ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με αίτηση από 1η Απριλίου ώς 31 Ιουλίου

ΔΕΗ: Πληρωμή λογαριασμών σε 36 δόσεις και χωρίς προκαταβολή

Σε 36 δόσεις, και χωρίς καταβολή προκαταβολής, θα μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους οι οφειλέτες της ΔΕΗ, εφόσον κάνουν αιτήσεις από την 1η Απριλίου έως και τις 31 Ιουλίου.
×ÁÑÁÔÓÉ ÄÅÇ (ÔÓÉÑÊÁÓ)ÖÙÔ/Ã.×ÑÕÓÏ×ÏÉÄÇÓ

Για όσους, ωστόσο επιλέξουν να ενταχθούν σε ρύθμιση μετά τον Ιούλιο, επανέρχεται η προκαταβολή, ο αριθμός των δόσεων θα ξεκινάει από 18 και θα φτάνει τις 36, ανάλογα με το προφίλ του πελάτη, ενώ το πλαφόν δεν θα μπορεί να ξεπερνάει το 30% του μέσου μηνιαίου λογαριασμού.

Πρόκειται για το νέο πρόγραμμα διακανονισμών των οφειλών που ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, η ΔΕΗ σε μια προσπάθεια να το κάνει πιο ελκυστικό και να αυξήσει την εισπράξιμότητά της, υπό τις πιέσεις και του αρμόδιου υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο πρόγραμμα διακανονισμών προβλέπει τα εξής:

Από την 1η Απριλίου μέχρι και την 31 Ιουλίου όλοι οι πελάτες της ΔΕΗ μπορούν να διακανονίσουν τις οφειλές τους σε 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή. Στη ρύθμιση αυτή θα έχουν τη δυνατότητα να προσχωρήσουν για το υπόλοιπο της οφειλής τους και εκείνοι οι πελάτες, οι οποίοι έχουν ήδη προβεί σε διακανονισμό των οφειλών τους με βάση το ισχύον σήμερα σύστημα. Η καταβολή της 1ης δόσης θα πραγματοποιείται με την έγκριση του διακανονισμού.

Από την 1η Αυγούστου και μετά, αλλάζουν τα δεδομένα και θα ισχύουν για όλους τους οικιακούς και επαγγελματικούς -πλην των εποχικών και αγροτών- πελάτες τα εξής: Το ύψος της μηνιαίας δόσης θα πρέπει να ισούται με το 30% του μέσου, σε ετήσια βάση, μηνιαίου λογαριασμού αλλά με ελάχιστο αριθμό δόσεων τις 18 και μέγιστο τις 36. in.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.