ΚΟΣΜΟΣ

Κοντά σε σταθμό λεωφορείων στο Ντιγιάρμπακιρ

Ισχυρή έκρηξη στην Τουρκία με 7 νεκρούς και 27 τραυματίες

Επτά Τούρκοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν και ακόμη 13  τραυματίστηκαν στη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το απόγευμα στο Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγαλύτερη πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι, σύμφωνα με μια πηγή στις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας. Συνολικά οι τραυματίες ανέρχονται σε 27.
ex

Η σφοδρή έκρηξη σημειώθηκε κοντά στον μεγαλύτερο σταθμό λεωφορείων της πόλης αυτής τη στιγμή που περνούσε από το σημείο ένα μίνιμπας της αστυνομίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η επίθεση έγινε  με όχημα παγιδευμένο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών.

ab

Σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Habertürk η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε σταθμό λεωφορείων και πολλά ασθενοφόρα έσπευσαν στην περιοχή.

 

Η επίθεση «έδειξε ξανά το αποκρουστικό πρόσωπο της τρομοκρατίας. Η αποφασιστικότητα των δυνάμεων ασφαλείας μας θα θέσει τέλος, αν το θέλει ο θεός» στην τρομοκρατία, επισήμανε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Brookings Institute. Ο Ερντογάν βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για να συμμετάσχει σε μια διεθνή σύνοδο για την πυρηνική ασφάλεια.

Η επίθεση στο Ντιγιάρμπακιρ, με ένα όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες, είχε στόχο ένα μίνιμπας που μετέφερε άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας και διαπράχθηκε κοντά στον μεγαλύτερο σταθμό λεωφορείων της μεγαλύτερης πόλης της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Σύμφωνα με πηγές των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας, τουλάχιστον έξι από τους νεκρούς και επτά από τους τραυματίες είναι αστυνομικοί και οι υπόλοιποι πολίτες.

Η επίθεση διαπράχθηκε μία ημέρα πριν κάνει μια σπάνια επίσκεψη στο Ντιγιάρμπακιρ ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο Νταβούτογλου ήταν προγραμματισμένο να συναντηθεί με κατοίκους του Ντιγιάρμπακιρ, αλλά και να εκτιμήσει τις ζημιές από τις μάχες στην πόλη ανάμεσα στον στρατό και τις υπηρεσίες ασφαλείας και τους Κούρδους αυτονομιστές.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.