ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση με την Ομάδα Εργασίας του Ευρωκοινοβουλίου

Αλ. Τσίπρας: Έρχεται επιτέλους η στιγμή της ανάκαμψης

Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στο τέλος ενός δύσκολου δρόμου και έρχεται επιτέλους η στιγμή της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησε νωρίτερα με την Ομάδα Εργασίας της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος και των επιπτώσεών του.
tsipras2

Επίσης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, αναφέρεται ότι η εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην αξιολόγηση, θα συμβάλει στην προστασία του ευρωπαϊκού κεκτημένου και της κοινωνικής συνοχής στην Ελλάδα, καθώς και στη διαφάνεια της διαδικασίας.

ts

 

Σε σχέση με τις πολιτικές των τελευταίων χρόνων, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι αυτές επικεντρώνονταν στο δημοσιονομικό σκέλος και όχι στην παραγωγική ανασυγκρότηση και την προώθηση ενός βιώσιμου οικονομικού μοντέλου.

Επιπλέον, κατά την συζήτηση, οι εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισήμαναν ότι παρ’ ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν συμμετέχει απευθείας στην διαπραγμάτευση, ο ελεγκτικός του ρόλος μπορεί να συνεισφέρει στην γρήγορη και επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Οι ευρωβουλευτές της αντιπροσωπείας, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη σύγκλιση απόψεων και το κοινό έδαφος που έχει επιτευχθεί μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών θεσμών, ενώ παράλληλα τόνισαν ότι η ελάφρυνση το ελληνικού δημόσιου χρέους αποτελεί σημαντικό στοιχείο για τη ανάκαμψη και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Η αντιπροσωπεία της επιτροπής αποτελείτο από ευρωβουλευτές με επικεφαλής τον πρόεδρο της Επιτροπής ECON Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι.

 

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΝΒ. 13:58 31/03/2016

  Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
  [[ Ευτυχώς που έκλεισαν τα σύνορα . Θα μας έφευγαν όλοι οι επενδυτές.]]
  «Οι Σύροι, επειδή έχουν όλοι χρήματα, μένουν σε ξενοδοχεία. Ψωνίζουν από όλα τα μαγαζιά, κάνουν έναν τζίρο απίστευτο στην αγορά των νησιών» είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου, απαντώντας στο ερώτημα «εάν τελικά οι πρόσφυγες προκαλούν μόνο ζημιά στη χώρα μας».

  Η κ. Χριστοδουλοπούλου, η οποία έδωσε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό The PressProject, είπε συγκεκριμένα:

  «Πλουτίσανε τα νησιά, πλουτίσαν τα νησιά με τους πρόσφυγες. Οι σύροι πρόσφυγες επειδή έχουν όλοι χρήματα, μένουν όλοι σε ξενοδοχεία. Αυτοί που έχουν χρήματα μένουν σε ξενοδοχεία, ψωνίζουν από όλα τα μαγαζιά, κάνουν έναν τζίρο απίστευτο στην αγορά των νησιών, συν αυτά, τα οποία ξέρετε, τα παράνομα, όπου έχουν φτάσει μέχρι και να τους ζητάνε λεφτά για να γεμίσουν τις μπαταρίες των κινητών τους. Διότι το ελληνικό πνεύμα το αθάνατο όλο και κάτι βρίσκει για να εκμεταλλευθεί την κατάσταση».

 2. ΝΜan. 22:07 30/03/2016

  H OIKONOMIA »ΠΑΤΩΣΕ» ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΝ ΛΑΟ.

  Η οικονομία σήμερα, ακόμη πιο πολύ από πρίν, βουλιάζει στα καΜένα πολιτικά εξαμβλώματα.
  *H ανεργία κτυπά κόκκινο και οι επιβήτορες εξουσίας και του ελληνικού λαού, κάνουν προπόνηση λαϊκισμού, πατριδοκαπηλίας, και προκλητικού παρασιτισμού. 1.500.000 άνεργοι ψάχνουν για μια θέση ’’στον ήλιο’’ ενώ οι αγράμματοι και άχρηστοι κομματικοί στρατοί γεμίζουν τις λίστες πληρωμών κάθε τέλους του μήνα και μάλιστα ‘’ανάξιων’’ και χαμένων πληρωμών.
  Λιποθυμούν τα παιδιά στα σχολεία και ο καΜένος εντελώς ‘’καίει- αποτεφρώνει- τα δημόσια ταμεία και ..αναβαθμίζει το χρέος και τα ελλείμματα.
  Τακιμιάζει ο Αλέξης με τον Πάκη τον φυσικό αυτουργό της χρεοκοπίας μας μαζεύει στην κυβέρνηση όλα τα ακροδεξιά απολειφάδια της κομματικής ..υποδιαστολής.
  *Σήμερα ο ΛΑΟΣ μας, αντιλαμβάνεται με τρόμο το λάθος του και ζητά εκδίκηση από τους εγκληματίες που τον εξαπάτησαν.
  *Γιατί και πώς(?) άραγε ‘’έπεσε στην παγίδα’’ των εξουσιολάγνων προδοτών και αποστατών?
  *Ποιος ‘’Αίολος’’ άνοιξε μόνος του τον ασκό της απιστίας των συκοφαντών και των μπουρδολόγων φοροφυγάδων?
  *Που είναι ο Βασίλης μαυροκόκκινος δικαστής ,που κάθε λίγο ‘’πυρπολούσε το πέλαγος’’ με τις κατηγορίες του και τις μισερές μιζέριες του, εναντίον του Πασόκ και ειδικά εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου? Δεν ‘’καταδίκασε’’ τον Ανδρέα και ήθελε να συμβάλλει στην τιμωρία του Γιώργου?
  * Που είναι εκείνος ο μικρός και αδόκιμος Αλέξης να μας ενημερώσει για το ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ των 86Δις ευρώ που μας ετοιμάζει?
  *Αυτό εννοούσε όταν έλεγε »θα σχίσει» τα μνημόνια τα μικρά και θα πάμε στα… μεγάλα? και εγώ περιμένω έξη μήνες να αλλάξει η ζωή μου, να γίνω περήφανος και αγωνιστής έλληνας γεμάτος αξιοπρέπεια και καλλίτερη και χωρίς άγχος ζωής?

 3. ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ
  «ΜΕΙΡΑΚΙΟΝ»
  *Κύριε Τσίπρα
  *Οι στιγμές και οι ευθύνες είναι ιστορικές και μοναδικές για την πατρίδα μας.
  Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ, ζει ακόμη στη μνήμη πολλών, αλλά δυστυχώς έχει ριζώσει στη ψυχή σας που είναι γεμάτη μίσος για εκδίκηση
  *Ποιος είσαι και πως βρέθηκες σε αυτή τη θέση?
  *Είναι αλήθεια ότι είσαι ο άνθρωπος, που δεν έχει καμιά σχέση με την αληθινή ζωή, τη ζωή του μέσου Έλληνα, τη ζωή ανθρώπων του μεροκάματου και του έντιμου ιδρώτα?
  *Πως ‘’έγινες’’ αριστερίζων, από αντίδραση στα πολλά και εύκολα εκατομμύρια, που απέκτησε ο πατέρας σου από την χουντοσυνεργασία και την παραεκκλησιαστική εκμετάλλευση, του οβολού των πτωχών και απελπισμένων θρησκόληπτων?
  *Δεν έχεις δουλέψει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ! στην ψεύτικη και επιτηδευμένη ζωή σου, σαν γιος εκατομμυριούχου συνεργάτη της ‘’εθνοσωτηρίου’’ Απριλιανής κατάρας. Ένοιωσες ποτέ ,οργή, μίσος , αηδία για τα πολλά χρήματα που απέκτησε η οικογένειά σου από την εκμετάλλευση του δόγματος ‘’εξορίστων κομμουνιστών θυμάτων’’, σε πολλά νησιά και άλλους μαρτυρικούς τόπους, μιας ακόμη ελληνικής τραγωδίας?
  * Όταν δηλαδή εσείς ΘΗΣΑΥΡΙΖΑΤΕ, οι άλλοι πραγματικοί σύντροφοι ‘’έπιναν ‘’ το αίμα τους ή το κάτουρό τους για να ξεδιψάσουν, και τα παιδιά πέθαιναν στις γωνιές του δρόμου νηστικά και κυνηγημένα από το χαφιεδότσουρμο !!!
  Κύριε Τσίπρα
  *Απορώ με το θράσος σου, για να μη πω για το μέγεθος της προδοσίας σου και της αναισθησίας σου, στον τίμιο αγώνα τόσων αγωνιστών, που πέθαναν για τις ιδέες τους και την Ελλάδα.
  *Τελικά ΕΧΟΥΝ δίκιο, όσοι υποστηρίζουν, ότι οι ηγεσίες της ‘’αριστεράς’’ ήταν πάντα πρακτορικά κελεύσματα του κεφαλαίου και του κατεστημένου.
  *Είσαστε, ένα αρρωστημένο συνονθύλευμα που ΠΡΕΠΕΙ τάχιστα να σας εκδιώξουμε πριν ΜΑΤΩΣΕΤΕ ΞΑΝΑ την πατρίδα μας.
  Ντροπή σας απάτριδες σταλινοπροβοκάτορες.
  ΥΓ.
  Γνωρίζεις το τέλος του Ιούδα????

 4. Η ανάκαμψη θα έρθει μόνον με ανάπτυξη και η ανάπτυξη μόνον με αλλαγές στα συστήματά μας.
  Παντού , σε όλες της μορφές της ζωής μας.
  Είμαστε χρεωμένοι γιά δυό τρείς γενεές και αν δεν αλλαξουμε τρόπους συμπεριφοράς προς το κράτος μας και μεταξύ μας, δεν θα ορθοποδήσουμε όπως μας διαμήνυσαν αυτοί που θυσιάστηκαν γιά να μας αλλάξουν έμπρακτα την περίοδο 2009 -2011.
  Αυτοί που πήραν μόνοι τους το βάρος και με παρρησία και τιμιότητα αψήφισαν καρεκλες και αξιώματα για να μην πτωχεύσουμε.
  Ναι μεν δεν πτωχευσαμε ακόμη, αλλά όλες οι αλλαγές που έκαναν εκείνοι σταμάτησαν ή πίσωγύρισαν, γιατι οι μετέπειτα από τον δικό μας ήσαν οι Σαμαράς-Βενιζέλος και Τσίπρας -Καμμένος , για να μην αναφερθώ και στους υπόλοιπους καρεκλολάγνους συνεργάτες τους.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.