ΚΟΣΜΟΣ

Είχε πέσει θύμα τροχαίου

Δύο Σύροι πρόσφυγες βοήθησαν.... στέλεχος του νεοναζιστικού κόμματος NPD!

Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του γερμανικού, νεοναζιστικού κόμματος NPD, που έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος, δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από δύο Σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι όμως έφυγαν από το σημείο πριν φτάσουν στην περιοχή οι άνδρες της πυροσβεστικής και τα ασθενοφόρα.
NPD

Το αυτοκίνητο του Στέφαν Γιαγκς, ο οποίος ήταν υποψήφιος με το NPD στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στο Άλτενστατ, ξέφυγε από την πορεία του και συγκρούστηκε μετωπικά με ένα δέντρο πριν από μία εβδομάδα, έγραψε η εφημερίδα Frankfurter Rundschau επικαλούμενη έναν πυροσβέστη.

Αν και σοβαρά τραυματισμένος, ο Γιαγκς κατάφερε να βγει από τα συντρίμμια και δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από δύο Σύρους πρόσφυγες που περνούσαν τυχαία από το σημείο, είπε ένας εκπρόσωπος των εθελοντών πυροσβεστών του Μπούντινγκεν.

Το NPD είναι ένα ρατσιστικό, αντισημιτικό μόρφωμα σε βάρος του οποίου διεξάγεται έρευνα από τη γερμανική δικαιοσύνη με το ερώτημα της απαγόρευσης της λειτουργίας του. Αν και σε εθνικό επίπεδο τα ποσοστά του είναι ασήμαντα, σε ορισμένες περιοχές της πρώην ανατολικής Γερμανίας έχει ισχυροποιηθεί το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τη Frankfurter Rundschau ο 29χρονος Γιαγκς συμμετείχε τον περασμένο Ιανουάριο σε μια συγκέντρωση στην οποία οι περίπου 1 εκατομμύριο πρόσφυγες που έφτασαν πέρσι στη Γερμανία χαρακτηρίστηκαν «παράνομοι πίθηκοι».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.