ΚΟΣΜΟΣ

«Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε μέχρι να καταστραφεί»

Μπ. Ομπάμα: Το Ισλαμικό Κράτος «προτεραιότητα υπ' αρ. 1»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αναγόρευσε σήμερα σε απόλυτη προτεραιότητά του την εξουδετέρωση της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), η οποία ανέλαβε την ευθύνη για τις χθεσινές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.
obama

«Αυτή είναι η υπ' αριθμόν ένα προτεραιότητά μου (...) Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε το ΙΚ έως ότου εκδιωχθεί από τη Συρία και το Ιράκ και (η οργάνωση αυτή) καταστραφεί οριστικά», είπε ο Ομπάμα σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αργεντινή.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επισήμανε ότι η δράση εναντίον των τζιχαντιστών φέρνει αποτελέσματα και ότι η οργάνωση που ανέλαβε τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες έχει εξασθενίσει, έχει χάσει βάσεις και μεγάλο μέρος των εδαφών που είχε καταλάβει στη Συρία και στο Ιράκ.

Οι επιθέσεις οι οποίες διαπράχθηκαν χθες στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και κατόπιν σε έναν σταθμό του μετρό, στην συνοικία όπου εδρεύουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, στοίχισαν τη ζωή σε 31 ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 270.

«Ο κόσμος οφείλει να ενωθεί εναντίον της τρομοκρατίας (...) Μπορούμε και θα νικήσουμε αυτούς που απειλούν την ασφάλεια, όχι μόνο του δικού μας πληθυσμού αλλά όλου του κόσμου», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Χθες Τρίτη από την Κούβα όπου βρισκόταν ο Ομπάμα καταδίκασε τις «αποτρόπαιες» επιθέσεις στις Βρυξέλλες και απηύθυνε έκκληση σε όλους, «ανεξαρτήτως εθνικότητας, φυλής ή θρησκείας, να δώσουν μάχη εναντίον της μάστιγας της τρομοκρατίας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.