ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη

Αγώνες μπάσκετ το Σάββατο για τη στήριξη των προσφύγων

«Ραντεβού» στα παρκέ του γυμναστηρίου της Μίκρας έχουν δώσει το Σάββατο, 2 Απριλίου, δημοτικοί σύμβουλοι και εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης, βετεράνοι καλαθοσφαιριστές και δημοσιογράφοι, προκειμένου να αναμετρηθούν σε αγώνες μπάσκετ υπέρ της στήριξης των προσφύγων.

Σκοπός των δύο αναμετρήσεων που θα πραγματοποιηθούν ανάμεσα σε βετεράνους και δημοτικούς συμβούλους, στις 11:30, και ανάμεσα σε βετεράνους και δημοσιογράφους, στις 13:00, είναι να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα προωθηθούν στα κέντρα φιλοξενίας για την ανακούφιση των χιλιάδων προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα μας.

Η πρωτοβουλία για τους αγώνες ελήφθη μετά από συνεννόηση του δήμου Θεσσαλονίκης με τον Σύνδεσμο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών, ενώ την εκδήλωση στηρίζουν η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) και ο δήμος Καλαμαριάς.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το πρωί στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος των βετεράνων καλαθοσφαιριστών, Πάρης Πετράς, αναφερόμενος στη διοργάνωση υποστήριξε: «Σε αυτές τις δύσκολες εποχές προσπαθούμε να προσφέρουμε ακόμη περισότερο. Είναι μεγάλη η κινητοποίηση των μελών μας να βοηθήσουμε με είδη πρώτης ανάγκης, με τρόφιμα και φάρμακα τους πρόσφυγες».

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για δράσεις αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, δήλωσε πως «στις σκέψεις του δήμου Θεσσαλονίκης ήταν να βοηθήσουμε, και μέσω του αθλητισμού, τους πρόσφυγες και στόχος είναι να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα είδη πρώτης ανάγκης».

Ο δημοτικός σύμβουλος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σημείωσε: «Οι ανάγκες των προσφύγων είναι σημαντικές. Δεν θα λύσουμε το πρόβλημα, όμως με την παρουσία μας θα δείξουμε ότι δεν καθόμαστε στον καναπέ του σπιτιού μας, αλλά συνεισφέρουμε κι εμείς».

Η ομάδα των δημοτικών συμβούλων του δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία θα απαρτίζεται από εκπροσώπους όλων των παρατάξεων, θα έχει τη «βοήθεια» και των εργαζομένων, με τον πρόεδρο τους, Πάρη Γρηγοριάδη, να ζητάει από τον κόσμο «να ανταποκριθεί, να βρεθεί στη Μίκρα και να προσφέρει».

Από την πλευρά των δημοσιογράφων, ο Πάρης Καλημερίδης ανέφερε πως «ο σκοπός είναι ιερός και δείχνει το μεγαλείο του Έλληνα απέναντι στον πόνο των συνανθρώπων μας».

Εκτός από βετεράνους καλαθοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων είναι ο Μπάνε Πρέλεβιτς, ο Γιώργος Μπακογιάννης, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος και ο Σωτήρης Νικολαϊδης, το «παρών» στη Μίκρα αναμένεται να δώσουν οι ολυμπιονίκες, Αλέξανδρος Νικολαίδης, Κώστας Τριγκώτης, Φωτεινή Βαβάτση, Πόλυ Σαρέγκου, καθώς και η ολυμπιονίκης και αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Τη συγκέντρωση και στη συνέχεια τη διάθεση των ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες έχουν αναλάβει οι εθελοντικές οργανώσεις «Γιατροί του Κόσμου» και «Οικόπολις».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.