ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Με χειροκροτήματα έγινε δεκτή η απόφαση

Αθωώθηκε η καθηγήτρια που μήνυσε ο Κασιδιάρης

Με χειροκροτήματα έγινε δεκτή η απόφαση των δικαστών που αθώωσαν λόγω μη συγκρότησης της αντικειμενικής υπόστασης των αδικημάτων, την καθηγήτρια Πανεπιστημίου Μαίρη Μαυρή - Βαβαγιάννη, η οποία κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου μετά από μήνυση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλ. Κασιδιάρη.
vavagianni

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η πανεπιστημιακός δήλωσε: "Μετά από εννέα χρόνια, ήρθε μία νίκη ενάντια σε αυτούς που προτρέπουν τον κόσμο να μην ασχολείται με τα κοινά και να μην καταγγέλει αυτά που βλέπει. Δεν είναι προσωπική αλλα για όλους".

Η Μαίρη Μαυρή-Βαβαγιάννη ήταν η αυτόπτης μάρτυρας που κατέθεσε στη δίκη για την επίθεση στην Πανεπιστημιούπολη σε βάρος φοιτητή τον Οκτώβριο του 2007, με την ολοκλήρωση της οποίας ο τότε κατηγορούμενος Ηλ. Κασιδιάρης απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες, λόγω αμφιβολιών. Σήμερα η πανεπιστημιακός κάθισε στο εδώλιο καθώς είχε κρατήσει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου των δραστών της επίθεσης στην Πανεπιστημιούπολη το 2007, μέσω του οποίου εντοπίστηκε ως ιδιοκτήτης του ο αργότερα βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο τελευταίος κατέθεσε στο δικαστήριο ότι δεν επιθυμεί την συνέχιση της δίωξης της. "Δικαιώθηκα στο δικαστήριο. Δεν γνωρίζω αν η ίδια είχε δόλο για την προσβολή της υπόληψής μου" υποστήριξε ο Ηλ. Κασιδιάρης και πρόσθεσε: "Δεν επιθυμώ την καταδίκη πόσο μάλλον μιας γυναίκας και ηλικιωμένης".

Νίκος Κωνσταντόπουλος (υπεράσπιση): Για την υπόθεση της επίθεσης δεν ανέφερε το όνομά σας, αλλά έναν αριθμό αυτοκινήτου. Είχε υποχρέωση να το πει;

Μάρτυρας: Αν είπε την αλήθεια, είχε υποχρέωση να το πει.

Κατά τη διαδικασία, κατέθεσαν περίπου δέκα μάρτυρες μεταξύ των οποίων συνάδελφοι της, καθηγητές πανεπιστημίου, ενώ και ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε η Μαίρη Μαυρή - Βαβαγιάννη να κριθεί αθώα, με το σκεπτικό ότι δεν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα που τη βάραιναν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.