ΚΟΣΜΟΣ

Ζητούν άμεσες αντιδράσεις από το ΣΑ του ΟΗΕ

Βολές κατά της Πγιονγκγιάνγκ από Γαλλία - Βρετανία

Η Γαλλία καταδίκασε σήμερα την εκτόξευση από τη Βόρεια Κορέα ενός πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, την οποία χαρακτήρισε "απερίσκεπτη πρόκληση" και ζήτησε να υπάρξει "μια ταχεία και σοβαρή αντίδραση της διεθνούς κοινότητας στο Συμβούλιο Aσφαλείας" του ΟΗΕ, το οποίο θα συνέλθει σήμερα στη Νέα Υόρκη για το θέμα αυτό.

"Η Γαλλία καταδικάζει απερίφραστα τη νέα κατάφορη παραβίαση από τη Βόρεια Κορέα των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας. Η εκτόξευση του πυραύλου που έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας, ένα μήνα έπειτα από μια νέα πυρηνική δοκιμή, συνιστά μια απερίσκεπτη πρόκληση. Η Γαλλία ζητεί μια άμεση και σοβαρή αντίδραση της διεθνούς κοινότητας στο Συμβούλιο Ασφαλείας ήδη από σήμερα", αναφέρεται σε ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Παράλληλα και ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ καταδίκασε την ενέργεια αυτή της Πιονγκγιάνγκ, σημειώνοντας ότι η εκτόξευση του πυραύλου αυτού συνιστά μια "σαφή και σκόπιμη" παραβίαση των αποφάσεων του ΟΗΕ.
"Καταδικάζω απερίφραστα την δοκιμή της τεχνολογίας των βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα. Αυτό συνιστά μια σαφή και σκόπιμη παραβίαση ενός αριθμού αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Οι ενέργειες της Βόρειας Κορέας συνεχίζουν να συνιστούν μια απειλή για την περιφερειακή και τη διεθνή ασφάλεια", σημειώνει ο Χάμοντ σε ανακοίνωσή του.

"Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει συμφωνήσει ομόφωνα να λάβει σημαντικά μέτρα κατά οποιωνδήποτε περαιτέρω εκτοξεύσεων ή πυρηνικών δοκιμών. Τώρα θα συναντηθούμε με τους εταίρους μας στη Νέα Υόρκη για να συμφωνήσουμε σε μια συλλογική απάντηση", καταλήγει ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.