ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επισπεύδεται η διεξαγωγή του

Στις 22 Απριλίου το συνέδριο της ΝΔ

Με απόφαση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στις 22 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί, τελικά, το συνέδριο της ΝΔ, μετά την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να υπάρξει επίσπευση της διεξαγωγής του τακτικού συνεδρίου.

Να σημειωθεί ότι, το συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν προγραμματισμένο για το καλοκαίρι.

Με την έναρξη της διαδικασίας ο κ. Μητσοτάκης υλοποιεί άμεσα τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει κατά τη διάρκεια της τετράμηνης εσωκομματικής εκλογής νέου Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για μια Νέα Δημοκρατία «Από την Αρχή». Ταυτόχρονα ξεκινά δημόσια διαβούλευση για το καταστατικό στην ιστοσελίδα http://synedrio.nd.gr/ με στόχο να δημιουργηθούν οι βάσεις για ένα σύγχρονο κόμμα που θα είναι ανοιχτό στην κοινωνία.

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου ορίστηκε με απόφαση του προέδρου της ΝΔ, ο βουλευτής Β’ Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Μητσοτάκης με αφορμή την απόφασή του έκανε την εξής δήλωση: «Προκηρύσσω σήμερα το 10ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 22 ως τις 24 Απριλίου στην Αθήνα.

Δεν θα είναι ένα ακόμη Συνέδριο που θα αφορά μόνο τα κομματικά στελέχη. Είναι μια αφετηρία για ένα ποιοτικό άλμα στην πολιτική ζωή της χώρας. Αυτό αφορά όλους τους πολίτες και θέλω να εξηγήσω γιατί.

Η Νέα Δημοκρατία κάνει σήμερα μια νέα αρχή για τη μετεξέλιξή της σε ένα σύγχρονο, συμμετοχικό, ευρωπαϊκό πολιτικό κόμμα. Μέσα από τις καινούργιες δομές που φιλοδοξούμε να υιοθετήσουμε στο 10ο Συνέδριο, θα δυναμώσουμε τη φωνή του κάθε πολίτη που θέλει να παράξει πολιτική. Με τον διαχωρισμό κράτους - κόμματος, με την κατάργηση πελατειακών δεσμών μεταξύ πολιτών και κομμάτων, με διαφάνεια, με αξιοκρατία η Νέα Δημοκρατία θα μπορέσει να εκφράσει το αύριο των πολλών, ξεβολεύοντας το χθες των λίγων και των προνομιούχων.

Καλώ τα 400.000 μέλη της Νέας Δημοκρατίας να συμμετέχουν στη διαβούλευση για το νέο καταστατικό η οποία βρίσκεται ήδη στο διαδίκτυο. Καλώ όλους τους πολίτες με τη συμμετοχή τους να δώσουν νέα πνοή στην πολιτική να γίνουν μέλη και να βοηθήσουν να κτίσουμε το κοινό μας σπίτι.

Σήμερα στη Νέα Δημοκρατία έχουν θέση κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας. Μαζί, θα δημιουργήσουμε τη Νέα Δημοκρατία του αύριο, τη νέα Ελλάδα της δημιουργίας, της ανάπτυξης, της αλληλεγγύης».

synedriond-homepage

Οι βασικές ημερομηνίες των προσυνεδριακών διαδικασιών είναι:

12 Φεβρουαρίου: Ξεκινά η δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα synedrio.nd.gr και ανοίγει η δυνατότητα online εγγραφών για νέα μέλη

11 Μαρτίου: Κλείνει το σύστημα online εγγραφών – επαναβεβαιώσεων

20 Μαρτίου: Εκλογή Προέδρου ΟΝΝΕΔ

3 Απριλίου: Εκλογές για την ανάδειξη Προέδρων Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, μελών των Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών και Αντιπροσώπων - Συνέδρων για το 10ο Τακτικό Συνέδριο

6 Απριλίου: Εκλογές για την ανάδειξη Υπευθύνων Θεματικών Τομέων των Νομαρχιακών Οργανώσεων

9 – 10 Απριλίου: Συνέδριο ΟΝΝΕΔ

11 Απριλίου: Ολοκλήρωση διαβούλευσης για το καταστατικό

17 Απριλίου: Εκλογές για την ανάδειξη Προέδρων Νομαρχιακών Οργανώσεων

18 Απριλίου: Δημοσιοποίηση προσχεδίου καταστατικού

22 – 24 Απριλίου: Διεξαγωγή Εργασιών 10ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Το ερωτηματολόγιο για το καταστατικό  εδώ.

Η έκθεση για το συνέδριο εδώ.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Mνήμων 19:29 12/02/2016

    ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ

    Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΟΥ..ΗΤΑΝ? ΔΕΝ ‘’ΕΙΔΕ’,’ ΔΕΝ ‘’ΑΚΟΥΣΕ’’ ΤΙΠΟΤΕ?
    Περνώντας την πόρτα για να πας στο ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ή, να πάς στη ‘’λαϊκή’’, έλληνα ψάξε στην τσέπη σου να δεις πόσα ελάχιστα χρήματα έχεις.

    Σήμερα γνωρίζεις ποιοι φταίνε για την κατάντια μας και το χάλι μας. Μέσα σε πέντε χρόνια η κλίκα του Καραμανλή διπλασίασε το Δημόσιο χρέος, και από 178 δις Ευρώ το πήγε στα 350.
    Δηλαδή απλά.
    * Όσο χρέος δημιούργησαν όλες οι κυβερνήσεις από το 1960 μέχρι το 2004 , ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ‘’δημιούργησε ο Καραμανλής σε πέντε χρόνια μαζί με τον παυλόπουλο , τον Χατζηγάκη, το Σαμαρά, τον Κυριάκο τον καΜένο και όλη τη κλίκα.
    *Κατέστρεψαν κάθε οικονομική δραστηριότητα προσλαμβάνοντας 865.000 υπαλλήλους με κομματικές ταυτότητες, προκειμένου να δημιουργήσουν το στρατό των ΓΑΛΑΖΙΩΝ ψηφοφόρων. *Ξεπούλησε, ομόλογα, βατοπέδια, καταχρέωσε τις τράπεζες, έδωσε μυριάδες δάνεια σε όλους τους νταβατζήδες, και χιλιάδες ακόμη παράνομες χαριστικές διασπαθίσεις του δημοσίου χρήματος, ενώ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ξεπούλησε όλα προσωπικά και οικογενειακά ομόλογα και μετοχές. ΓΙΑΤΙ άραγε? Τι ήξερε και δεν μιλούσε? Έβλεπε την χρεοκοπία και περίμενε να την ‘’φορτώσει’’ στην επόμενη κυβέρνηση.
    *Ψήφισε νόμο για δωρεάν γονικές παροχές, ώστε όλοι οι επίορκοι φίλοι του και μη να μεταβιβάσουν τα παράνομα κτίσματα στα παιδιά τους και ‘’ούτε γάτα ούτε ζημιά’’ , που λέει και ο λαός μας.
    * Και αφού μας κατέστρεψε , λιποτάχτησαν ενώ όλο το διάστημα έβγαζαν τα λεφτά τους σε ξένες τράπεζες στο εξωτερικό. Σήμερα κρύβονται σαν ‘’άρρωστες’’ γάτες και χαλάνε τα χρήματα που κάθε μήνα παίρνουν χωρίς να προσφέρουν τίποτε στην πατρίδα μας.

    *Θυμήσου πως ζούσες το 2004 και πως ζεις σήμερα και τιμώρησε όσους συμμετείχαν στην καταστροφή της πατρίδας μας.
    *Θυμήσου την περίοδο εκείνη πόσο ξένοιαστα και πόσο ευτυχισμένα ζούσαμε.
    *Θυμήσου τα όνειρά σου και τα όνειρα των παιδιών σου που γύριζαν με το πτυχίο στο χέρι.
    *Θυμήσου την έκφραση, την απελπισία και την αγανάκτησή του σήμερα και τιμώρησε τους άθλιους που του κατέστρεψαν τα όνειρά του.
    *Θυμήσου το χαμένο χαμόγελο των παιδιών σου και τιμώρησε Παυλόπουλους, Χατηγάκηδες, Κυριάκους , Καμμένους και όλους που σου ήπιαν το αίμα και σε κατάντησαν ζήτουλα των Ευρωπαίων και περίγελο του κόσμου.

    Τιμώρησε τον Καραμανλή και όσους ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ υπουργούς διασπάθιζαν το βιό σου και φόρτωναν βάρη και χρέη ακόμα και στα εγγόνια μας.
    Τιμώρησε κάθε ένα ‘’από-φυτο’’ της σχολής Μπουχέσα, της σχολής χρεοκοπίας και προδοσίας.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.