ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγκρουση μέχρις εσχάτων

Απέναντι στο «καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ» η Ν.Δ.

Προβληματισμός στη Συγγρού για την επιλογή Μαξίμου να χρησιμοποιήσει – νομιμοποιήσει υποκλοπές
mitsotakis

Σύγκρουση μέχρις εσχάτων προοιωνίζεται η αυριανή συνεδρίαση στη Βουλή, όπου σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών θα συζητηθεί το ζήτημα της διαπλοκής.

Στις προθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν και είχε πλήρη συναίσθηση των σχεδίων Τσίπρα, ήταν να αντιμετωπίσει τη συνεδρίαση με τρόπο θεσμικό, τουλάχιστον στην αρχή.

Ωστόσο, όσα μεσολάβησαν πείθουν πλέον και τον τελευταίο «ρομαντικό», ότι η αυριανή συνεδρίαση δεν θα είναι τίποτε παραπάνω από ένα κύλισμα στη... λάσπη.

Στη Νέα Δημοκρατία δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου να εκμεταλλευτεί, και με τις δηλώσεις Γεροβασίλη να νομιμοποιήσει, προϊόν υποκλοπών, που ναι μεν διεξήχθησαν στο πλαίσιο της έρευνας για το κύκλωμα εκβιαστών αλλά, σε καμία περίπτωση, δεν συνδυάζονται με την υπό εξέταση περίπτωση ή περιλαμβάνουν κάτι μεμπτό.

Αν και δεν λέγεται επισήμως, στη Ν.Δ. θεωρούν ότι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης στην ΕΥΠ ήταν αυτό που «επέλεξε» τα αποσπάσματα που τελικά βρήκαν τη θέση τους στα κυριακάτικα φύλλα προκειμένου ο Πρωθυπουργός να αποκτήσει ένα ακόμη επικοινωνιακό, και όχι επί της ουσίας, επιχείρημα στην μάχη της Τρίτης.

Μετά τη σφοδρή ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ Γεροβασίλη και Κουμουτσάκου, με τον τελευταίο να απειλεί με αγωγές και μηνύσεις, η κ. Γεροβασίλη με νέο σχόλιό της, επιχείρησε να πείσει ότι το θέμα δεν αφορά, προφανώς, τον εκπρόσωπο της Ν.Δ. επί προσωπικού. Στο σχόλιο Γεροβασίλη απάντησε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Συγγρού, Μακάριος Λαζαρίδης, σημειώνοντας προς την κυβερνητική εκπρόσωπο: «Ούτε εμείς θα σας επιτρέψουμε να συνεχίσετε τον αντιδημοκρατικό κατήφορο που οδηγείτε την πατρίδα μας».

Στη Ν.Δ. περιμένουν από τον κ. Τσίπρα να τα παίξει όλα για όλα, προκειμένου να αναζητήσει ερείσματα έναντι των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σε προσφυγικό και οικονομία, οι ίδιοι θα απαντήσουν με τρόπο θεσμικό, ωστόσο κάνουν ήδη γνωστό ότι έχουν και αυτοί τους δικούς τους... φακέλους εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ έτοιμους.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ(ΙΔΙΟΤΕΛΟΥΣ?) ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.
  ===================================================
  Κατάντησε πια φαρσοκωμοδία, κάθε φορά που είτε η δεξιά, είτε η ‘’αριστερά’’ έχουν εσωτερικά ή και εξωτερικά δισεπίλυτα προβλήματα να μας ‘’προκαλούν’’ σε μια ακόμη κοκορομαχία χλωροφόρμισης.
  Τι μπορεί να ακούσουμε από αυτά που ΠΡΕΠΕΙ να ακούσουμε?
  Ασφαλώς ‘’άλλα λόγια’’ να αγαπιόμαστε.
  Τι θα μας πει ο Κυριάκος? Θα μας πει ότι …δεν είναι Σαμαράς?
  ΄Ότι δεν είναι δεξιός? Ότι δεν είναι παιδί του κομματικού σωλήνα του συστήματος? Όλο αυτό τον καιρό της ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ Σαμαρά, τον ακούσαμε να ψελλίζει έστω και ένα ‘’όχι’’?
  Το πρώτο πράγμα που τόλμησε ήταν να αποψιλώσει την ‘’ΔΙΑΥΓΕΙΑ’’ προκειμένου να οργανώσει την ‘’επόμενη’’ ημέρα του και παρουσία του στη Νέα ‘’Δεξιά’’ που θέλει να μας παρουσιάσει. Δηλαδή ,’’περί όνου σκιάς’’ !
  Για τον Αλέξη, το μόνο που μπορεί να πεί κανείς, είναι ότι ,όσο πιο γρήγορα ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ από την πολιτική και την Ελλάδα, τόσο υπάρχει ελπίδα ‘’κάτι’’ να γίνει, αφού βέβαια συμπαρασύρει και προς τον πολιτικό καιάδα και ηλίθιο και άχρηστο μπουρδολόγο φοροφυγά συνεταίρο του.
  Παρουσιάζουμε ένα μικρό δείγμα του τι ‘’μπορεί’’ να παρουσιάσει ως ..κατόρθωμα , είτε η δεξιά, είτε η καΜένη εντελώς ‘’αριστερά».
  ΤΙ ΔΕΞΙΑ, ΤΙ ‘’ΑΡΙΣΤΕΡΑ’’ ?
  1. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ..ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ
  Κοινό στοιχείο των ‘’δοτών’’ κυβερνώντων, είναι το ψέμα και το απύθμενο βάθος της διαπλοκής τους.
  ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΑΜΑΡΑΣ
  ==========================
  [[[Υπάρχουν περίπου 7 δις, που υπολογίζουμε ότι θα παραμείνουνε, θα περισσέψουν από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την Αγροτική]]].
  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τα ψέματα του Α. Σαμαρά για την Αγροτική (14 Ιουνίου)
  ===================================
  Καραμπινάτα ψέματα είπε ο Α. Σαμαράς για την τύχη της Αγροτικής Τράπεζας, όταν ήθελε να κλέψει τις ψήφους. Στις 14 Ιουνίου μίλησε στη Θεσσαλονίκη στο Βελλίδειο σε νέους. Εκεί είχε υποσχεθεί την ενίσχυση του αγροτικού τομέα και της Αγροτικής Τράπεζας.
  Δεν πέρασαν 50 μέρες και αποδείχθηκε ότι έλεγε ψέματα.
  Παραθέτουμε το περιεχόμενο της δήλωσης επί λέξει: «Θέλω να σας πω μια και μιλήσαμε για τους αγρότες. Και θα ήθελα να το πω αυτό.
  *Για εμάς, η Αγροτική Τράπεζα είναι ένας δημόσιος τραπεζικός πυλώνας, που δεν πρέπει να κλείσει, γιατί μέσα της έχει εγγυήσεις αγροτικής γης, που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της, και δεν πρέπει να μείνει χωρίς χρηματοδότηση.
  *Σπόρους σήμερα δε μπορούν να αγοράσουν σε πολλά χωριά οι αγρότες, σπόρους, πόσο μάλλον τρόφιμα, ζητήματα ζωοτροφών, ενέργειας, που υπάρχουν σήμερα για τον αγρότη.
  *Υπάρχουν περίπου 7 δις, που υπολογίζουμε ότι θα παραμείνουνε, θα περισσέψουν από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την Αγροτική».
  ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΗΣ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ ΤΟΥΣ
  *Αυτή τη στιγμή λοιπόν, έρχεται στη πόρτα της ΑΤΕ bank ο μεγαλοαπατεώνας Σάλας, και τη ρωτάει
  -«τι καλό έχετε; »
  Η Αγροτική, απαντά:
  -Έχουμε πολλά δάνεια με ενέχυρο Ελληνική Γη, αλλά έχουμε και Δάνεια σε MEGAλα κόμματα τα οποία θα τα πάρουμε του -αγίου ποτέ- ίσως και του -αγίου πούτσου- ανήμερα, (μη γελάτε, υπάρχει ο εορτασμός του αγίου πούτσου, ψάξτε google) .
  Και απαντά ο κύριος Σάλας:
  -Μάλιστα, θα πάρω το πρώτα για μένα και τα υπόλοιπα θα τα πάρει ο Ελληνικός Λαός!
  Σημείωση: εδώ όπως καταλαβαίνετε πρόκειται να κάνουμε με ιδιοφυία, τς τς τς! Θα πάρει δηλαδή ο εβραίος Ελληνική Γη και τα δάνεια που δανείστηκε η Νέα Δη(μο)κτατορία θα τα φορτωθεί ο Λαουτζίκος!
  Αγαπητέ Αναγνώστη, όπως καταλαβαίνεις, πολύ απλά, πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στα τελευταία 100 χρόνια της Ελλάδας το οποίο δε συγκρίνεται ούτε και με το Ξεπούλημα της Κύπρου που έγινε επι χούντας του Ναζιστή Παπαδόπουλου!
  Εδώ μιλάμε για αμέτρητα ελληνικά γεωργικά στρέμματα τα οποία θα χαριστούν στη κυριολεξία σε ομάδα πρακτόρων του τραπεζικού συστήματος.
  2. Τι έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας για τα αεροδρόμια και τη Fraport πριν
  ==================================================
  γίνει πρωθυπουργός…

  «Προσγείωση στο αεροδρόμιο Κέρκυρας. Το ΤΑΙΠΕΔ ετοιμάζει το ξεπούλημα του σε ιδιώτες.
  * 25 Μάη τους χαλάμε τα σχέδια».
  *Έγραφε στις 5 Μαΐου 2014 ο Αλέξης Τσίπρας στο Twitter για το «ξεπούλημα» των περιφερειακών αεροδρομίων με αφορμή την επίσκεψη του στο νησί της Κέρκυρας.
  *Στις 30 Νοεμβρίου 2014 σε ομιλία του στα Γιάννενα είχε πει: «Αναρωτιόμαστε: τι όφελος μπορεί να έχει για την ανάπτυξη του τόπου η ιδιωτικοποίηση του αεροδρόμιου στο Άκτιο; Ή το να μην υλοποιούνται μέχρι σήμερα τα αναγκαία έργα αναβάθμισης στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων; Η απάντηση είναι: κανένα όφελος. *Πουλάνε ό,τι βρουν μπροστά τους και εγκαταλείπουν ότι δεν μπορούν να πουλήσουν».
  *Στις 13 Δεκεμβρίου 2014 σε ομιλία του στο Ηράκλειο Κρήτης είχε πει:»Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Αεροδρόμιου στα Χανιά. Είναι προφανές πόσο σημαντικό είναι για την επικοινωνία της Κρήτης με την Ελλάδα και τον κόσμο. Αλλά το ΤΑΙΠΕΔ το ξεπουλάει, για να μετατραπεί σε κερδοφόρο μαγαζί. Και έτσι, ένα κομμάτι από το ευρύτερο κοινωνικό συμφέρον, μετατρέπεται σε ιδιωτικό κέρδος».
  *Στις 20 Φεβρουαρίου 2015, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε το τίμημα που πρόσφερε η Fraport «δίκαιο». «Αλλά τα αεροδρόμια είναι μέρος της τουριστικής μας βιομηχανίας. Έτσι η Ελλάδα βγάζει τα προς το ζην της. Είναι κάτι που πρέπει επίσης να εξετάσουμε.
  Αυτό που βιώσαμε τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν ιδιωτικοποίηση αλλά αχαλίνωτο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας σε φίλους του συστήματος», έλεγε στο περιοδικό Στερ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.