ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στις 5 Απριλίου η δίκη τους

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για τα επεισόδια της Τούμπας

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για συμμετοχή στα επεισόδια τα οποία διαδραματίστηκαν στο ματς Κυπέλλου της ομάδας τους με τον Ολυμπιακό, στο γήπεδο της Τούμπας.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης -ενώπιον του οποίου παραπέμφθηκαν 13 από τους συνολικά 15 συλληφθέντες- ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 5 Απριλίου, λόγω της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων.

Την αναβολή της δίκης είχαν ζητήσει νωρίτερα οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, επικαλούμενοι την αποχή του κλάδου για το θέμα του ασφαλιστικού. Το δικαστήριο αποφάσισε τελικά να αναβάλει τη δίκη, παρότι η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να διεξαχθεί κανονικά, ενώ όλοι οι κρατούμενοι αφέθηκαν -αυτοδικαίως- ελεύθεροι έως τη νέα δικάσιμο.

Δεκάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ, που από νωρίς βρέθηκαν στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους κατηγορούμενους, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, μόλις άκουσαν για την άρση της κράτησης.

Για τα επεισόδια στον αγώνα συνελήφθησαν 15 άτομα, ηλικίας 16 έως 39 ετών. Δύο εξ αυτών παραπέμφθηκαν να δικαστούν τον Μάιο σε δικαστήριο ανηλίκων, καθώς δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, και ήδη αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι υπόλοιποι παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες, συνδεόμενες με τον Νόμο περί Αθλητικής Βίας και μάλιστα με τις επιβαρυντικές του περιστάσεις, ενώ διώκονται -κατά περίπτωση- για διάφορα πλημμελήματα. Οι περισσότερες συλλήψεις έγιναν πριν και μετά την οριστική διακοπή της επεισοδιακής αναμέτρησης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.