ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πολιτικοεπιχειρηματικά συμφέροντα

Δημοσκόπηση: Εννιά στους δέκα πιστεύουν πως η Δικαιοσύνη δέχεται πιέσεις

Ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση της Palmos Analysis με θέμα διαπλοκή -δικαιοσύνη, δημοσιεύεται στην  ιστοσελίδα altsantiri.
dik

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση εάν η Δικαιοσύνη δέχεται πιέσεις από πολιτικοεπιχειρηματικά συμφέροντα για τη μη διερεύνηση υποθέσεων όπως οι λίστες Λαγκάρντ-Μπόργιανς, τα δάνεια των ΜΜΕ κλπ το 91% των Ελλήνων απαντά θετικά.

Επίσης, το 89% πιστεύει ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά εκμεταλλεύονται το καθεστώς των προσωρινών αδειών για να διαπλέκονται με τα κανάλια.

Το 69% των ερωτώμενων εκτιμά ότι τα κανάλια δεν πληρώνουν στο κράτος όσα πρέπει, ενώ το 67% θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση οριστικών αδειών για τα κανάλια. Τέλος, το 76% απαντά ότι τα κανάλια δεν αντιμετωπίζουν αντικειμενικά και αμερόληπτα την κυβέρνηση.

Σχετικά με το προσφυγικό, το 74% των ερωτώμενων κρίνει θετική για την Ελλάδα τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, εφόσον την τηρήσει η Τουρκία, ενώ το 79% λέει ότι η ΕΕ πρέπει να αντιμετωπίσει συνολικά και ενιαία το προσφυγικό.

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Mνήμων 20:50 29/03/2016

  ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΥΙΟΣ

  Οι εξηγήσεις και τα κενά του κυρίου Προέδρου
  Η τρικυμιώδης πορεία του κ. Κεδίκογλου, η στάση της κυβέρνησης και οι επιστολές
  BHMA ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/05/2007, 00:00

  emailεκτύπωση
  Οι καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί κατά του Προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Ρ. Κεδίκογλου ενδεχομένως να αποδειχθούν υπερβολικές. Αυτό που θα μείνει όμως είναι το πλήγμα στον θεσμό ¬ ο κ. Κεδίκογλου συνταξιοδοτείται στις 30 Ιουνίου ¬ και στην αξιοπιστία των δικαστών. Και το μεγαλύτερο μυστικό, που φαίνεται να μένει αναπάντητο, αλλά όχι χωρίς επιπτώσεις για αυτούς που το… κρύβουν, δεν θα αφορά πρωτίστως τον κ. Κεδίκογλου, αλλά την κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Κ. Καραμανλή. Διότι είναι τόσο έντονη η προσπάθεια της κυβέρνησης να τον καλύψει με κάθε τρόπο ώστε πολλοί δεν βρίσκουν πλέον άλλη εξήγηση: «Προφανώς υπονοείται υπόγεια συμφωνία αμοιβαίας σιωπής» παρατηρούν, για να εξηγήσουν την επιλογή της κυβέρνησης να μην προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια για την υπόθεση του Προέδρου του Αρείου Πάγου, ούτε καν για να αποδείξει ότι αδίκως εγκαλείται εκείνη για την επιλογή της στο πρόσωπό του και εκείνος για την πολιτεία του και τις δραστηριότητες του 29χρονου γιου του Φαίδωνα.
  Τα κόμματα της αντιπολίτευσης τον καλούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων δεν άρχισε ποτέ έρευνα, αν και το ζήτημα συζητήθηκε την περασμένη Δευτέρα στη συνάντηση που είχε ο επικεφαλής της κ. Ηλ. Αργυρός με τον πρόεδρο της Εθνικής Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κ. Γ. Ζορμπά. Ο κ. Κεδίκογλου διαβιβάζει συνεχώς μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης απαντητικές επιστολές στις ερωτήσεις που κατατίθενται στη Βουλή. Αλλά την επομένη διαπιστώνεται ότι περιέχουν παραλείψεις και αντιφάσεις με αποτέλεσμα να προκαλούν νέες ερωτήσεις και εκείνες με τη σειρά τους άλλες απαντήσεις. Και το γαϊτανάκι συνεχίζεται.

 2. Mνήμων 19:34 29/03/2016

  ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΒΗΜΑ 13/05/2007/ http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=180914
  Στις 13/05/2007 δημοσιεύεται στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» μία ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ καταγγελία -αποκάλυψη. Ούτε λίγο ούτε πολύ, υπονοείται απόπειρα αμοιβαίας συγκάλυψης μεταξύ του τότε Πρωθυπουργού και του τότε Προέδρου του Αρείου Πάγου. Η επιστολή αυτή μαζί με το ΠΡΩΤΟ μέρος του κειμένου, δημιουργούν εύλογες υπόνοιες και ερωτηματικά για βαρύτατα κακουργήματα και αμοιβαίους ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ συγκάλυψης.
  Αξιότιμε κύριε Πεπόνη, εισαγγελέα του οικονομικού εγκλήματος ,μήπως θα έπρεπε να ασχοληθείτε με την πρωτοφανή αυτή υπόθεση; Είναι τα γεγονότα όπως τα περιγράφει η εφημερίδα;
  Πράγματι οι δύο Θεσμικοί Πρόεδροι, της Κυβέρνησης και του Αρείου Πάγου, υπέπεσαν στα βαρύτατα αυτά κακουργήματα;
  Η τρικυμιώδης πορεία του κ. Κεδίκογλου, η στάση της κυβέρνησης και οι επιστολές
  BHMA ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/05/2007 http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=180914
  Οι καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί κατά του Προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Ρ. Κεδίκογλου ενδεχομένως να αποδειχθούν υπερβολικές. Αυτό που θα μείνει όμως είναι το πλήγμα στον θεσμό ¬ ο κ. Κεδίκογλου συνταξιοδοτείται στις 30 Ιουνίου ¬ και στην αξιοπιστία των δικαστών.
  Και το μεγαλύτερο μυστικό, που φαίνεται να μένει αναπάντητο, αλλά όχι χωρίς επιπτώσεις για αυτούς που το… κρύβουν, δεν θα αφορά πρωτίστως τον κ. Κεδίκογλου αλλά την κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Κ. Καραμανλή.
  Διότι είναι τόσο έντονη η προσπάθεια της κυβέρνησης να τον καλύψει με κάθε τρόπο ώστε πολλοί δεν βρίσκουν πλέον άλλη εξήγηση:
  «Προφανώς υπονοείται υπόγεια συμφωνία αμοιβαίας σιωπής» παρατηρούν, για να ξηγήσουν την επιλογή της κυβέρνησης να μην προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια για την υπόθεση του Προέδρου του Αρείου Πάγου, ούτε καν για να αποδείξει ότι αδίκως εγκαλείται εκείνη για την επιλογήτης στο πρόσωπό του και εκείνος για την πολιτεία του και τις δραστηριότητες του 29χρονου γιου του Φαίδωνα.
  Τα κόμματα της αντιπολίτευσης τον καλούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων δεν άρχισε ποτέ έρευνα, αν και το ζήτημα συζητήθηκε την περασμένη Δευτέρα στη συνάντηση που είχε ο επικεφαλής της κ. Ηλ. Αργυρός με τον πρόεδρο της Εθνικής Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κ. Γ. Ζορμπά.
  Ο κ. Κεδίκογλου διαβιβάζει συνεχώς μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης απαντητικές επιστολές στις ερωτήσεις που κατατίθενται στη Βουλή. Αλλά την επομένη διαπιστώνεται ότι περιέχουν παραλείψεις και αντιφάσεις με αποτέλεσμα να προκαλούν νέες ερωτήσεις και εκείνες με τη σειρά τους άλλες απαντήσεις. Και το γαϊτανάκι συνεχίζεται.

 3. Mνήμων 19:30 29/03/2016

  Η περιουσία του υιού και το Χρηματιστήριο

  Ο κ. Φαίδων Κεδίκογλου γεννήθηκε το 1978. Φοίτησε στη Νομική Κομοτηνής, έκανε άσκηση τον κ. Στ. Σταματόπουλο, καθηγητή και αντιπρύτανη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, και απέκτησε άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος προ δύο ετών. Στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών δεν έχει δηλώσει καμία παράσταση στα δικαστήρια, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει ασκήσει μαχόμενη δικηγορία ούτε εισοδήματα προερχόμενα από συμβουλευτική δικηγορία. Παρ” όλα αυτά, στη δήλωση του 1998, όντας ακόμη φοιτητής, εμφανίζει εισοδήματα 28.090 ευρώ. Το επόμενο έτος, σε ηλικία 21 ετών, αυξάνει τα εισοδήματά του σε 132.061 ευρώ. Είναι η εποχή που ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου εκτινάσσεται. Τον Σεπτέμβριο του 1999 γίνεται το πρώτο κραχ. Ο δείκτης πέφτει και ανακάμπτει για σύντομο διάστημα λίγο πριν από τις εκλογές του 2000.
  Πώς ένας φοιτητής απέκτησε τόσες γνώσεις περί του χρηματιστηριακού παιγνίου; Και, κυρίως, πού βρήκε το κεφάλαιο να ξεκινήσει τις επενδύσεις του; Το ερώτημα αυτό το έθεσε και ο κ. Καρχιμάκης επισημαίνοντας ότι την τριετία 1999-2001 δήλωσε 205.515 ευρώ ως ποσά απαλλασσόμενα από τον φόρο. Τότε ήταν ανεπάγγελτος και δεν είχε αγοράσει ακόμη το σκάφος.
  Στην περιουσία του κ. Φαίδωνα Κεδίκογλου περιλαμβάνονται επίσης:
  * Ενα σκάφος μήκους 10 μέτρων και αξίας 153.000 ευρώ (τύπου Bavaria 330, έτος καθελκύσεως 2001), το οποίο αποκτήθηκε τον Μάρτιο του 2002. Ο πατήρ Κεδίκογλου υποστηρίζει ότι το σκάφος αγοράστηκε με προκαταβολή 58.694 ευρώ και η εξόφλησή του έγινε σε 10 μηνιαίες δόσεις.
  * Ενα πολυτελές αυτοκίνητο, BMW cabrio διθέσιο. Το αυτοκίνητο εμφανίζεται στη δεύτερη επιστολή Κεδίκογλου, όπου διευκρινίζεται ότι αγοράστηκε με δάνειο τις δόσεις του οποίου καταβάλλει ο ίδιος εδώ και δύο χρόνια.
  Μεγάλες διαφορές προέκυψαν από τη σύγκριση των δύο επιστολών σε ό,τι αφορά την ακίνητη περιουσία του 29χρονου δικηγόρου. Αρχικώς είχε εμφανιστεί ένα οικόπεδο έκτασης 593,50

 4. NB 19:18 29/03/2016

  ΠΑΡΤΙ, ΠΑΡΤΙ, ΣΤΙΣ 7 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ

  ΑΥΤΗ Η ΚΑΘΑΡΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟ 2006 ΕΓΙΝΕ ? ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ???

  ΚΥΡΙΕ ΚΟΤΤΑΚΗ?
  {{Ο υπουργός Δικαιοσύνης δέχτηκε τότε απίστευτες πιέσεις από δικαστές να μην προχωρήσει η κάθαρση, γιατί έπληττε το κύρος του κλάδου.
  «Σε λίγο δε θα μπορούμε να πάμε στο περίπτερο ούτε για τσίχλες», εξομολογήθηκε απογοητευμένος στον Παπαληγούρα ανώτατος δικαστής.
  «Αν δεν πάει η κάθαρση μέχρι τέλους, σε λίγο οι πολίτες θα σας πιάνουν τα … οπίσθια, αγαπητέ μου !» του απάντησε λίγο απότομα ο Κορίνθιος, όπως
  μόνο εκείνος ήξερε }}
  Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το τελευταίο βιβλίο του Μανώλη Κοττάκη, με τίτλο «Καραμανλής : Off the record».
  Στο βιβλίο ο γνωστός δημοσιογράφος παρουσιάζει ένα χρονικό της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή μέσα από τις προσωπικές του σημειώσεις από τις συναντήσεις που είχε κατά καιρούς τόσο με τον ίδιο τον Καραμανλή όσο και με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησής του.
  Από το βιβλίο δεν θα μπορούσαν να λείπουν και περιστατικά με τον Αναστάση Παπαληγούρα που διετέλεσε υπουργός σε δύο μάλιστα υπουργεία και θεωρείτο εκ των στενών και έμπιστων συνεργατών του Καραμανλή.
  Ωστόσο, ο συγγραφέας κάνει ιδιαίτερη μνεία στη θητεία του Παπαληγούρα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και περιγράφει ένα περιστατικό με τον πρώην υπουργό την εποχή που είχε ξεκινήσει το μεγάλο ξεκαθάρισμα στο παραδικαστικό κύκλωμα που για πολλά χρόνια βασάνιζε την ελληνική δικαιοσύνη.

  Οι διάλογοι που παραθέτει το βιβλίο είναι χαρακτηριστικοί «παπαληγουρικοί».
  Γράφει ο Κοττάκης για το 2005, όταν ξεκίναγε το κυνήγι του παραδικαστικού :
  ===============================
  -«Αυτό το σπυρί πρέπει να το σπάσουμε, πρόεδρε», είπε σε μια συνάντησή του με τον Καραμανλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας.

  -«Αναστάση, μη μου λες ! Όποιοι και αν έχουν χρηματιστεί, προχώρα !» ήταν η απάντησή του.
  Ο υπουργός Δικαιοσύνης δέχτηκε τότε απίστευτες πιέσεις από δικαστές να μην προχωρήσει η κάθαρση, γιατί έπληττε το κύρος του κλάδου.
  -«Σε λίγο δε θα μπορούμε να πάμε στο περίπτερο ούτε για τσίχλες», εξομολογήθηκε απογοητευμένος στον Παπαληγούρα ανώτατος δικαστής.

  -«Αν δεν πάει η κάθαρση μέχρι τέλους, σε λίγο οι πολίτες θα σας πιάνουν τα … οπίσθια, αγαπητέ μου !» του απάντησε λίγο απότομα ο Κορίνθιος, όπως μόνο εκείνος ήξερε …

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.