ΚΟΣΜΟΣ

Συρία

Βομβάρδισαν το νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα-Στους επτά οι νεκροί

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τον αεροπορικό βομβαρδισμό νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, δήλωσε ο πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης για τη Γαλλία, προσθέτοντας ότι πιστεύει πως ρωσικά ή συριακά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν την επιχείρηση.

«Υπάρχουν τουλάχιστον νεκροί ανάμεσα στο προσωπικό και τους ασθενείς και τουλάχιστον οκτώ μέλη του προσωπικού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα έχουν εξαφανισθεί και δεν ξέρουμε αν είναι ζωντανοί», δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο Μεγκό Τερζιάν.

Το νοσοκομείο που βρισκόταν στην περιοχή του Μουράτ αλ-Νούμαν στην επαρχία Ιντλίμπ της βόρειας Συρίας επλήγη σήμερα το πρωί από τέσσερις πυραύλους.

«Είναι ξεκάθαρο ότι δράστες της επίθεσης είναι... είτε η (συριακή) κυβέρνηση, είτε η Ρωσία», είπε προσθέτοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κέντρα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα γίνονται στόχος επίθεσης στη Συρία. Το νοσοκομείο είχε 54μελές προσωπικό και 30 κρεβάτια. Η χρηματοδότηση προερχόταν από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, όπως και το ιατρικό προσωπικό και ο εξοπλισμός.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.