ΚΟΣΜΟΣ

Ποιοι απειλούνται άμεσα

Δείτε το χάρτη με τις χώρες που κινδυνεύουν περισσότερο από τρομοκρατική επίθεση

Ο χάρτης με τις χώρες που κινδυνεύουν περισσότερο από την τρομοκρατία.
map

Σύμφωνα με τον χάρτη, που δημιούργησε η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph με βάση τις ταξιδιωτικές οδηγίες του Foreign Office, το Βέλγιο είχε καταταχθεί στη λίστα με τις 43 χώρες που κινδυνεύουν περισσότερο από τρομοκρατική επίθεση.

«Υπάρχει υψηλή απειλή για τρομοκρατία. Οι επιθέσεις θα μπορούσε να είναι αδιάκριτες, μεταξύ άλλων σε μέσα μαζικής μεταφοράς και κόμβους των συγκοινωνιών, αλλά και σε άλλα μέρη που επισκέπτονται οι ξένοι. Οι Βρυξέλλες φιλοξενούν πολλούς διεθνείς θεσμούς (ΕΕ και ΝΑΤΟ) , ενώ τα κυβερνητικά κτίρια και οι ξένες πρεσβείες βρίσκονται σε »ευαίσθητες» τοποθεσίες». Μεταξύ άλλων χώρες όπου μια πιθανή τρομοκρατική επίθεση είναι «υψηλή» είναι: Η Γαλλία, η Αίγυπτος, η Τυνησία, η Ινδονησία, η Ρωσία, η Μιανμάρ, η Κένυα, οι Φιλιππίνες, η Κολομβία, η Τουρκία, η Ταϊλάνδη και η Αυστραλία.

Σύμφωνα με τον χάρτη η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στις χώρες που κινδυνεύουν άμεσα από τρομοκρατικό πλήγμα.

Υπάρχουν τέσσερις βαθμίδες για την απειλή τρομοκρατικού χτυπήματος. Οι βαθμίδες αυτές καταγράφονται με βαθύ κόκκινο «υψηλή», κόκκινο «γενική απειλή», πορτοκαλί «υποβόσκουσα απειλή» και κίτρινο «χαμηλή».

Δείτε το χάρτη:

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.