρώ!
    Το απίστευτο αυτό πρόστιμο πρέπει να πληρώσει για τις 130 φορές που πέρασε από τα διόδια Πολυμύλου, στην Εγνατία Οδό, από το 2013 έως τα μέσα του 2015.
    Όπως αναφέρεται στην ειδοποίηση της εφορίας, θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 8.500 ευρώ μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα, ενώ συνολικά θα πληρώσει 22.000 ευρώ, με τα περαιτέρω πρόστιμα και τις προσαυξήσεις για το διάστημα αυτό.
    Σε δηλώσεις του στο MEGA, ο υποστηρικτής στου κινήματος «Δεν Πληρώνω», απευθύνει κραυγή αγωνίας, λέγοντας ότι κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του και ότι, όντας, άνεργος, δεν έχει τρόπο να ανταποκριθεί στο ποσό αυτό.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.