ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Έκρηξη» επενδύσεων προβλέπει ο Ν. Παππάς

«Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους εταίρους που θα φέρει έκρηξη επενδύσεων» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας σε εκδήλωση της British American Tobacco για τη δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου στον Πειραιά.
pappas

Ο κ. Παππάς ανέφερε ότι είχε την ευκαιρία να δει πολλούς επενδυτές. «Νομίζω ότι όλοι έχουν συμφέρον να παραμερίσουν τις φωνές που θέλουν να ρίξουν σκιές. Υπάρχουν πολύ σημαντικά κομμάτια του ψηφιδωτού που αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα ανακάμπτει» τόνισε ο κ. Παππάς.

Επίσης, πρόσθεσε ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλές είναι καλοδεχούμενες. «Εταιρείες που αποφασίζουν να επενδύσουν στην Ελλάδα συμβάλλουν στο να πάει καλύτερα η ελληνική οικονομία», ενώ συμπλήρωσε ότι υπάρχουν θετικά σημάδα που αποδεικνύουν ότι η ελληνική οικονομία πηγαίνει πολύ καλύτερα απ’ ότι πολλοί περίμεναν.

O κ. Παππάς αναφέρθηκε στις δυνατότητες που ανοίγονται με τέτοιες επενδυτικές κινήσεις. «Η δυναμική της χώρας είναι δεδομένη και είναι σημαντικό που μεγάλες εταιρείες την αξιοποιούν, φέρνοντας τον στόχο της ανάπτυξης ακόμα πιο κοντά» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Είμαστε εδώ, για να ενισχύσουμε τις επενδύσεις και να προχωρήσουμε σε ένα αύριο που θα επουλώσει τις πληγές της πολύπλευρης κρίσης που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της British American Tobacco για την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα και το Ισραήλ Τζιανπιέτρο Πατσανέζε (Gianpiero Pazzanese) αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη του ομίλου στην ελληνική αγορά και στη δυναμική της, όσο και στη δυνατότητα της Ελλάδας να λειτουργήσει ως ευρύτερο περιφερειακό οικονομικό και εμπορικό κέντρο.

«Με την έναρξη της λειτουργίας του Διεθνούς Διαμετακομιστικού Κέντρου, η British American Tobacco δείχνει έμπρακτα τη διαρκή υπόσχεσή της να δίνει αξία καθημερινά στην ελληνική κοινωνία. Τώρα, η δέσμευση αυτή πάει ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας τον Πειραιά φορέα της αξίας αυτής και για άλλες αγορές, κάτι που θα έχει σημαντικό θετικό αντίκτυπο για την ελληνική οικονομία» δήλωσε ο κ. Πατσανέζε.

Στη σημασία της συνεργασίας με την British American Tobacco αναφέρθηκε ο οικονομικός διευθυντής της Cosco Ελλάς Γιάννης Δεσποτίδης, τονίζοντας ότι: «Η συμφωνία συνεργασίας της Cosco με τη British American Tobacco είναι ψήφος εμπιστοσύνης στον Πειραιά και τις δυνατότητες του, οι οποίες, για πρώτη φορά, ξεδιπλώνονται και σε έκταση και σε ένταση, με την επένδυση του ομίλου Cosco». Επίσης, ανέφερε ότι: «Το κλειδί για το μέλλον είναι η προσαρμογή στις προκλήσεις και τις ανάγκες ενός απαιτητικού και ανταγωνιστικού παγκόσμιου περιβάλλοντος. Έτσι, μπορεί και πρέπει να υπηρετείται το κοινό καλό. Το παράδειγμα της British American Tobacco και της Cosco πρέπει να βρει μιμητές παντού. Το έχουμε ανάγκη για το καλό της Ελλάδας».

Το διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο της British American Tobacco αποτελεί σημαντικό εμπορικό κόμβο, που, σε συνέχεια της δέσμευσης της εταιρείας για επενδύσεις στην ελληνική αγορά, φιλοδοξεί να δώσει νέα πνοή στον Πειραιά, ο οποίος προτιμήθηκε από το διεθνή όμιλο σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά λιμάνια για τη δημιουργία αυτού του Κέντρου.
Στη σημερινή εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα πολλαπλά θετικά οφέλη που θα έχει το διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο της British American Tobacco για την κίνηση στο λιμάνι, τις μεταφορές και την ελληνική οικονομία, γενικότερα. Στην ανάπτυξή του έχει δυνατότητα κάλυψης 10 χωρών, δημιουργώντας έναν διεθνή κόμβο, στον οποίο διακινούνται από την Ευρώπη προϊόντα ετήσιας αξίας έως 1,1 δισ. ευρώ και μεταφέρονται σε Κύπρο, Μάλτα, με δυνατότητα επέκτασης σε χώρες της Μέσης Ανατολής και Αφρικής.

Η απόφαση αυτή έχει δυνατότητα να τριπλασιάσει τον όγκο προϊόντων, συμβάλλοντας στην απασχόληση στην περιοχή, με μεγάλη αύξηση στη διακίνηση και στον αριθμό των φορτηγών εμπορευματοκιβωτίων, κάτι που γίνεται εφικτό με τη λειτουργία του διεθνούς διαμετακομιστικού κέντρου. Σε πρώτη φάση, προβλέπεται να φτάνουν στην Ελλάδα πάνω από 2 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια, ετησίως, από πέντε εργοστάσια του ομίλου στην Ευρώπη.

Στη σημερινή εκδήλωση, τον υπουργό Επικρατείας συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος και ο Επενδυτικός Σύμβουλος του υπουργού Θάνος Νιφόρος. Επίσης, στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι της πολιτείας, βουλευτές, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, εκπρόσωποι τοπικών αρχών, αλλά και σημαντικών παραγόντων της οικονομίας.

Στο χαιρετισμό του για τη λειτουργία του νέου Κέντρου, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης, ανέφερε τη σημασία της δημιουργίας του εμπορικού αυτού κόμβου για τον Πειραιά και την ελληνική οικονομία. «Είναι σημαντική η παρουσία του μεγάλου διεθνούς ομίλου της British American Tobacco, της οποίας χαιρετίζουμε την εξαιρετική πρωτοβουλία να λειτουργήσει και να εγκαινιάσει το Διεθνές Διαμετακομιστικό του Κέντρο στο λιμάνι του Πειραιά και στη λιμενική εγκατάσταση της Σ.Ε.Π. ΑΕ, κατανοώντας τη δυναμική της χώρας. Στρατηγικές κινήσεις, όπως η σημερινή, δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει μέλλον και αναπτυξιακές προοπτικές, αρκεί να δουλέψουμε όλοι μαζί».

7 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. NM 20:45 28/03/2016

  Ποιον ΨΕΥΤΗ να πρωτοπιστέψεις, τον Αλέξη? Ή, όλη την κλίκα?
  ===========================================
  Τη 13η σύνταξη, υποσχέθηκε ο Φλαμπουράρης στους συνταξιούχους.
  ===================================================
  [[Στα 392,7 ευρώ αντί για 486 διαμορφώνεται η κατώτατη σύνταξη που θα χορηγούν τα Ταμεία και το Δημόσιο]]
  Πρώτη Φορά Αριστερά:
  Από τις υποσχέσεις για 13η σύνταξη στη μείωση της κατώτατης σύνταξης με υπογραφή Χαϊκάλη
  Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες τους δεν πρέπει να είχαν δει οι διάφοροι λαϊκοί αντιμνημονιακοί ήρωες ότι θα ξημέρωνε μια μέρα, που με δική τους υπογραφή θα μειωνόταν σημαντικά η κατώτατη σύνταξη.

  Παραθέτω ένα απόσπασμα από το ρεπορτάζ της αντιμνημονιακής Εφημερίδας των Συντακτών:
  Στα 392,7 ευρώ αντί για 486 διαμορφώνεται η κατώτατη σύνταξη που θα χορηγούν τα Ταμεία και το Δημόσιο σε όσους ασφαλισμένους συνταξιοδοτήθηκαν από 1/1/2015 με 15ετία ή λόγω αναπηρίας 80% ή λόγω ατυχήματος, σύμφωνα με εγκύκλιο που υπογράφει ο αναπληρωτής υφυπουργός Εργασίας, Παύλος Χαϊκάλης.

  Να τι υποσχόταν 2 μήνες πριν ο Αλέκος ο Φλαμπουράρης, από το σχετικό ρεπορτάζ του Έθνους:
  Ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε, ότι η κυβέρνηση επέτυχε μέχρι τώρα να μην καταργηθούν οι επικουρικές συντάξεις μέσα από τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Σημείωσε, ότι «οι συντάξεις θα παρθούν κανονικά» και πρόσθεσε πως «είμαστε σίγουροι ότι θα προσπαθήσουμε με μεγάλη αγωνία και μεγάλο αγώνα να δοθεί η 13η σύνταξη στο τέλος του χρόνου, γιατί είχαμε πει ότι θα είναι μια σύνταξη των Χριστουγέννων».
  Με τον αρμόδιο τεχνοκράτη υφυπουργό Παύλο Χαϊκάλη να φέρει την ιδιότητα του ερευνητή αστρολογίας, αναρωτιέμαι αν είχε προβλέψει μια τέτοια εξέλιξη για τη σπουδαία πολιτική καριέρα του. Άραγε, στα άστρα θα πει τον πόνο του, που δεν τον μαρτυρούνε;

 2. NB 20:42 28/03/2016

  Όταν ο Τσίπρας υποσχόταν άρση των capital control πριν τον Μάρτιο!
  =================================================

  Ο έλληνας πρωθυπουργός ακούστηκε επίσης σίγουρος ότι η χώρα θα άρει όλα τα εναπομείναντα capital controls έως το Μάρτιο και θα συνεχίσει να δανείζεται από τις αγορές «πριν το τέλος του 2016»., όπως αναφέρει συνέντευξη του πρωθυπουργού στους FT στις 21 Δεκεμβρίου.

  Ο Φλεβάρης έφυγε, ο Μάρτιος έφυγε, αύριο μπαίνει ο Απρίλης και τα capital control παραμένουν (και θα μείνουν πολύ καιρό ακόμα, πιστεύουμε)

  Απλά ο Τσίπρας, όπως οι προηγούμενοι άμεσοι μνημονιακοί προκάτοχοι του, θα έχει την «χαρά» να πέφτει μέσα σε τέτοιες προβλέψεις και όσοι ηλίθιοι να τις πιστεύουν!

 3. NB 20:36 28/03/2016

  ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ…
  =============================
  Το παραμύθι περί φουσκωμένου ελλείμματος το 2009 τελειώνει με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
  Από το επίσημο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2016
  (…) Η οικονομική προσαρμογή της περιόδου 2010-2014 ειχε ως αποτέλεσμα την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων του προγράμματος, δηλαδή της μείωσης του ελλείμματος και της ισοσκέλισης του πρωτογενούς ισοζυγίου της Γενικής Κυβέρνησης, και της διόρθωσης του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών. Το έλλειμμα της Κυβέρνησης μειώθηκε από 15,2% του ΑΕΠ το 2009 στο 3,5% του ΑΕΠ το 2014,
  ===========================================================
  ενώ επιτεύχθηκε και οριακό πρωτογενές πλεόνασμα το 2014…

  Δεν ξέρω πόσοι το θυμούνται πια αλλά υπήρξε κάποτε μια εποχή που Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες προσπαθούσαν από κοινού να μας πείσουν ότι η χώρα έφτασε στο πρώτο Μνημόνιο απλώς επειδή το ΠΑΣΟΚ φούσκωσε το έλλειμμα του 2009.
  Η Νέα Δημοκρατία ήπιε πρώτη το πικρό ποτήρι και έτσι όλοι οι προϋπολογισμοί της εποχής Σαμαρά αναγνωρίζουν το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν υπήρξε η παραμικρή αλλοίωση κι ότι η ζημιά της πενταετίας Καραμανλή ήταν ανυπολόγιστη.
  Τώρα φαίνεται ότι ήρθε η ώρα του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, οι οποίοι έκαναν σημαία τους τις απίθανες καταγγελίες διαφόρων περιθωριακών στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ. Στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2016 δεν σημειώνεται μονάχα ότι το έλλειμμα του 2009 άγγιξε το 15,2% αλλά και το ότι το Μνημόνιο κατάφερε να οδηγήσει τη χώρα σε οριακό πρωτογενές πλεόνασμα.
  Mας κόστισε μερικά δισεκατομμύρια παραπάνω αλλά τουλάχιστον ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες πείστηκαν ότι δεν ήταν στραβός ο γιαλός αλλά στραβά αρμενίζαμε.

 4. «ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΘΕΕ ΜΟΥ , ‘’ΕΓΡΑΦΑΝ ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ»-
  ========================================================
  Οι λιποθυμίες των παιδιών από την πείνα είναι «φτηνή προπαγάνδα»…
  Τα παιδιά που λιποθυμούν, τα νοικοκυριά που λιμοκτονούν
  Σήμερα ένας μικρός μαθητής λιποθύμησε στην Πάτρα από την ασιτία. Όταν συνήλθε είπε πως για δύο μέρες έβαλε στο στομάχι του μόνο λίγο γάλα… Ένας μόνο, ανάμεσα σε τόσους πολλούς.
  Fovamai-tin-peina-Thee-mou-2b-in-Greece.jpg
  Ήδη από τον πρώτο καιρό του Μνημονίου, σε πολλά σχολεία της Αθήνας είχαν παρατηρηθεί κρούσματα λιποθυμιών στα σχολεία.

  Είμαστε ακόμα στο 2011. Τον Οκτώβριο του ’11 καταγγέλθηκαν κρούσματα λιποθυμίας μικρών μαθητών λόγω ασιτίας σε σχολεία του 6ου διαμερίσματος της Αθήνας. Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, δήλωσε ότι όποιος μιλάει για πείνα είναι φρικτός λαϊκιστής που επιχειρεί να δημιουργήσει «με ακραίο τρόπο κλίμα ανασφάλειας στα σχολεία». Λίγες ημέρες μετά βγήκε ο δήμαρχος Μεσολογγίου και δημοσιοποίησε τις καταγγελίες δασκάλων ότι τουλάχιστον 10 παιδιά πάνε στο σχολείο έτοιμα να λιποθυμήσουν από την πείνα. Μετά ήρθε το Ηράκλειο, όπου ένας δεκατριάχρονος μαθητής λιποθύμησε στον χώρο του σχολείου γιατί είχε δύο μέρες να φάει. Η υπουργός Παιδείας τόσο στην περίπτωση του Μεσολογγίου όσο και του Ηρακλείου σιωπά.
  https://left.gr/news/

 5. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (ΜΕ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ?) ?

  ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΝΕ ΘΑ »ΚΑΝΕΤΕ» ΚΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑ?
  Ο δήμαρχος Μεσολογγίου Π. Κατσούλης, κατήγγειλε «ότι σε σχολείο μεσοαστικής περιοχής του δήμου του υπάρχουν παιδιά που πλέον ζουν μόνο με νερό!.. Ο γιος μου, δήλωσε ο δήμαρχος του Μεσολογγίου… μου είπε ότι κάποια παιδιά έρχονται κίτρινα στο σχολείο και δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά» («Αυγή» 25.10.2011).

  Διαβάσαμε για παράδειγμα στην «Αυγή»:
  «Σοκ προκάλεσε η καταγγελία εκπαιδευτικών ότι μικροί μαθητές λιποθυμούν πλέον στα σχολεία επειδή πεινάνε. Η καταγγελία έγινε κατά τη διάρκεια σύσκεψης σωματείων και φορέων της εκπαίδευσης του 7ου Διαμερίσματος Αθηνών. Πείνα, ποιος θα το φανταζόταν ότι αυτός ο εφιάλτης θα επανέκαμπτε για να χτυπήσει μαθητές από σχολεία των υποβαθμισμένων γειτονιών του 6ου Διαμερίσματος. Λιποθυμούν επειδή πάσχουν από ασιτία, γιατί οι γονείς είναι άνεργοι, τα τελευταία λεφτά φαγώθηκαν από καιρό και το ψυγείο είναι άδειο» («Αυγή» 12.10.2011).

  Οπως έγραφε και το ηλεκτρονικό περιοδικό Iskra,

  που εκφράζει τις θέσεις του «Αριστερού Ρεύματος» στον Συνασπισμό (Π. Λαφαζάνης κ.ά.): «Σκηνές κατοχής έχουν αρχίσει να εκτυλίσσονται στα σχολεία λαϊκών συνοικιών, όπου, σύμφωνα με καταγγελίες σωματείων και φορέων του 7ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων, σημειώνονται λιποθυμίες μικρών μαθητών από ασιτία! Οποιοσδήποτε διαβάζει αυτή την είδηση και συνεχίζει να έχει ένα έστω μικρό ίχνος ανθρωπιάς μέσα του, δεν μπορεί να μη σοκάρεται και να μη βράζει από οργή! Οργή απέναντι στους υπευθύνους της κατάστασης αυτής που έχουν όνομα και πολιτική ταυτότητα: Δεν είναι η κρίση γενικώς που φταίει, αλλά η βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου και της τρόικας!».
  ==================================================
  («Αυγή» 25.10.2011).

  Οι καταγγελίες, αναφέρει η εφημερίδα, «είναι απανωτές. Μητέρα που το παιδί της φοιτά σε ολοήμερο νηπιαγωγείο εύπορης περιοχής των βορείων προαστίων μάς κατήγγειλε ότι πλέον μαγειρεύει για δύο: για το παιδί της και για έναν συμμαθητή του που έρχεται στο σχολείο χωρίς δεκατιανό και χωρίς κατσαρολάκι για το μεσημεριανό».

  Τελευταίο όπλο στη φαρέτρα της προπαγάνδας,
  =====================================
  που μόνο στόχο έχει να προκαλέσει συγκίνηση, είναι το τραγικό δυστύχημα στη Λάρισα, το οποίο κατά τον κ. Τσίπρα δεν προκλήθηκε από την… «καύση του διοξειδίου του άνθρακα», αλλά από τις «βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές».
  Η αλήθεια είναι ότι η κρίση έχει σοβαρές αρνητικές συνέπειες στον πληθυσμό. Ολα αλλάζουν προς το χειρότερο, αλλά η «προπαγάνδα της συγκίνησης» δεν επιτρέπει τη νηφάλια κουβέντα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης. Οι τερατολογίες όχι μόνο δεν λύνουν κανένα από τα προβλήματα, αλλά αντιθέτως τα επιδεινώνουν.

 6. ΝΜan. 20:13 28/03/2016

  ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΩΣΕΙ?
  =========================================
  ΤΙ ΔΕΞΙΑ.. ΤΙ ‘’ΑΡΙΣΤΕΡΑ’’ !

  ΤΙ ΑΝΤΩΝΗΣ .. ΤΙ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ….ΤΙ ΑΛΕΞΗΣ !

  Αλήθεια θα πάει κανείς φυλακή για τον ΟΠΑΠ;
  Τον πούλησαν 652 εκατ. ευρώ και σε δύο μήνες τα κέρδη της εταιρείας είναι 455.8 εκατ.
  «Δεν πουλάς χαρίζεις!» … Απολαύστε τον Σαμαρά τι έλεγε στην ΔΕΘ για τον ΟΠΑΠ.

  «Όταν πουλάς τον ΟΠΑΠ σε μια τιμή διπλάσια ή τριπλάσια από τα καθαρά κέρδη, τότε δεν πουλάς, χαρίζεις! Κι αυτός ο οποίος αγοράζει αυτή την εταιρεία, τόσο φτηνά, τότε σε δυο τρία χρόνια θα κάνει απόσβεση και την έχει πάρει τζάμπα.
  Αντώνης Σαμαράς.
  (…)σε λιγότερο από 2 μήνες, κέρδη 455,8 εκατ. ευρώ από την επένδυσή τους, των – συνολικά – 652 εκατ. ευρώ!
  Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει με ποιο σκεπτικό πουλήθηκε ο ΟΠΑΠ σε τόσο χαμηλή τιμή;
  Τελικά δεν τον πούλησαν τον ΟΠΑΠ, απλά τον έκαναν δώρο στον κύριο Μελισσανίδη ο οποίος βέβαια πανηγυρίζει για την αγορά του ΟΠΑΠ αφού μέσα σε δύο μήνες του αποφέρει κέρδη 455,8 εκατ. ευρώ.

  Την ώρα, δε, που η φοροεπιδρομή εναντίον ελληνικών επιχειρήσεων και ιδιωτών βρίσκεται σε πλήρη έξαρση πρωτοφανούς, μάλιστα, αγριότητας, τέτοιες περιπτώσεις αλλά και πλήθος άλλων ενεργειών κυβερνητικών παραγόντων δεν μπορεί πλέον να αφήνουν αδιάφορο κανέναν.
  Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δήλωση Μιλτ. Βαρβιτσιώτη ότι, όσοι δεν έχουν να πληρώσουν για τα ακίνητά τους, ας τα πουλήσουν…
  Θα λογοδοτήσει κανείς γιαυτό το έγκλημα;

  ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ‘’ΑΣΤΕΡΑ’’ ΚΑΙ ΤΑ ‘’ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ?‘’
  Ο Τσίπρας κάποτε αποτιμούσε στο 1 δισ. τον Αστέρα Βουλιαγμένης, τώρα τον πούλησε 400 εκατ. ευρώ

  Πριν μεταλλαχθεί σε θλιμμένο εφαρμοστή του Μνημονίου, ο Αλέξης Τσίπρας υπήρξε ένας σπουδαίος επαναστάτης, τέτοιος που έμοιαζε έτοιμος να συντρίψει τον καπιταλισμό ανά τον πλανήτη.
  Στις 19 Απριλίου του 2013, μιλώντας στη Βουλή
  Με βάση τα ως τώρα γνωρίζουμε, μονάχα η χρηματιστηριακή αξία, όχι των παιγνιομηχανημάτων, του 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ είναι στα 800 περίπου εκατομμύρια ευρώ, η ΔΕΠΑ και η ΔΕΣΦΑ προσφάτως, στην πρώτη ενδεικτική προσφορά, υπήρξε προσφορά που άγγιξε τα 1,9, ο Αστέρας αποτιμάται 1 δις. Μόνο αυτά δηλαδή κοντά στα 4 δις. Μόνο τα 4 από τα 15 που έχετε εδώ κοντά στα 4 δις. Ενώ εσείς τα έχετε αποτιμήσει και τα 15 στα 2,557 δις.
  Τι ακριβώς κάνετε; Τι ακριβώς κάνουν οι κύριοι του Ταμείου και δεν μας δίνουν και τη δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση στην εκτίμηση της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου που πάτε να την ξεπουλήσετε όπως-όπως και όσο-όσο;

 7. Ο Μοναδικός υπουργός που έβαλε 1,2 Δις ευρώ πρόστιμο σε Λάτση και Βαρδινογιάννη.
  ======================================================
  Ζήτησαν την κεφαλή’’ επι πίνακι ‘’του Παπακωνσταντίνου
  Αντώνης, Βενιζέλος, Σύριζα και …λοιποί
  ο οποίος μείωσε το έλλειμμα κατά περίπου 6 μονάδες του ΑΕΠ σε 1 χρόνο, κάτι που αποτελεί παγκόσμιο επίτευγμα. Μάλιστα, ο Παπακωνσταντίνου προχώρησε στις απαραίτητες αλλά ελάχιστες συγκριτικά με τα επόμενα μνημόνια περικοπές.
  Παράλληλα,
  διαφυλάχθηκαν οι περιπτώσεις των απολύσεων, προστατεύθηκε η πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς, δεν έγινε εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης μειώθηκαν σημαντικά οι δαπάνες και θεσμοθετήθηκαν νόμοι χάρη στους οποίους σήμερα βρίσκονται κάποιοι στη φυλακή αλλά και με απτά αποτελέσματα στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

  Αυτά ήταν τα μέτρα Παπανδρέου.
  ==========================
  ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ:Στις 5 Μαρτίου 2010,
  ο κ. Παπανδρέου μετέβη στο Βερολίνο όπου συνάντησε τη Γερμανίδα καγκελάριο κ. Αγκύλα Μέρκελ.
  Ο τότε πρωθυπουργός επισήμαινε ότι η Ελλάδα δεν ζήτησε οικονομική αλλά μόνο
  πολιτική στήριξη ενώ η κ. Μέρκελ έδινε συγχαρητήρια για το δεύτερο πακέτο σκληρών μέτρων που ανακοίνωσε δύο ημέρες πριν και προέβλεπε:
  • Μείωση 30% στα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, αδείας.
  • Μείωση 12% σε όλα τα επιδόματα του Δημοσίου.
  • Μείωση 7% στις αποδοχές υπαλλήλων ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, ΝΠΙΔ.
  • Αύξηση ΦΠΑ από 4,5 στο 5%, από 9 στο 10%, από 19 στο 21%.
  • Αύξηση 15% στον φόρο της βενζίνης.
  • Επιβολή επιπλέον 10% έως 30% στους (ήδη υπάρχοντες) φόρους εισαγωγής επί της αξίας των περισσότερων εισαγόμενων αυτοκινήτων.
  • Επαναφορά τεκμηρίων διαβίωσης σε όλα ανεξαιρέτως τα αυτοκίνητα (είχαν καταργηθεί τον Σεπτέμβριο του 2003), ακόμα και στα μικρότερου κυβισμού.
  • Επέκταση των τεκμηρίων διαβίωσης σε όλα ανεξαιρέτως τα ακίνητα, ακόμα και στα μικρότερα.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.