ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χέρι – χέρι χθες στη Θεσσαλονίκη, σε λίγες ημέρες το νέο κόμμα

Δεξιά σφήνα από Μπαλτάκο, Καρατζαφέρη σε Μητσοτάκη

Με τα χάλκινα της Γουμένισσας να παιανίζουν το... «Μακεδονία Ξακουστή», ο Γιώργος Καρατζαφέρης έδωσε, χθες από το Βελλίδιο, ένα πρώτο στίγμα για το νέο σχήμα που αναμένεται να συγκροτηθεί με στόχο το συντηρητικό ακροατήριο που προβληματίζεται από την κεντρώα στροφή Μητσοτάκη.

Παρόντος του πρ. Γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκου, αλλά και του πρ. Περιφερειάρχη Παν. Ψωμιάδη, ο Καρατζαφέρης απηύθυνε πρόσκληση συμπόρευσης προς άπαντες, καλώντας να σχηματιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ της... δεξιάς.

Οι Γ. Καρατζαφέρης και Τ. Μπαλτάκος βρίσκονται σε επαφές αρκετό καιρό τώρα και ο κύκλος των συνομιλητών τους, και πιθανώς συμμετεχόντων στο εγχείρημα, περιλαμβάνει στελέχη όπως οι Β. Καπερνάρος, Νικ. Νικολόπουλος, Παν. Ψωμιάδης, πρ. Βουλευτές των ΑΝΕΛ, όπως η Σταυρούλα Ξουλίδου, ενώ επενδύουν και στο... χριστεπώνυμο πλήθος, με τον Θεσσαλονίκης Άνθιμο να ευλογεί χθες την πίτα που κόπηκε στην εκδήλωση.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ούτε ο Καρατζαφέρης ούτε ο Μπαλτάκος θα ηγηθούν του νέου σχήματος, για το οποίο αναζητείται... ηγεσία. Βασικός στόχος της ομάδας ήταν η ενεργοποίηση του επίτιμου αρχηγού ΓΕΣ στρατηγού Φράγκου, ο οποίος όμως μάλλον δεν επιθυμεί να σηκώσει το βάρος. Το σχήμα, πάντως, θα έχει τη στήριξη των απόστρατων που θα μετέχουν ενώ δεν αποκλείεται να αναζητηθεί άλλος στρατηγός προκειμένου να ηγηθεί.

Τα δεδομένα έχει, εξάλλου, μεταβάλλει και η διαγραφή του Φαήλου Κρανιδιώτη από τη Ν.Δ., καθώς ο δικηγόρος και εκ των συνομιλητών του Αντ. Σαμαρά δηλώνει ευθέως ότι στις προθέσεις του περιλαμβάνεται η προσπάθεια για τη συγκρότηση ενός πολιτικού σχήματος με ρεπουμπλικανικά χαρακτηριστικά. Πλην όμως παραμένει άγνωστο εάν τελικά θα συσστρατευθεί με το σχήμα των υπολοίπων.

Από την πλευρά της, η Ν.Δ. παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις. Στο επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκης θεωρούν ότι οι όποιες διαρροές, εάν υπάρξουν, θα είναι μικρές και θα ελαχιστοποιηθούν όσο θα πλησιάζουν οι εκλογές και θα αυξάνεται η πόλωση. Επιπλέον στοιχείο αισιοδοξίας αποτελεί και το γεγονός ότι, όπως λένε, οι γαλάζιοι η πλειοψηφία των στελεχών που εμφανίζονται να θέλουν να δημιουργήσουν το νέο κόμμα έχουν πολλά χρόνια πολιτικής στην πλάτη του και η κοινωνία τα έχει δει κρίνει και απορρίψει.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ο Καρατζαφέρης και το αρχείο του

    «Ο Σαμαράς φοβάται το αρχείο μου», το οποίο έχει σχέση με την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δηλώνει στο Έθνος της Κυριακής ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, αν και ξεκαθαρίζει ότι το αρχείο αυτό δεν θα το δημοσιοποιήσει ποτέ.
    Ο κ. Σαμαράς «φοβάται το αρχείο μου -πρέπει να ξέρετε πως διαθέτω φοβερό αρχείο- αν και όταν ήταν να γίνει αρχηγός της ΝΔ συναντηθήκαμε και του είπα ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να βγάλω το αρχείο, ούτε τώρα ούτε ποτέ» λέει ο κ. Καρατζαφέρης.
    Ο ίδιος διευκρινίζει ότι πρόκειται «για οπτικό υλικό, για βίντεο» και προσθέτει: «Δεν το έβγαλα και δεν θα το βγάλω ποτέ. Το θεωρώ χτύπημα κάτω από το τραπέζι. Και τήρησα τον λόγο μου. Αντίθετα, εκείνος υπήρξε από ένα σημείο και μετά εξαιρετικά επιθετικός απέναντί μου».
    Αυτό δεν σας μοιάζει λιγάκι με απειλή;

  2. Γιατί παραπέμπεται στη δικαιοσύνη ο Καρατζαφέρης
    Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

    Ελέγχεται για αναληθές πόθεν έσχες
    Την παραπομπή του Γιώργου Καρατζαφέρη στη Δικαιοσύνη αποφάσισε ομόφωνα η κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Εσχες.
    Ο Γιώργος Καρατζαφέρης αναμένεται να αντιμετωπίσει πλέον την εισαγγελική δίωξη, μετά την ομόφωνη επιβεβαίωση εκ μέρους της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων και των Βουλευτών, της παράνομης από πλευράς του κατοχής δύο off shore εταιρειών και της μη αναγραφής τους στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που κατέθετε μετά το 1993.
    Η Επιτροπή της Βουλής, επικύρωσε ομόφωνα τα αποτελέσματα του ελέγχου των ορκωτών ελεγκτών της, που πραγματοποιήθηκε με βάση τον φάκελο που απέστειλε στη Βουλή ο εισαγγελέας Εφετών, Π. Μπρακουμάτσος, διαπιστώνοντας τα αδικήματα της παράνομης συμμετοχής του προέδρου του ΛΑΟΣ σε υπεράκτια (off shore) εταιρεία και της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες».
    Σημειώνεται πως στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δεν έχει αναφέρει μετά το 1993 την υπεράκτια εταιρεία «Catalina» που κατείχε αρχικά με το γιό του, αλλά ούτε και τη δεύτερη εταιρεία με την ονομασία «Hommeric» που απέκτησε στη συνέχεια. Ενδείξεις διαπιστώνονται επίσης και για το αδίκημα του «ξεπλύματος μαύρου χρήματος». Απαγόρευση κατοχής off shore εταιρείας, ισχύει για τους βουλευτές από το 2003 – ενώ με διάταξη του 2010 η απαγόρευση συμπεριέλαβε ρητά και ενδεχόμενα παρένθετα πρόσωπα.
    Η Επιτροπή αποφάσισε επίσης ομόφωνα την αποστολή του φακέλου του Γ. Καρατζαφέρη και στο Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να υπάρξει καταλογισμός της ζημίας του Δημοσίου από τις παράνομες δραστηριότητές του, και να δρομολογηθεί στη συνέχεια η κατάσχεση των καταλογισθέντων ποσών, για λογαριασμό του ελληνικού Δημοσίου.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.