ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόφαση της πανελλήνιας συνδιάσκεψης

ΔΗΜΑΡ: Υπέρ της συγκρότησης μιας μεγάλης προοδευτικής συμπαράταξης

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΔΗΜΑΡ και σύμφωνα με την απόφαση που εγκρίθηκε «η Δημοκρατική Συμπαράταξη πρέπει να αποκτήσει άμεσα πανελλαδική δομή, όργανα και να μην είναι μόνο υπόθεση κορυφής».

Η προγραμματική συνδιάσκεψη έχει αποφασιστεί από την Δημοκρατική Συμπαράταξη να διεξαχθεί τον Μάιο.

Μετά την Προγραμματική Συνδιάσκεψη που έχει δρομολογήσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ θα συνέλθει για να αποφασίσει το χρονοδιάγραμμα του εγχειρήματος προς το ενιαίο σχήμα.

«Η προγραμματική συνδιάσκεψη είναι ένας σημαντικός σταθμός για την προώθηση το μεταβατικό διάστημα ενός πολυκομματικού φορέα, με τελικό στόχο ένα ενιαίο σχήμα» αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ η οποία επισημαίνει πως «η ισχυρή σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία είναι εθνική ανάγκη για να καλυφθεί το πολιτικό κενό στη χώρα». Τάσσεται δε υπέρ της συγκρότησης μιας μεγάλης προοδευτικής και μεταρρυθμιστικής συμπαράταξης.

«Λέμε ΝΑΙ στον ανοιχτό διάλογο. Σήμερα έχει φθάσει η ώρα για σταθερά βήματα μπροστά από όλους με όρους μέλλοντος και όχι παρελθόντος. Τώρα είναι η ώρα για τολμηρές αποφάσεις. Όσοι κινούνται στον ευρύτερο χώρο πρέπει να συμβάλλουν θετικά σε μια τέτοια κοινή προσπάθεια χωρίς μικροκομματικές περιχαρακώσεις και φοβίες. Απευθυνόμαστε σε όλες τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς, του προοδευτικού κέντρου. Με βάση προγραμματικές θέσεις και μία μεταρρυθμιστική ατζέντα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στη διακυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ επισημάνθηκε η αδυναμία του να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα για αυτό η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι "απαιτείται μία νέα κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή, ευρείας πλειοψηφίας των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, με προγραμματική συμφωνία που θα επιδιώξει μία πιο ορθολογική και αποτελεσματική διαπραγμάτευση και ταυτοχρόνως θα προωθεί και θα εφαρμόζει προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, όχι μόνο στο κράτος, αλλά και στην αγορά».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.