ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στην Αυγή

Μπαλτάς εναντίον δημοσιογράφων: Κάποιοι ντροπιάζουν την έννοια της επικοινωνίας

Η κυβέρνηση «πρέπει να σταθεί σωστά» και στο προσφυγικό και στο οικονομικό θέμα υπογράμμισε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Η Αυγή της Κυριακής», ο υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς.
mpaltas

Σχολιάζοντας τα ζητήματα που προέκυψαν από τις δηλώσεις του ίδιου και του Γ. Μουζάλα, ανέφερε ότι κάποιοι δημοσιογράφοι «ντροπιάζουν την έννοια της επικοινωνίας». Ειδικότερα, για τη δήλωσή του, σχετικά με την Ειδομένη, σχολίασε ότι ήταν μια συνειδητή δήλωση, η οποία όμως δεν αναπαρήχθη αυτούσια, ενώ για τη δήλωση του κ. Μουζάλα, εκτιμά ότι ήταν εν τη ρύμη του λόγου και πιστεύει ότι δεν πρέπει να παραιτηθεί.

Ο κ. Μπαλτάς επίσης υποστήριξε ότι: «Η κρίση της Ευρώπης είναι υπαρξιακή. Είναι διαιρεμένη σε επίπεδο αξιών και πολιτικών που συναρτώνται μ' αυτές τις αξίες. Οι πιέσεις πάνω της, έμμεσα και άμεσα, είναι πάρα πολύ μεγάλες».
Ο Υπουργός έκανε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα είναι εκείνη που βρίσκεται στο κέντρο της Ευρώπης, κρατώντας σταθερές τις αξίες της σε σχέση με το προσφυγικό. «Η Ελλάδα αποτελεί σημείο σταθερότητας στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με τις αρμοδιότητές του στο Υπουργείο Πολιτισμού, ο κ. Μπαλτάς ανέφερε ότι καθήκον του είναι να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των θεσμών που είναι υπό την εποπτεία του.

Πιο συγκεκριμένα, για το Εθνικό Θέατρο δήλωσε ότι δεν έχει καταλήξει εάν θα ανανεώσει τη θητεία του Στάθη Λιβαθινού, ωστόσο επισήμανε την αδυναμία λειτουργίας του Θεάτρου υπό την παρούσα κατάσταση.
«Η ιδέα μας είναι σε ένα τέτοιο ΔΣ να μην τοποθετούνται κατ' εξοχήν καλλιτέχνες», προσθέτει ο υπουργός σχετικά με τις διοικήσεις των φορέων και συμπληρώνει ότι θα πρέπει «να είναι άνθρωποι που αγαπούν τον αντίστοιχο χώρο, αλλά να έχουν επαγγελματικές και άλλες ιδιότητες όχι άμεσα εμπλεκόμενες στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι του αντίστοιχου φορέα».
Για το Μέγαρο Μουσικής, προανήγγειλε μια σύνθεση στη διεύθυνση, και ένα πρόγραμμα πιο πλουραλιστικό σε σχέση με τις Τέχνες, κρατώντας παράλληλα κεντρικά την έννοια της μουσικής.
Για τις εργασίες στην Εθνική Πινακοθήκη, ο κ. Μπαλτάς έκανε λόγο για «παλιές αμαρτίες». «Υπάρχει πρόβλημα μελέτης, επίβλεψης, παρακολούθησης της μελέτης και τι κάνουμε με μια λάθος μελέτη, τι μέτρα παίρνουμε. Είναι πράγματα που πηγαίνουν αρκετά πίσω στον χρόνο. Τώρα είμαστε επικεντρωμένοι στο νέο ΕΣΠΑ», ανέφερε ο υπουργός.
Τέλος, ο κ. Μπαλτάς τόνισε την ανάγκη να υπάρξει «κάτι θεσμικό για το βιβλίο, τύπου ΕΚΕΒΙ», αλλά και στην πρόθεσή του να επανεξεταστεί η ενιαία τιμή βιβλίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.