ΕΛΛΑΔΑ

Την Τετάρτη το νομοσχέδιο για τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας

Δημιουργούνται 30.000 νέες θέσεις φιλοξενίας προσφύγων

Την προσεχή Τετάρτη η κυβέρνηση καταθέτει στην Βουλή το νομοσχέδιο που θα διευθετεί τα ζητήματα υλοποίησης των υποχρεώσεων της Ελλάδας στο πλαίσιο της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.
ÄÇËÙÓÅÉÓ ÔÏÕ ÕÐÅÕÈÕÍÏÕ ÔÏÕ ÓÕÍÔÏÍÉÓÔÉÊÏÕ ÊÅÍÔÑÏÕ ÃÉÁ ÔÏÕÓ ÐÑÏÓÖÕÃÅÓ ÊÕÑÉÔÓÇ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI

Εξάλλου από τις αρχές της εβδομάδας εντατικοποιούνται οι προσπάθειες για την ανακούφιση της κατάστασης στην Ειδομένη με ενημέρωση των ανθρώπων που βρίσκονται εκεί και διάθεση μέσων μεταφοράς για την μετακίνησή τους στις δομές που μπορούν να φιλοξενηθούν.

Ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού για την Διαχείριση των Προσφυγικών Ροών, Γιώργος Κυρίτσης, είπε ότι κατά την σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής, τέθηκαν όλα τα ζητήματα που απορρέουν από την Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, στο σκέλος που αφορά στην Ελλάδα, αλλά και τα γενικότερα ζητήματα για την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Σε ότι αφορά την Συμφωνία, η Ελλάδα κινητοποιήθηκε ήδη από το περασμένο Σάββατο και έχει σε μεγάλο βαθμό καλύψει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την Συμφωνία και αφορούν την εφαρμογή της.

Αποφασίστηκε ότι την Τετάρτη κατατίθεται στην Βουλή σχέδιο νόμου για την διευθέτηση ζητημάτων που σχετίζονται με την εφαρμογή της Συμφωνίας και απαιτούν νομικές διευθετήσεις.

Προχωρά η σύσταση οργάνου με εποπτικό ρόλο το οποίο θα συντονίζει τα ήδη υπάρχοντα και τις επιμέρους δομές.

Υπεύθυνος για τον επιτελικό συντονισμό αναλαμβάνει ο ΓΓ του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας. Επίσης η κυβέρνηση προχωρά στην ενίσχυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε πρώτη φάση με την αναβάθμιση της υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, σε Γενική Γραμματεία.

Στο Κυβερνητικό Συμβούλιο συζητήθηκε το σχέδιο για προσλήψεις πολιτικού προσωπικού που θα στελεχώσει την υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής.

Σε ότι αφορά την Συμφωνία είναι ήδη έτοιμα τα σχέδια για την διαδικασία επανεισδοχής.

Στην συνεδρίαση παρουσιάστηκε το σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα για την δημιουργία εντός 20 ημερών 30.000 θέσεων φιλοξενίας πρόσθετων σε αυτές που ήδη υπάρχουν. Επιπλέον προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η ανακούφιση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην Ειδομένη και για τον λόγο αυτό γίνεται άμεσα η προσπάθεια ενημέρωσης των ανθρώπων που βρίσκονται εκεί και η διάθεση μεταφορικών μέσων για μετακίνηση σε θέσεις που υπάρχουν διαθέσιμες αυτήν την στιγμή σε δομές φιλοξενίας.

Η διαδικασία αυτή θα προχωρήσει με πιο εντατικούς ρυθμούς από την αρχή της επόμενης εβδομάδας σε συνδυασμό με τις νέες θέσεις φιλοξενίας που δημιουργούνται.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Η ‘’Επισιτιστική ανασφάλεια»

  είναι ένας επιστημονικός όρος που μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν άγνωστος στην Ελλάδα, όπως και το να υπάρχουν παιδιά που πηγαίνουν νηστικά για ύπνο το βράδυ. Με απλά λόγια, ο όρος σημαίνει ότι η οικογένεια δυσκολεύεται να θρέψει σωστά τα παιδιά της.
  Για πρώτη φορά την χρησιμοποίησαν οι ξε –Συριζιάνοι, προκειμένου να ‘’αποδείξουν’’ ότι σε ένα χρόνο , ο Παπανδρέου ‘’χρεοκόπησε’’ την Ελλάδα και ΣΙΩΠΟΥΝ αιδημόνως, για τον ηθικό και φυσικό αυτουργό της καταστροφής των Ελλήνων, Κώστα Καραμανλή, που από το 2004-2009 διπλασίασε το χρέος των 178δις ευρώ που είχε σχηματισθεί από ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις και ανέβασε το έλλειμμα στο 15.6% του ΑΕΠ.
  Γράφουν λοιπόν οι άθεοι και αδίστακτοι κληρονόμοι εκείνων που έφερε το 1982 ο Ανδρέας Παπανδρέου στην Ελλάδα, αναγνωρίζοντας την ‘’Εθνική αντίσταση’, με ελεύθερη επιστροφή και σύνταξη εθνικής συμφιλίωσης.
  Γράφουν λοιπόν οι ..απόγονοι για το ‘’ευχαριστώ’’ που επέστρεψαν στην Ελλάδα.
  [[Κι είναι τρομακτικά πια πολλές αυτές οι οικογένειες: μία στις δύο στις πιο φτωχές περιοχές της χώρας. Αναμενόμενο, όταν πλέον ένας στους τρεις μαθητές ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.
  Οταν τον Οκτώβριο του 2011 ο σύλλογος εκπαιδευτικών Α” Αθήνας καταγγέλλει για πρώτη φορά κρούσματα υποσιτισμού και λιποθυμικά επεισόδια μαθητών από ασιτία, η τότε υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, κατήγγειλε κι αυτή με τη σειρά της αυτούς που «καταφεύγουν μέσω των ΜΜΕ και στο έσχατο μέσο της λαϊκίστικης προπαγάνδας, χωρίς να διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και τους ίδιους τους μαθητές».]]
  Σήμερα άραγε, επί κυβερνήσεως εθνικής και ιδεολογικής’’ επιμειξίας ή, επι κυβερνήσεως των πνευματικώς αναπήρων μπουρδολόγων, ακούγεται ΕΥΡΥΤΑΤΑ ! ότι η παχυσαρκία ΚΤΥΠΑ το ένα στα τέσσερα ελληνόπουλα , από τη ν αύξηση των μισθών, την μείωση των ανέργων και την αλματώδη άνοδο του δείκτη της οικονομικής μας ανάπτυξης, που επετεύχθη χάρις στον επαναπατρισμό στην Ελλάδα όλων των κεφαλαίων των πολυεκατομμυριούχων υπουργών και μελών των κομμάτων που συγκυβερνούν.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.