ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΓΓ της βορειοατλαντικής συμμαχίας

Δυσαρεστημένος ο Τσίπρας με τα αποτελέσματα της νατοϊκής δράσης στο Αιγαίο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είχε  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
tsipras nato

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός μετέφερε στο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης για το γεγονός ότι η δραστηριοποίηση του ΝΑΤΟ δεν έχει αποφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, με τις προσφυγικές ροές να συνεχίζονται αμείωτες από την Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να τηρήσει η γειτονική χώρα τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και στο πλαίσιο της συμφωνίας για την ενεργοποίηση του ΝΑΤΟ αλλά και τους όρους της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΝΒ 15:08 23/03/2016

  Φαντασιόπληκτος, ψεύτης, πολιτικός απατεώνας,
  ΄Η, απλώς δίδυμος ..καΜένος εντελώς?

  «Δεν είμαστε εντολοδόχοι του παρελθόντος, δεν είμαστε διαχειριστές των μνημονίων. Η σωτηρία δεν έρχεται παρατείνοντας το λάθος, όπως μας ζητούν κάποιοι δανειστές», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. «Τους απαντάμε «δεν βιαζόμαστε, δεν συμβιβαζόμαστε», εργαζόμαστε σκληρά για μια έντιμη συμφωνία. Δηλαδή μια συμφωνία χωρίς τη λιτότητα, χωρίς το μνημόνιο, χωρίς την τοξική παρουσία της τρόικα. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι συμφωνία, είναι παράδοση, ολοκλήρωση της ευθανασίας της…
  * Τόση προκλητική άγνοια της πολιτικής πραγματικότητας?
  *Τόση ασέβεια σε πρόσωπα και σε θεσμούς?
  *Τόση μικρότητα και αδικαιολόγητη σκληρότητα σε πολιτικούς αντιπάλους ?
  *Τόση »δίψα» για εξουσία χωρίς περίσκεψη και χωρίς αυτοσεβασμό?
  *Τόσα πολιτικά παραμύθια και υποσχέσεις που άγγιζαν τα όρια της φαντασίωσης?
  *Είναι δυνατόν να »του αναθέσουμε» τον χειρισμό τόσο »λεπτών» εθνικών και οικονομικών θεμάτων, χωρίς να έχουμε »δείγμα γραφής» των δυνατοτήτων του?
  *Βασιστήκαμε στις..επιλογές και κρίσεις του Καραμανλή για το πρόσωπό του? Μα ο Καραμανλής είναι ότι χειρότερο είδος πολιτικής »κοπριάς» παρήγαγε ο τόπος από το 1830 και μετά.
  *Τι »βρήκαμε»? Τι διαλέξαμε στον Τσίπρα? Μήπως τις επιλογές του? Τους συνεργάτες του? Τους συνεταίρους του?
  *Ή μήπως τη θεσμική »εκτροπή» με την ..παρουσία του Πάκη σε αυτή τη θέση?
  *Μήπως τελικά μας »συγκίνησαν» η από κοινού με τον καΜένο εντελώς, κατά φαντασία, »φιλική» και οικονομική υποστήριξη, τόσων διεθνών προσώπων και κρατών ,που προκαλούν ακόμη την οργή και την θυμηδία…
  Ή μήπως, η ασυλία των Καραμανλικών κακουργημάτων?
  Μήπως ‘’πιστέψαμε’’ και εμείς στην..ικανότητά του όταν έβριζε ΧΥΔΑΙΑ και απομείωνε αγώνες και θυσίες του Γιώργου Παπανδρέου και οδηγούσε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στο ‘’ΕΙΔΙΚΟ Δικαστήριο’’ γιατί ήταν ΕΝΤΙΜΟΙ αγωνιστές ?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.