ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η συνέντευξη για την κρίσιμη ρεβάνς με την Άντερλεχτ

Σίλβα: Πάθος για ποδόσφαιρο, πάθος για τη νίκη

Διαβάστε τι δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα, ενόψει του επαναληπτικού με την Άντερλεχτ.

Στα στοιχεία εκείνα που χρειάζεται ο Ολυμπιακός στη ρεβάνς με την Άντερλεχτ στάθηκε ο Μάρκο Σίλβα, ο οποίος απέφυγε να αναφερθεί στην ενδεκάδα του κρίσιμου αγώνα της Πέμπτης.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Μάρκο Σίλβα κατά τη συνέντευξη Τύπου για το Ολυμπιακός – Άντερλεχτ:

Για τα στοιχεία του πρώτου αγώνα και το τι πρέπει να αλλάξει σε σχέση με αυτά: «Πρέπει να είμαστε πολύ πιο αποτελεσματικοί αύριο. Πολύ πιο
προσεκτικοί στα λάθη που έγιναν. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Γνωρίζουμε πως είναι δύσκολο αλλά δεν έχουμε αμφιβολία πως μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Για τα πλάνα του ενόψει του αυριανού αγώνα και το αν θα χρησιμοποιηθεί ο Καμπιάσο: «Σίγουρα, όπως λένε και στην Πορτογαλία, η αρχή είναι το πιο σημαντικό. Έχει μεγάλη σημασία το πως θα αρχίσουμε. Ιδανικό να βάλουμε δύο γκολ στην αρχή. Το σημαντικό είναι να είμαστε αποτελεσματικοί και μετά να έχουμε υπομονή για να κρατήσουμε έτσι το αποτέλεσμα μέχρι το τέλος. Το γεγονός πως είναι εδώ ο Καμπιάσο δεν σημαίνει πως θα είναι στους 11. Δεν είναι κριτήριο η συνέντευξη Τύπου. Πολλές φορές παίζει ρόλο και η γλώσσα, όπως ο Ντα Κόστα την προηγούμενη εβδομάδα που επειδή μιλούσε γαλλικά εξυπηρετούσε την συνέντευξη. Δεν μπορούμε να το υποσχεθούμε αυτό».

Για τις αρνητική παράδοση του Ολυμπιακού στις ευρωπαϊκές ρεβάνς κατά το παρελθόν: «Αυτά τα στοιχεία αφορούν στο παρελθόν. Άλλες χρονιές. Δεν μπορούν να μας επηρεάσουν. Μόνο ως στοιχείο που μπορούμε να ανατρέψουμε. Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε αύριο, στην προετοιμασία μας και στο ότι πιστεύουμε στον εαυτό μας και στον κόσμο που μας πιστεύει. Τα σημαντικά είναι η απόδοσή μας, η απόδοση του αντιπάλου και το γεγονός πως θα είναι δύσκολο ματς αλλά και ο κόσμος μας και η στήριξή του».

Για την καλή αντίδραση του Ολυμπιακού μετά το γκολ που δέχθηκε στο Βέλγιο: «Συμφωνώ μαζί σας. Μετά το 1-0 μείναμε εκεί και δεν ήμασταν τόσο καταιγιστικοί και καλοί. Το συζητήσαμε και πιστεύουμε πως δεν θα συμβεί αύριο. Σημαντικό στοιχείο η έδρα μας και ο κόσμος και ότι δεν θα πρέπει να χάσουμε αυτήν την ευκαιρία. Η Άντερλεχτ έπαιξε έξυπνα και δίνοντας χώρους εκεί. Εμείς βλέπουμε πως το αυριανό ματς θα έχει άλλες συνθήκες σε σχέση με το 1ο ματς και ότι δεν θα γίνει ότι έγινε στο Βέλγιο».

Για το αν σκέφτεται δίδυμο χαφ Μιλιβόγιεβιτς – Ζντιέλαρ ή αν θα προτιμήσει την εμπειρία των Καμπιάσο – Τσόρι: «Όχι δεν έχω διαφορετικά προβλήματα για τις αποφάσεις. Πάντα οι συνθήκες είναι οι ίδιες. Δεν έχει σημασία ποιος παίκτης θα είναι. Θα είναι οι καλύτεροι παίκτες που θα έχουμε. Περιμένετε μέχρι αύριο. Θα πρέπει να περιμένετε μέχρι αύριο για να μάθετε ποια θα είναι η ενδεκάδα».

Για την Άντερλεχτ: «Κατά κανόνα σεβόμαστε τους αντιπάλους μας. Όλοι έχουν αξία. Πόσω μάλλον στην Ευρώπη με το επίπεδο που είναι υψηλό και έχει ικανότητες. Είναι δύσκολος αντίπαλος με καλούς μεσοεπιθετικούς και δυνατούς παίκτες με ταχύτητα που μπορούν να κάνουν ζημιά. Στόχος δικός μας είναι η δική μας απόδοση. Να πιάσουμε εμείς υψηλό επίπεδο. Να σκεφτόμαστε την δική μας απόδοση και να σκεφτούμε τις δικές μας δυνάμεις. Η Άντερλεχτ έχει και καλά και κακά στοιχεία».

Για το πως βλέπει αυτή την εποχή την ομάδα του και την φυσική της κατάσταση: «Ωραία ερώτηση. Σε σχέση με την φυσική κατάσταση δοκιμάζοντας κάθε μέρα τους παίκτες παρά τις υψηλές απαιτήσεις τους βλέπω κάθε μέρα δυνατούς και έτοιμους να τα δώσουν όλα και το καλύτερο δυνατό. Σε θέμα τραυματισμών έχουμε τραυματίες αλλά είναι τέτοιοι που μπορούν να γυρίζουν γρήγορα. Η φυσική κατάσταση είναι αρκετά καλή. Καλή. Είμαι ικανοποιημένος. Είμαστε σε καλό επίπεδο για να παίξουμε σε καλά ματς. Σε προηγούμενα ματς
δεν δείξαμε το καλύτερό μας δυνατό πρόσωπο αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την φυσική κατάσταση. Σε σχέση με τα τρία χαρακτηριστικά που θέλουμε αύριο μπορώ να σκεφτώ πολλά αλλά θα πω την συγκέντρωση, που είναι πολύ σημαντικό, δεύτερο στοιχείο η ποιότητα και εννοώ πολύ υπομονή και δύναμη στο παιχνίδι και 3ο και πιο σπουδαίο το πάθος. Μία ομάδα όταν θέλει το αποτέλεσμα πρέπει να έχει πάθος για το ποδόσφαιρο, τη νίκη και το τι θέλει να κάνει εκείνη την στιγμή».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.