ΕΛΛΑΔΑ

Η ΕΛΑΣ στοχοποιεί ΜΚΟ

Αναταραχή στην Ειδομένη με διακίνηση χαρτών για πέρασμα από τα σύνορα

Στο στόχαστρο της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν μπει ΜΚΟ στην Ειδομένη που με τον "μανδύα" της στήριξης προς τους πρόσφυγες φαίνεται να παίζουν ύποπτα παιχνίδια στην πλάτη τους, παρακινώντας τους να περάσουν και πάλι μαζικά στα Σκόπια. Ήδη, διακινούνται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες θα ανοίξουν σήμερα Κυριακή τα σύνορα της χώρας.
eidomeniprosfiges

Έχουν μάλιστα ενημερωθεί τα Σκόπια και η Βουλγαρία καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιοι έχουν χαρτογραφήσει την περιοχή και δεν αποκλείεται να θελήσουν να μοιράσουν ξανά τα χαρτιά αυτά γεμίζοντας τους ανθρώπους με ψεύτικες ελπίδες για ένα ταξίδι στην Ευρώπη.

Ακόμα και σε γνωστό site αντιεξουσιαστών υπήρχε και για σήμερα κάλεσμα για μαζική διαμαρτυρία και πορεία μεταναστών και αλληλέγγυων προς τα σύνορα.

Με νέα ενημερωτικά σημειώματα από την αρχή της εβδομάδας οι αρχές θα προσπαθήσουν και πάλι να πείσουν τους μετανάστες στην Ειδομένη ότι τα σύνορα έκλεισαν και πως μόνο λύση θα είναι οι δομές φιλοξενίας.

Παρ' όλα αυτά έχει απασχολήσει πολύ τους αρμόδιους το γεγονός ότι άτομα που συστήνονται ως μέλη ΜΚΟ ή εθελοντές δημιουργούν λάθος εικόνα και πουλάνε ψεύτικη ελπίδα.

Οι αρχές γνωρίζουν ότι έχουν φθάσει στην Ειδομένη άτομα από Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία γνωστά στον αντιεξουσιαστικό χώρο και παρουσιάζονται ως εθελοντές ενώ άτομα από τον χώρο των αντιεξουσιαστών από τη Θεσσαλονίκη έχουν βρεθεί τα τελευταία 24ωρα στα σύνορα.

Σήμερα έχουν καταγραφεί 15 ΜΚΟ, από αυτές όμως τέσσερις έχουν αστερίσκους και ερωτηματικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός από την ιατρική περίθαλψη και σίτιση έχουν εμφανιστεί ΜΚΟ για "εμπορία ανθρώπων".

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.