ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ

Συστήθηκε ομάδα εργασίας για τις αλλαγές

Ανατροπές στα τέλη κυκλοφορίας-Ποιοι θα πληρώσουν το «μάρμαρο»

Ομάδα εργασίας με σκοπό την υποβολή προτάσεων για νομοθετικές ρυθμίσεις σχετικά με την τροποποίηση και τον εξορθολογισμό της φορολογίας οχημάτων και των τελών κυκλοφορίας συστήνεται στο υπουργείο Οικονομικών με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.
teli

Στην απόφαση σημειώνεται ότι η ομάδα εργασίας θα ολοκληρώσει το έργο της έως την 29-4-2016 οπότε και θα παραδώσει το πόρισμά της με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις. Η ομάδα εργασίας θα συνεδριάζει στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η βάση των υπολογισμών για τα τέλη θα είναι πλέον η πραγματική αξία των αυτοκινήτων και όχι τα κυβιστικά εκατοστά του κινητήρα.

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση το σημερινό σύστημα  καταβάλλουν περισσότερους φόρους οι αγοραστές και περισσότερα τέλη κυκλοφορίας οι χρήστες που έχουν αυτοκίνητα μεγάλου μεν κυβισμού, αλλά μικρότερης αξίας.

Το καθεστώς αυτό θα καταργηθεί και τους περισσότερους φόρους, καθώς και τα υψηλότερα τέλη κυκλοφορίας θα πληρώνουν πλέον οι έχοντες αυτοκίνητα μεγαλύτερου κυβισμού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.