ΕΛΛΑΔΑ

Παροχή βοήθειας σε όσες πέφτουν θύματα βίας

ΕΛ.ΑΣ.: ειδικές οδηγίες και μέτρα για την προστασία των γυναικών -προσφύγων

Διαταγή προς όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες αλλοδαπών και αυτές που χειρίζονται δομές με πρόσφυγες και μετανάστες, εστάλη από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., στις 23 Μαρτίου 2016 με οδηγίες και εξειδικευμένες κατευθύνσεις για την προστασία ευάλωτων προσώπων και ιδιαίτερα ανήλικων και γυναικών μεταναστριών και προσφύγων.

Η διαταγή η οποία είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, αποσκοπεί στην ενημέρωση των αστυνομικών ώστε να διασφαλιστεί η προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων των παραπάνω προσώπων και να αποτραπούν τυχόν περιστατικά βίας και κακοποίησης σε βάρος τους, αλλά και στον χειρισμό τέτοιων περιστατικών, ειδικά για τις γυναίκες, με δεδομένα τις θρησκευτικές και πολιτιστικές ιδιαιτερότητες.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας της ΕΛ.ΑΣ. να παρέχει όσο γίνεται καλύτερη και αποτελεσματικότερη προστασία και βοήθεια στις μετανάστριες και πρόσφυγες, το αρχηγείο, εκτός των άλλων, έχει μεριμνήσει ώστε να διατεθεί σε όλες τις δομές διαχείρισης προσφύγων και μεταναστών που λειτουργούν σε διάφορες περιοχές της χώρας, μεγάλος αριθμός γυναικών αστυνομικών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.