• Τόμσεν: Η οικονομία θα ανακάμψει σε 20 χρόνια

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μπισκοτάκια με ζαχαρούχο

mpiskota

Υλικά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (390-400 γρ.)
1 κουτάκι βιτάμ σόφτ (250γρ.)
1 πακέτο κόκκινη φαρίνα (500 γρ.)
2 κάψουλες βανίλιες
(προαιρετικά 4 κουταλιές κακάο και σταγόνες σοκολάτας)
λίγη μαρμελάδα και σοκολάτα κουβερτούρα για το τελείωμα

Εκτέλεση
Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και ξαναχτυπάμε για 2 λεπτά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με τις βανίλιες.
Στο στάδιο αυτό, αν προτιμάμε τα μπισκοτάκια μας σοκολατένια, προσθέτουμε το κακάο και τις σταγόνες της σοκολάτας.
Αποσύρουμε την ζύμη από το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι.
Ανακατεύουμε μαλακά με μια σπάτουλα ώστε να ενοποιηθούν πλήρως όλα τα υλικά.
Αφήνουμε την ζύμη 10 λεπτά στο ψυγείο.
Κατόπιν πλάθουμε μικρά μπαλάκια ή χρησιμοποιούμε κορνέ μπισκότων για να δώσουμε στα μπισκοτάκια μας διάφορα σχήματα.
Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 15-20 λεπτά.
Αν έχουμε κάνει τα μπισκότα με κορνέ θα χρειαστούμε λιγότερο χρόνο ψησίματος γιατί η ποσότητα της ζύμης είναι πολύ λιγότερη.
Όταν τα ξεφουρνίσουμε τα ακουμπάμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν.
Κατόπιν τα φυλάμε σε μπολ ή κουτί μπισκότων που κλείνει αεροστεγώς.
Αν θέλουμε τα ενώνουμε ανά δύο βάζοντας μαρμελάδα στην μέση.
Ακόμα μπορούμε να λιώσουμε σοκολάτα και να βουτήξουμε μέσα την μισή πλευρά τους ή και ολόκληρα για πιο σοκολατένια γεύση!

Πηγή : syntageskardias.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.