ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στο επίκεντρο το θέμα των αιθουσών

Σύσκεψη υπό τον υπουργό Δικαιοσύνης για τις μεγάλες δίκες

Σύσκεψη για το μείζον πρόβλημα που αφορά σημαντικές δίκες με πολλούς κατηγορουμένους για τις οποίες δεν υπάρχει κατάλληλη αίθουσα για να εκδικαστούν πραγματοποιήθηκε  με πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου.

Στη σύσκεψη που μετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος,η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, και οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Αθήνας Βασίλης Αλεξανδρής και Πειραιά Γιώργος Σταματογιάννης.

Σε αυτή επισημάνθηκαν τα προβλήματα που προκύπτουν από την μη εκδίκαση σε εύλογο χρόνο σοβαρών υποθέσεων και τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές αλλά δεν ελήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις.

Όλοι οι παριστάμενοι δήλωσαν τη βούληση τους να εξευρεθεί λύση το ταχύτερο δυνατόν και προς τούτο σύντομα θα ακολουθήσει νέα συνάντηση προκειμένου να υπάρξουν συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση του θέματος.

Πάντως εντύπωση προκάλεσε σε δικαστικούς κύκλους το γεγονός ότι απόντες από τη σύσκεψη αυτή ήταν η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο
προϊστάμενος του Εφετείου και ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρος Ντογιάκος, οι οποίοι έχουν κεντρικό θεσμικό ρόλο
στον προσδιορισμό των μεγάλων ποινικών δικών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.