ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι προβλέπει η εγκύκλιος

Έχετε 500άρικα; Πως θα τα αλλάξετε

Χωρίς νέο φακέλωμα των στοιχείων τους θα μπορούν να αλλάζουν τα 500άρικά τους, όσοι το κάνουν σε τράπεζα στην οποία διαθέτουν λογαριασμό, όπως σημειώνει η Τράπεζα της Ελλάδος.

Το μόνο βέβαιο είναι πως σε ό,τι αφορά στο 500αρικο δεν υπάρχει πρόθεση άμεσης απόσυρσης και έτσι δεν υπάρχει και λόγος πανικού. Όπως μάλιστα λένε υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη ακόμη και αν υπάρξει απόφαση για απόσυρση τότε σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται το χαρτονόμισμα να χάσει την αξία του και θα υπάρχει μεγάλη περίοδος για την ανταλλαγή του. Αν μάλιστα ληφθεί απόφαση για απόσυρση απλά δεν θα εκδίδονται νέα χαρτονομίσματα μέχρι τη σταδιακή πλήρη απόσυρσή τους.

Σε ό,τι αφορά στο “φακέλωμα” είναι σαφές αυτό που περιγράφεται από πηγές της Τράπεζας της Ελλάδας που σύμφωνα με την εφημερίδα «τα Νέα» τονίζουν:
«Αν κάποιος έχει έναν οποιονδήποτε λογαριασμό σε οποιαδήποτε τράπεζα και πάει να αλλάξει 500αρικα, δεν καταγράφονται τα στοιχεία του. Αν είναι άγνωστος καταγράφονται. Αυτό επιβάλει η διεθνής νομοθεσία».

Ουσιαστικά εάν υπάρχει κάποια καταγραφή, αυτή υπάρχει για να αποφευχθεί το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και κανένας άλλος λόγος.
Σε ό,τι αφορά στην προμήθεια που κρατούν οι τράπεζες και αυτή διαφέρει από τράπεζα σε τράπεζα και συνήθως είναι 0,15%.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. freeman 18:44 04/07/2016

    Καλά , αφού η Τράπεζα θα με ταυτοποιήσει ότι είμαι ο Δικαιούχος συγκεκριμένου λογαριασμού της . . . πως ΔΕΝ θα με φακελώσει ? Αφού θα ξέρει ποιος είμαι …
    Ο Ταμίας, δεν θα καταγράψει πως : παρέλαβα αντάλλαξα 50 τεμ των 500€ χωρίς να ζητήσω στοιχεία – ταυτοποίησης καθώς ο καταθέτης είναι ο δικαιούχος του τάδε Λογαριασμού ?
    ΡΕ ΤΙ ΑΚΟΥΜΕ . . .
    To ΜΑΥΡΟ χρήμα δεν τσιμπάει σε αδόλωτο αγκίστρι …
    Μόνο οι παππούδες που θα τρέμουν μην τους μείνει ο μουντζούρης …

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.