ΚΟΣΜΟΣ

Τι μετέδωσαν ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί

Δεν σχετίζεται με την επίθεση στις Βρυξέλλες ο Μαροκινός που συνελήφθη στο Γκισέν

Ένας Μαροκινός ο οποίος είχε αιτηθεί άσυλο στη Γερμανία και συνελήφθη ως ύποπτος για τρομοκρατία, δεν συνδέεται με τους δράστες των βομβιστικών επιθέσεων στο Βέλγιο, μετέδωσαν το Σάββατο οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί rbb και SWR.
police_belgium

Οι εισαγγελικές αρχές του Γκίσεν εξέταζαν το κινητό τηλέφωνο του 28χρονου ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη στα βόρεια της Φρανκφούρτης, κατά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, όταν διαπιστώθηκε ότι έφερε πλαστά έγγραφα ταυτότητας. Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι είχε λάβει μηνύματα από κάποιον «Χαλίντ Ελ Μπακραουί», το όνομα δηλαδή του ενός από τους βομβιστές αυτοκτονίας.

Επικαλούμενα πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η έρευνα των βελγικών αρχών για τον Μαροκινό και τις διασυνδέσεις του έδειξε ότι επρόκειτο απλώς για σύμπτωση: το όνομα ενός φίλου του είναι παρόμοιο με εκείνο του Μπακραουί.

Λίγα λεπτά πριν από την έκρηξη στον σταθμό του μετρό στο Μαλμπέκ έλαβε επίσης ένα μήνυμα με τη λέξη «fin» που σημαίνει «τέλος» στα γαλλικά. Ωστόσο οι υπηρεσίες ασφαλείας θεωρούν ότι πρόκειται απλώς για τη μεταγραφή, στο λατινικό αλφάβητο, της αραβικής λέξης που σημαίνει «πού».

Η εισαγγελία του Γκίσεν δεν έχει προβεί ακόμη σε καμία επίσημη ανακοίνωση για την υπόθεση αυτή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.